Ταϊλάνδη: Το χρονικό της κινηματογραφικής διάσωσης των 12 παιδιών

Η Σπηλιά Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ήταν το κύριο θέμα σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλο τον πλανήτη τον προηγούμενο αλλά και τον μήνα αυτόν (Ιούνιο και Ιούλιο 2018). Κατάφερε μάλιστα και σαν είδηση να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Πολλές χώρες λάβανε μέρος με επαγγελματίες δύτες στην προσπάθεια του απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους, και κυρίως η Αγγλία με τους Robert Charles HarperJohn Volanthen και Rick Stanton που ήταν και οι πρώτοι που βρήκαν τα παιδιά.

YouTube
Details of Thailand cave rescue – animation

Ένα πολύ ωραίο βίντεο για το πως βγάλανε τα παιδιά από την σπηλιά στην επαρχία Chiang Rai στην Ταϊλάνδη.

Το γεγονός έλαβε χώρα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου του 2018, με μία επιτυχή κατάληξη και απελευθέρωσητων 12 παιδιών και του προπονητή τους αλλά και με μία απώλεια ενός δύτη από την Ταϊλάνδη.

Σαμάν Γκουνάν, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης SEAL

Σκοτώθηκε για να σώσει ζωές από άλλους ανθρώπους, χωρίς να έχει κανένα κέρδος, και χωρίς να είναι η δουλειά του. Πήγε εθελοντικά στο σημείο για να βοηθήσει την κατάσταση διότι ήταν δύτης. Ένας μεγάλος ήρωας, ο μεγαλύτερος στην εποχή μας.

YouTube
Details of Thailand cave rescue – animation

YouTube
Timeline of how the Thai cave rescue went down – TomoNews

Έλληνας της Ταϊλάνδης μιλάει στον Σκάι της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών

Έλληνας της Ταϊλάνδης μιλάει στον Σκάι της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών. Πρόκειται για τον Απόστολο Γαύρο, ιδιοκτήτη του Olive Tree Greek Restaurant που βρίσκεται στην περιοχή Τσαουέβγκ στο Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης.

YouTube
Έλληνας της Ταϊλάνδης μιλάει στον Σκάι της επιχείρησης απεγκλωβισμού των παιδιών

Κώστας Γεράκης από Ταϊλάνδη για τα παιδιά που έχουν παγιδευτεί στο σπήλαιο

Το θέμα είναι επίκαιρο και παίζει παγκοσμίως παντού σε όλα τα κανάλια του πλανήτη. Πρόκειται για την διάσωση των παιδιών που είναι εγκλωβισμένα στην σπηλιά Λουάνγκ της επαρχίας Τσιάνγκ Ράι της βόρειας Ταϊλάνδης επάνω στα σύνορα με το Μιανμάρ.

Ο Κώστας Γεράκης μιλάει στην τηλεόραση του Alpha και εξηγεί για το πως έχουν τα πράγματα στην Ταϊλάνδη στην οποία και διαμένει.

 




LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here