Χούα Χιν | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Η παραθαλάσσια πόλη του Χούα Χιν στην Ταϊλάνδη συγκαταλέγεται στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Από την Μπανγκόκ απέχει 220 χιλιόμετρα ή 2 1/2 ώρες περίπου με αυτοκίνητο, επίσης δημοφιλής προορισμός για Ευρωπαίους κυρίως Σκανδιναβούς. Για πολλούς Ταϊλανδούς είναι η έξοδος της Μπανγκόκ τα σαββατοκύριακα.

Θεωρείτε πλέον έναν από τους πιο ασφαλές προορισμούς της χώρας, με ελάχιστη εγκληματικότητα σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης έχει γίνει και μόνιμη κατοικία για συνταξιούχους ανά τον κόσμο που θέλουν να πάρουν την σύνταξη τους και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωή τους σε ένα μέρος ασφαλές, παραθαλάσσιο και πιο φθηνό σε σχέση με την δικιά τους περιοχή.

Επίσης είναι πολύ δημοφιλές μέρος για Σκανδιναβούς και γκόλφερς μιας και διαθέτει από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ταϊλάνδη. Το Black Mountain Golf Club στο Χούα Χιν θεωρείτε από τα καλύτερα της Ασίας.

Hua Hin Beach

Οι παραλίες του Χούα Χιν

Το Χού Χιν είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με τουρισμό κυρίως από Σκανδιναβικές χώρες (Δανία και Σουηδία) αλλά και από Βόρεια Ευρώπη και Αυστραλία. Επίσης είναι η έξοδος της Μπανγκόκ τα σαβατοκύριακα. Φημίζεται για τις παραλίες του πολλές από αυτές σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από τηυν πόλη. Δείτε το βίντεο από το Χούα Χιν με τις 7 παραλίες.

Η παραλία του Χούα Χιν

Με μήκος τριών χιλιομέτρων περίπου, η παραλία του Χούα Χιν από τις πιο γνωστές και διαφημισμένες παραλίες της Ταϊλάνδης με άσπρη αμμουδιά.

7 Beaches close to Hua Hin City Center

Παραλίες στο Χουά Χιν

  • Hua Hin Beach
  • Takiab Beach
  • Suan Son Pradipat Beach
  • Sai Noi Beach
  • Khao Kalok Beach
  • Regent Beach

Ναός Κάο Τακιάμπ

Ακριβώς στα νότια της παραλίας του Χουά Χιν εκεί που βρίσκεται και το ψηλό άγαλμα του Βούδα ξεκινάει ο λόφος Κάο Τακιάμπ. Στην κορυφή του ο ναός αλλά και μια υπέροχη θέα προς την παραλία που προσφέρεται για φωτογράφηση τοπίου και της πόλης του Χουά Χιν.

Η πόλη και η παραλία του Χούα Χιν της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν, Κεντρική Ταϋλάνδη όπως φαίνεται από τον λόφο του Βατ Κάο Τακιάμπ (Wat Khao Takiab). Η παραλία του Χούα Χιν είναι από τις δημοφιλέστερες της Ταϋλάνδης και οργανωμένες με πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή χτισμένα μπροστά στην θάλασσα. Η θέα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία είναι πανοραμική και αξίζει να ανεβείτε στον λόφο απ’όπου μπορείτε να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες προς ένα από τα μοναδικά τοπία.

Παραλία Τακιάμπ

Η παραλία Τακιάμπ βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της πόλης του Χούα Χιν μπροστά από τον ομώνυμο λόφο. Η παραλία διαθέτει πολλά καταλύματα και μεγάλων αστέρων. Από το κεντρικό δρόμο του Χούα Χιν ακριβώς στο σημείο πριν την γέφυρα μια μικρή οδική αρτηρία οδηγεί προς την παραλία και τον λόφο του Τακιάμπ.

Η παραλία Τακιάμπ συνεχίζεται και πίσω από τον λόφο, από κάποιο σημείο αλλάζει όνομα σε Σούαν Σον. Τις νυχτερινές ώρες υπάρχει παλίρροια και τα νερά τραβιούνται προς τα μέσα αφήνοντας ένα μεγαλύτερο μέρος της αμμουδιάς να ξεπροβάλει.

Wat Khao Takiab

Παραλία Suan Son, Suan Son Beach

Παραλία Σουάν Σον στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων από την πόλη του Χουά Χιν στα νότια σε μια πιο απομονωμένη θέση σε σχέση με τις άλλες παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη.

Η αμέσως επόμενη παραλία του Χούα Χιν (μετά τον λόφο Τακιάμπ) λιγότερο δημοφιλής αλλά εξίσου ωραία που καταλήγει στο λόφο Τουμ Κάο Τάο. Από το κεντρικό δρόμο από Χούα Χιν προς το Πράνμπουρι υπάρχει μια και μοναδική έξοδος προς την παραλία Σουάν Σον. Μπροστά από την παραλία υπάρχουν αναψυκτήρια και ένα μεγάλο πάρκινγκ.

Suan Son Beach

Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα, Λουάνγκ Πο Τουάντ

Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν που βρίσκεται πιο συγκεκριμένα 18 χιλιόμετρα δυτικά από το δημοφιλής τουριστικού θέρετρου Χουά Χιν. Η περιοχή επίσης να επισημάνουμε ότι εκτός από το όμορφο άγαλμα είναι και ένα κέντρο αναψυχής με ένα όμορφο τοπίο και εστιατόρια με γεύσεις Ταϊλάνδης.

Luang Pho Tuad

Αγορές στο Χούα Χιν

  • Chat Chai Local Market
  • Pae Mai Market
  • Villa Market
  • Hua Hin Floating Market

Το μάρκετ Tamarid στο Χούα Χιν

Το μάρκετ Tamarid βρίσκεται και είναι η συνέχεια από το μάρκετ Cicada. Και τα δύο βρίσκονται στην περιοχή Khao Takiab του Χούα Χιν, μία παραθαλάσσια περιοχή που με το πέρασμα του χρόνου ενώθηκε με την πόλη του Χούα Χιν.

Το μάρκετ Tamarid νεόχτιστο διαθέτει επίσης ζωντανή μουσική με πολλά μικρά εστιατόρια εκτός από την αγορά του.

Tamarind Market (Hua Hin)

Soi 88 συναυλίες και φαγητό στο Χούα Χιν

Στο Soi 88 (οδός 88) στο Χούα Χιν, βρίσκεται ένας μεγάλος χώρος όπου διοργανώνονται συναυλίες κάθε Παρασκευή και Σάββατο ενώ υπάρχουν με πολλά μικρά εστιατόρια γύρω γύρω με πολύ προσιτές τιμές φαγητού.

Έχει αναπτυχθεί πολύ η περιοχή τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην νυχτερινή ζωή της πόλης. Λειτουργεί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Hua Hin Live Soi 88

Το Ferry από το Χούα Χιν στην Πατάγια της Ταϊλάνδης

Ξεκίνησε την λειτουργία του το 2017 και πηγαινοέρχεται Πάταγια Χούα Χιν, κόλπος της Ταϊλάνδης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου στα 1200 μπατ η μία διαδρομή. Στο μέλλον έχει προγραμματίσει να πηγαίνει και στο νησί Κο Τσανγκ που βρίσκεται στην Ανατολική Ταϊλάνδη κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη.

Hua Hin to Pattaya Ferry arrives in Khao Takiab Pier

Ταξιδεύοντας με την Lomprayah Catamaran από το Χούα Χιν στο Κο Σαμούι

Ταξιδεύοντας με την Lomprayah Catamaran από το Χούα Χιν στο Κο Σαμούι, το εξωτικό νησί της χώρας. Ένα ωραίο βίντεο που δείχνει βήμα βήμα όλη την διαδρομή.

Στο Χούα Χιν είναι η πρώτη στάση που κάνει το λεωφορείο της Lomprayah Catamaran. Η επόμενη στάση είναι στην επαρχία Τσουμπόν όπου οι επιβάτες έπειτα επιβιβάζονται στο Catamaran της εταιρείας με προορισμό τα νησιά του κόλπου.

Η Βενετία της Ταϊλάνδης (Ταϋλάνδη)

Και μετά την Σαντορίνη σειρά έχει η Βενετία της Ιταλίας ! Το καινούργιο Shopping Mall χτίζεται στο Χούα Χιν της Ταϊλάνδης, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το πάρκο της Σαντορίνης.

Πρόκειτε βάβαια για ένα άλλο μεγάλο εμπορικό κέντρο, που χτίζεται στην περιοχή. όπως γράφουν στην σελίδα τους: The Venezia, a new destination of Hua Hin, Cha-am. Thailand’s first and the biggest shopping complex in Venice style. A unique travel landmark and shopping experience destination.

Little Italy in Thailand Venezia Hua Hin

Plearnwan σαν παλιό σινεμά δεκαετίας του 50

Το Plearnwan είναι μία αγορά και παράλληλα μία ξύλινη κατασκευή με πολλά μικρά καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχείο, καταστήματα κλπ. Το διώροφο ξύλινο κτίριο θυμίζει την δεκαετία του 50 με παλιό σινεμά, αυτοκίνητα αντίκες, πολλές φωτογραφίες με διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως οι Rolling Stones και ο Elvis Presley. Βρίσκετε στο Χούα Χιν επί της Phetkasem Road.

Plearn Wan Vintage Village in Hua Hin Thailand

Σιδηροδρομικός σταθμός Χουά Χιν

Από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας στην πόλη του Χουά Χιν. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Hua Hin είναι ένας από τους πιο όμορφους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας και χαρακτηρίζεται από τις λεπτομερείς λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής. Σχεδιασμένο με το ίδιο στυλ με το παλάτι Mrigadayavan βασικό αξιοθέατο στην πόλη.

Hua Hin Railway Station

Η αγορά του Σαββάτου του Πράνμπουρι, μοναδικό θέμα στην περιοχή

Η παλιά αγορά του Πράνμπουρί λειτουργεί κάθε Σάββατο μπροστά στον σταθμό του Πράνμπουρι στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν στην Δυτική Ταϊλάνδη. Εκτός από μία συνηθισμένη αγορά είναι και ένας όμορφος χώρος με παλιά ξύλινα σπίτια, εκδηλώσεις, χώρος για φωτογράφηση και άλλα. Μερικά βίντεο από την αγορά.

Ενυδρείο Waghor στην Δυτική Ταϊλάνδη

Το ενυδρείο Waghor βρίσκετε μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Prachuap Khiri Khan και αποτελεί μέρος του πάρκου Επιστημών και Τεχνολογίας της περιοχής. Είναι επίσης ένα κέντρο μάθησης για την θαλάσσια οικολογία και το περιβάλλον για τους σπουδαστές. Στο ενυδρείο υπάρχει και τούνελ όπου ο επισκέπτης μπορεί να έχει μία καλύτερη εικόνα της θαλάσσια ζωής.

Nightlife Hua Hin Bars Pubs in Soi Bintabaht Soi 21

Νυχτερινή ζωή στο Χουά Χιν

  • Soi Bintabaht and Around
  • Naresdamri Road or Hilton Road
  • Soi 88 Food Court Live Music
  • Soi 80 between Prapokklao & Phetkasem Road
  • Soi 53 and Naebkehardt Road

The Hua Hin Automobile Concours

Hua Hin Jazz Festival

Hua Hin Night Market

Chatsila Night Market Hua Hin

Sai Noi Beach in Hua Hin

Minibus Station in Soi 51 Hua Hin Thailand

Καταράκτης Παλαού

Οι καταρράκτες Παλαού ανήκουν στον εθνικό πάρκο Καένγκ Κρατσάν της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν, 60 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης του Χούα Χιν. Από το Χούα Χιν ξεκινάει μια οδική αρτηρία που οδεύει προς τα δυτικά περνάει κάτω από την εθνική οδό Μπανγκόκ προς Νότια Ταϊλάνδη και καταλήγει στο τέλος της στο καταρράκτη Παλαού.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου.

Pala U Waterfall in Hua Hin, Kaeng Krachan National Park

Beachfront Community Mall in Hua Hin

Η πόλη του Χούα Χιν βρίσκεται στο βορειότερο σημείο της επαρχίας Prachuap Khiri Khan, 90 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της. Από ένα μικρό και άγνωστο ψαροχώρι έχει μετατραπεί δραματικά σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο γνωστό για την ελίτ της Μπανγκόκ με τον αριθμό των τουριστών να αυξάνεται συνεχώς.

Οι Ταϊλανδοί δαπανούν περισσότερο για φαγητό και αναμνηστικά, ενώ οι ξένοι δαπανούν περισσότερο για διαμονή, μεταφορά και φαγητό. Ως τουριστικός προορισμός η πόλη του Hua Hin έχει τροποποιηθεί με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών, κοινωνικών, πολιτιστικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών χαρακτηριστικών της. Η πόλη έχει αυξηθεί ραγδαία λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του τουρισμού, η οποία δημιούργησε και πολλά προβλήματα.

Rajabhakti Park, Giant King Statues in Hua Hin

Ναός Τουμ Κάο Τάο, Παρατηρητήριο

Στο τέλος της παραλίας Σούαν Σον που ξεκινάει από τον λόφο Κάο Τακιάμπ το νοτιότερο σημείο της πόλης του Χούα Χιν, βρίσκεται ο λόφος και ναός Τουμ Κάο Τάο. Λίγα μέτρα πριν φθάσει στον λόφο κανείς είναι και η μεγάλη λίμνη της περιοχής. Ο ναός Κάο Τάο είναι χτισμένος επάνω στα βράχια μπροστά στην θάλασσα. Ένα μικρό μονοπάτι οδηγεί στην κορυφή του λόφου με μικρές σπηλιές που βρίσκεται ένα μεγάλο άγαλμα του Βούδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here