Αφιερώματα Blogs & ΙστοσελίδεςΙστοσελίδα thai.gr

Η ιστοσελίδα thai.gr ξεκίνησε την λειτουργία της τον Μάϊο του 2008 σημειώνοντας μέχρι σήμερα ένα χρόνο ζωής και επιτυχίας. Πρόκειται για ένα φόρουμ για την χώρα της Ταϊλάνδης με φωτογραφικό υλικό, περιγραφές τοπίων, καταλύματα που άρεσαν και δεν άρεσαν, πληροφορίες κλπ.

Η ιδέα της ιστοσελίδας ανήκει σε τέσσερις ανθρώπους που διαμένουν σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας. Μέσα σε δύο χρόνια συγκέντρωσε 1820 μέλη, γραφτήκανε 44.326 μηνύματα και άρθρα, αναπτύχθηκαν 4102 θέματα που αφορούν την πανέμορφη χώρα της Ταϊλάνδης. Η επιτυχία της σε ένα χρόνο ήταν να ανέβει στην τρίτη θέση στην μηχανή αναζήτησης της Google στην λέξη κλειδί ‘Ταϊλάνδη’. To thai.gr εκτός από συζήτηση προβαίνει και σε δημιουργικές ιδέες όπως συναντήσεις μελών, την συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για σχολείο της περιοχής του Ισάαν (βορειοανατολική Ταϊλάνδη), την δημιουργία μη κερδοσκοπικού σωματείου κλπ.
Ευχόμαστε και στο μέλλον περισσότερες επιτυχίες και δημιουργικές ιδέες από το thai.gr

Ιστοσελίδα thai.gr
Ιστοσελίδα thai.gr

Τα γενικά θέματα του φόρουμ thai.gr. Τα γενικά θέματα περιλαμβάνουν: Βασικές πληροφορίες, Νέα επικαιρότητα από Ταϊλάνδη, Ερωτήσεις-απαντήσεις, Προσωπικές εμπειρίες, Καταλύματα που μας άρεσαν, Καταλύματα που δεν μας άρεσαν, Εισιτήρια-δρομολόγια-τιμές-εντυπώσεις, Φαγητό – ποτά, Μουσική – κινηματογράφος, Βιβλία, Ταιλανδέζικη γλώσσα, Γειτονικές χώρες, Σκέψεις – προβληματισμοί -επικαιρότητα, Φωτογραφικό υλικό-βίντεο, Επιστήμη – τεχνολογία, Χιούμορ, Προσφορές μελών κ.α.

Ιστοσελίδα thai.gr
Ιστοσελίδα thai.gr

Η χορηγία του φόρουμ σε Ταϊλανδέζικο σχολείο στο Ισάαν (βορειοανατολική Ταϊλάνδη). Συνολικά συγκεντρώθηκαν 2740 ευρώ από 43 μέλη του φόρουμ. Μια γενναιόδωρη πράξη από τους διαχειριστές και τα μέλη του φόρουμ που σπανίως συναντάμε σε ιστοσελίδα του internet. Το δύσκολο έργο της παράδοσης των χρημάτων ανέλαβε το μέλος Antaios που θα πρέπει να διανύσει 568 χιλιόμετρα για να φθάσει στο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται στην επαρχία Γιασοθόν (Yasothon) της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης, όπου θα του παραδωθεί το πιστοποιητικό χορηγίας προς το φόρουμ.

Ιστοσελίδα thai.gr
Ιστοσελίδα thai.gr

Πληροφορίες για την Ταϊλάνδη στο φόρουμ thai.gr. Εκτός από πληροφορίες υπάρχουν πολλές δημ

οσιεύσεις από εμπειρίες μελών όπως και φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Ιστοσελίδα thai.gr
Ιστοσελίδα thai.gr

Η επικαιρότητα σε εικόνες του φόρουμ thai.gr. Φωτογραφίες από την γιορτή του Loy Krathong στο Lumpini Park στην Bangkok.

Ιστοσελίδα thai.gr
Ιστοσελίδα thai.gr

Τα θέματα του φόρουμ thai.gr. Σε κάθε θέμα υπάρχουν συντονιστές για την σωστή διεκπεραίωση της συζήτησης και την αποτροπή δυσάρεστων σχολίων.

Χορηγία του φόρουμ thai.gr σε Ταϊλανδέζικο σχολείο στο Ισάαν

Μία μεγάλη πράξη που σπανίζει στις μέρες μας! Το φόρουμ thai.gr (ιστοσελίδα) προέβη τους τελευταίους μήνες σε μια μεγάλη πράξη, καλώντας τα μέλη του να προσφέρουν από τις οικονομίες τους κάτι για να συμπαρασταθούν σε ένα φτωχό σχολείο που βρίσκεται στην επαρχία Yasothon στο Ισάαν (Ανατολική Ταϊλάνδη).

Η ιδέα ανήκει στο μέλος και διαχειριστή του φόρουμ outopiko ο οποίος επισκέφτηκε το σχολείο στην περιοχή του Ισάαν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ταϊλάνδη.

Όπως γράφει ο ίδιος:

“Κατά το πρόσφατο ταξίδι μου στο Ισάαν, είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα δημοτικό σχολείο στην επαρχία Γιασοθόν, Amphoe Sai Mun, tambon Du Lat την ημέρα της γιορτής του παιδιού. Είχαμε αγοράσει διάφορα δωράκια να μοιράσουμε στα παιδιά και είχα προετοιμαστεί να αντικρύσω ένα σχολείο όπου πήγαιναν μαθητές από πολύ φτωχές οικογένειες.

Η πραγματικότητα ήταν αρκετά διαφορετική και πραγματικά σοκαρίστηκα. Η φτώχεια σε όλο της το μεγαλείο. Ένα κτίριο επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Δάσκαλοι ήρωες που με πενιχρά μέσα, δίνουν αγώνα για την παιδεία. Μαθητές χωρίς παπούτσια με ένα μεγάλο χαμόγελο όμως στα πρόσωπα τους.

Πέρασα όλο το πρωινό μου σε αυτό το σχολείο. Τα παιδιά παίξανε ποδόσφαιρο, χορέψανε τοπικούς χορούς και τραγουδήσανε. Αργότερα βοηθήσαμε στο μαγείρεμα και κάτσαμε όλοι μαζί να φάμε.

Κάπου εκεί μου ήρθε και η ιδέα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Με την βοήθεια μιας Ταιλανδέζας δασκάλας που γνώριζε αγγλικά μίλησα αρκετή ώρα με τον διευθυντή του σχολείου. Μου είπε ότι η Ταϊλανδική κυβέρνηση δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε οικονομικά και μάλιστα θέλει να κλείσει το σχολείο καθώς στην περιοχή έχει ανοίξει και λειτουργεί χριστιανικό σχολείο, όπου βέβαια δεν είναι δωρεάν για τους μαθητές. Εκεί φοιτούν παιδιά οικογενειών που είναι σε λίγο καλύτερη οικονομική μοίρα.

Για να μην μακρηγορώ, η ιδέα έχει ως εξής. Ο καθένας μας από το υστέρημά του μπορεί να δαπανήσει ένα ποσό. Το χρηματικό ποσό που θα μαζευτεί θα σταλεί στο σχολείο και ο διευθυντής θα το αξιοποιήσει όπως αυτός θεωρεί καλύτερα……..”

Τους επόμενους μήνες τα μέλη του φόρουμ συμβάλλοντας ο καθένας με τις οικονομίες του κατάφεραν και συγκέντρωσαν το ποσό 2740 ευρώ, που αναλογεί σε 127.500 μπατ (Ταϊλανδέζικο νόμισμα).

Το μέλος antaios ανέλαβε την παράδοση των χρημάτων στο σχολείο. Διανύοντας 568 χιλιόμετρα στις 18 Μαΐου 2009 παρέδωσε τα χρήματα στον διευθυντή του σχολείου απ’ όπου και του δόθηκε το πιστοποιητικό της χορηγίας από το σχολείο.

Επικροτούμε την σπουδαία αυτή πράξη και ευχόμαστε και στο μέλλον ανάλογες τέτοιες πράξεις. Η επόμενη κίνηση του φόρουμ είναι η δημιουργία ίδρυση μη κερδοσκοπικού σωματείου.

Από την χορηγία του φόρουμ thai.gr σε Ταϊλανδέζικο σχολείο στο Ισάαν

Το πιστοποιητικό της χορηγίας από το σχολείο

Την ιστοσελίδα του Thai.gr θα την βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο
www.thai.gr

6 COMMENTS

  1. πάρα πολύ καλή σελίδα και πολύ εξυπηρετηκει. ότι ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ να βρω για θέματα ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ το έβρισκα εδώ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. doctortilac.

  2. Καταπληκτική πηγή για οποιονδήποτε ψάχνει πληροφορίες για την Ταϊλάνδη. Τα παιδιά που συμετέχουν είναι πάντα πρόθυμα να απαντήσουν σε οιαδήποτε απορία, έγκυρα και αντικειμενικά.
    Μάρκος

  3. Αμα δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.
    Μια σελίδα που άρχισε για πλάκα και εξελίχθηκε σε μια μεγάλη παρέα με ένα κοινό:
    την αγάπη για την Ταϊλάνδη!

  4. Έχω επισκεφτεί την ιστοσελίδα αρκετές φορές αλλά δυσκολεύομαι να βγάλω άκρη με τα θέματα?
    Μήπως θα ήταν καλύτερα να τοποθετούσε τα θέματα με διαφορετικό τρόπο ώστε να είναι και πιο εύκολα στη αναζήτηση τους?

  5. http://www.thai.gr/forum/index.php?action=forum

    Όταν πατήσεις σε αυτό το λινκ σου εμφανίζεται ο κατάλογος του φόρουμ και μπορείς να διαβάσεις όποιον πίνακα σε ενδιαφέρει.

    Επίσης υπάρχει το κουμπί αναζήτησης.Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε λέξη κλειδί και να σου εμφανιστούν τα αποτελέσματα.

  6. ΠΑΙΔΙΑ βοηθεια θελω να παω να ζησω ταυλανδη ειμαι 18 ετων φετος τελειωνω το λυκειο τι να κανω με αγγλικα ελληνικα ρωσικα αριστα θα βρω δουλεια εκει σκεφτομαι για εροσυνοδος(ειμαι κοπελα)πως ειναι η ζωη εκει θεμα εγκληματικοτητας εχω κανα 2αρι μηνες που ψαχνω στο διαδικτυο και δν βρηκα κατι αξιοπιστο βοηθηστε σας παρακαλω

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here