Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της ΑυστραλίαςΤο Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας είναι ένα ελληνικό γυράδικο που ανήκει στον Κωνσταντίνο Γιαννάκαρο με καταγωγή από την Λήμνο.

Εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας όταν χτύπησε η οικονομική κρίση την Ελλάδα όπου και δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της εστίασης και πιο συγκεκριμένα στα γυράδικα ψητοπωλεία, τα οποία έχουν πέραση όπως και η ελληνική κουζίνα.

  • Πως βρέθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας ;

Sydney Australia Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Οι γονείς μου ήταν μετανάστες στο Σίδνεϊ την εποχή του 60’. Ήμουνα γεννημένος εδώ αλλά γυρίσαμε πίσω Ελλάδα όταν ήμουνα μόλις τεσσάρων χρονών. Όταν γυρίσαμε, οι γονείς μου ασχοληθήκανε επαγγελματικά στον τομέα της εστίασης με διάφορες ταβέρνες στο νησί τα οποία είδανε μεγάλες επιτυχίες στην εποχή τους.

Τα δυο αδέλφια μου και εγώ μεγαλώσαμε μέσα στα μαγαζιά των γονιών μας και στην συνέχεια αποφοιτήσαμε στο τμήμα μαγειρικής της Λέσβου και συνεχίσαμε το έργο τους. Το όνομα μας ακόμη και σήμερα συνεπάγεται στο νησί με άριστη ποιότητα φαγητού. Όταν χτύπησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα αποφάσισα να ξαναγυρίσω στο Σίδνεϊ να δοκιμάσω την τύχη μου.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το ελληνικό εστιατόριο Gyradiko Bexley, το ξεκίνημα σου, πελατολόγιο κλπ.

Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Το Gyradiko είναι μικρή αλυσίδα τύπου ψητοπωλείου το οποίο αποτελείτε από τρία καταστήματα. Το αρχικό μας μαγαζί Gyradiko Bexley κατατάσσεται στα τοπ πιο δημοφιλές μαγαζιά σε όλη την χώρα στο UberEats (εφαρμογή σαν το e-Food) και στα τοπ 10 της Schweppes για την πολιτεία του NSW. Ένα μεγάλο μερίδιο του πελατολογίου μας είναι Έλληνες και ειδικά Έλληνες που είναι πρόσφατοι μετανάστες αλλά είμαστε πολύ δημοφιλές και με πελάτες ασιατικής, μεσογειακής και αραβικής καταγωγής.

Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Οι λόγοι της επιτυχίας μας ευθύνεται κυρίως στην πραγματική ελληνική φιλοξενία που προσφέρουμε καθημερινά στους πελάτες μας, στον σεβασμό που έχουμε στην ποιότητα του φαγητού που δίνουμε, στην άριστη και γρήγορη εξυπηρέτηση μας αλλά και στην επιμονή μας στην αυθεντικότητα για να προσφέρουμε ένα προϊόν όπως θα το βρεις στην Ελλάδα.

Πριν ανοίξουμε το Gyradiko, τα μαγαζιά που πουλούσανε γύρο δεν είχανε χοιρινό γύρο αλλά αρνίσιο και μοσχαρίσιο, οι πίτες μοιάζανε με αραβικές και τα τυλιχτά δεν συμπεριλάμβαναν πατάτες. Όταν πρώτα ανοίξαμε πήραμε το ρίσκο να σερβίρουμε αρχικά μόνο χοιρινό γύρο και χοιρινά σουβλάκια.

Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Το ρίσκο μας τελικά ανταπέδωσε μιας και για σχεδόν όλο τον πρώτο χρόνο οι ουρές έξω από το μαγαζί μας ήταν τόσο μεγάλες που υπήρχαν μέρες που περιμένανε στην σειρά για σχεδόν μια ώρα και ας είχαμε 10 τυλιχτές στην κάθε βάρδια! Αφού ανοίξαμε, μετά από μερικές εβδομάδες προσθέσαμε και γύρο κοτόπουλο.

Το Gyradiko είναι πλέον σήμα κατατεθέν για γνήσιο, καλό ελληνικό φαγητό. Τα κρέατα μας είναι πάντα άριστης ποιότητας και όλα μας τα υλικά τα φτιάχνουμε στο χέρι μόνοι μας. Πλέον το μενού έχει επεκταθεί σε γνήσια χειροποίητα ελληνικά φαγητά αλλά και σε μια μεγάλη εύρος γλυκών.

Στο άμεσο μέλλον ανοίγουμε και ένα μαγαζί τύπου φαστ φουντ που θα σερβίρει φαγητό που θυμίζει πολύ ελληνική ψαροταβέρνα αλλά και επίσης είμαστε πλέον επίσημα μέλος της οικογένειας «Κουλουράδες» μιας και έχουμε πάρει τα δικαιώματα από Αθήνα για να ξεκινήσουμε την αλυσίδα και εδώ στην Αυστραλία. Ενδέχεται το 2022 να ανοίξουμε το πρώτο κατάστημα.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Σίδνεϊ, για τους ανθρώπους του, κάποια όμορφα μέρη από εκεί.

Σίδνεϊ της Αυστραλίας, Sydney Australia

Το Σίδνεϊ είναι μια πόλη η οποία είναι γρήγορα αναπτυσσόμενη και από το 90’ έχει αφεθεί στις επενδύσεις ειδικά από το εξωτερικό.

Η οικονομική κρίση που λύγισε την Αμερική και την Ευρώπη δεν πτόησε το σύστημα εδώ κατά πολύ. Είναι μια πόλη που προσφέρει ευκαιρίες πολλές στον πληθυσμό της και ανταποδίδει σε αυτούς που δουλεύουν σκληρά.

Οι πολίτες είναι πραγματικά ένα μεγάλο μιξ από πολλές εθνικότητες και μπορείς να βρεις καταστήματα με φαγητά από όλο τον κόσμο. Στο Σίδνεϊ θα βρεις και όμορφες παραλίες, οι περισσότερες στα βόρεια προάστια της όπως το Clontarf με τα κρυστάλλινα νερά και το Freshwater με την άσπρη άμμο.

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου ;

Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Gyradiko Bexley στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Είμαστε τυχεροί που η ομογένεια στην Αυστραλία είναι μεγάλη όποτε έχουμε πρόσβαση σε καλά ελληνικά προϊόντα όπως ρίγανη ελληνική, ελαιόλαδο και φέτα.

Αλλά όπως ανέφερα προηγουμένως, τα φαγητά και προϊόντα μας τα φτιάχνουμε εμείς στο κατάστημα μας όποτε τα εισαγόμενα από Ελλάδα είναι κυρίως λάδια και μπαχαρικά.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Μας λείπει πολύ η πατρίδα μας. Η κάθε χώρα του κόσμου έχει τα θετικά και αρνητικά της αλλά για εμάς η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο παράδεισος μας. Είναι πολύ δύσκολο να αποχωρίζεσαι από της ομορφιές της χώρας και τους ρυθμούς ζωής εκεί, ειδικά όταν κατάγεσαι από ένα απτά πιο όμορφα νησιά της χώρας όπως την Λήμνο! Ίσως αυτό που μας λείπει πιο πολύ είναι το ότι η ζωή στην Ελλάδα είναι 24ωρη και όχι μόνο του «Σαββατοκύριακου» όπως είναι εδώ!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here