Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Απόστολο Γαύρο μόνιμο κάτοικο Κο Σαμούι Ταϊλάνδης

Ο Απόστολος Γαύρος είναι μόνιμος κάτοικος στο Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης. Είναι ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Olive Tree Greek Traditional Restaurant που βρίσκεται στην περιοχή Τσαουένγκ (Chaweng) η διάσημη παραλία του Κο Σαμούι. Καταφέραμε και επικοινωνήσαμε μαζί του για να μας πει μερικά πράγματα για την Ταϊλάνδη, το νησί Σαμούι και το ελληνικό εστιατόριο.

  • Πως βρέθηκες στο Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης ;

Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη

Το Κο Σαμούι ήταν ενδιάμεσος προορισμός προτού πάω στην Αυστραλία για να εγκατασταθώ μόνιμα. Παρακολούθησα ένα σχολείο μαγειρικής που είχε σχέση με την Ταϊλανδέζικη και Ασιατική Κουζίνα και μετά παρέτεινα τον χρόνο μου εδώ στο Κο Σαμούι, μιας και άρχισα να ζω τους εδώ ρυθμούς ζωής, οι οποίοι και μου άρεσαν.

Ένα χρόνο αργότερα όταν έφυγα από την Αυστραλία επέστρεψα πάλι στο Κο Σαμούι για να σχεδιάσω τον επόμενο μου προορισμό, μιας και δεν ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά και η Αυστραλία δεν μου ταίριαζε. Έτσι τελικά έμεινα στο Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης.

  • Πες μας για το Olive Tree Greek Traditional Restaurant και για το ξεκίνημα του.

Ελληνικό Εστιατόριο Olive Tree στο Κο Σαμούι

Κατά την δεύτερη και πλέων μόνιμη παραμονή μου στο Κο Σαμούι είδα ότι από όλα τα μεσογειακά εστιατόρια της περιοχής, ότι λείπει ένα καλό Ελληνικό! Και για να πω την αλήθεια ο κόσμος που γνώρισα επίσης με έπεισε να κάνω ένα εστιατόριο εδώ. Έτσι με ένα μικρό bagged που είχα, κατάφερα να ανοίξω το Olive Tree, ένα μικρο ταβερνάκι με μόλις 8 τραπέζια στην αρχή και με αυθεντικό ελληνικό φαγητό και μόνο.

  • Ως νέος επιχειρηματίας στην περιοχή τι δυσκολίες αντιμετώπισες ;

Αντιμετώπισα αρκετές δυσκολίες διότι δεν είναι και τόσο ρόδινα τα πράγματα για να κάνεις μία επιχείρηση στην Ταϊλάνδη, όπως χρειάστηκε αρκετή γραφειοκρατία για την άδεια παραμονής, υπήρξαν κακοτεχνίες σε διάφορες κατασκευές και αρκετή ζήλια.

Koh Nang Yuan

Το παλιό το μαγαζί το είχα σε ένα στενό που δεν το έβλεπαν εύκολα οι περαστικοί. Πέρασα πολύ δύσκολα τον πρώτο χρόνο. Αλλά με πείσμα και με την πολύτιμη βοήθεια της συζήγου μου τα κατάφερα. Τώρα βέβαια βρισκόμαστε σε έναν πολύ ποιο μεγαλύτερο και κεντρικό χώρο.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ταϊλάνδης έχεις ταξιδέψει ;

Πουκέτ, Κράμπι, Κο Λάντα, Μπανγκόκ, Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγ Ράι, Κο Τσανγκ, Πατάγια, Had Yai και άλλα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Τα τσίπουρα στις ψαροταβέρνες και τα αρνιά τα βλάχικα, κατά τα άλλα τίποτα άλλο.

Το Olive Tree Greek Traditional Restaurant θα το βρείτε στο facebook στην εξής διεύθυνση: facebook.com/Olive-Tree-Greek-Traditional-Restaurant/ όπως και στο TripAdvisor (8 of 160 Restaurants in Chaweng, 8η θέση από 160 εστιατόρια στην παραλία Τσαουένγκ στο Κο Σαμούι, την ημέρα που γράφτηκε αυτή η ανάρτηση).

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης, στο κάτω μέρος της σελίδας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here