Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ, Griechische Gemeinde Bielefeld

Η Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ (Bielefeld) αριθμεί πλέον περισσότερα από 500 μέλη στην πόλη του Μπίλεφελντ της Γερμανίας και τη γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων 2ης ή και 3ης γενιάς, αλλά πλέον όλο και περισσότερους καινούργιους μετανάστες.

Η Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ είναι το πρώτο σημείο επαφής για όλους τους Έλληνες που έρχονται στη Γερμανία και ιδιαίτερα στο Μπήλεφελντ (Bielefeld), αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Συναντήσεις άλλων ελληνικών συλλόγων με έδρα την πόλη, μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και πολυάριθμες ενδιαφέρουσες και ποικίλες εκδηλώσεις, όπως επίσης έργα και δραστηριότητες πραγματοποιούνται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της κοινότητας στη διεύθυνση Heimweg 4, 33604 Bielefeld, που μπορεί κάποιος να φθάσει με την γραμμή 4 του τραμ, στην στάση Oststraße.

  • Πείτε με μας λίγα λόγια για την Ελληνική Κοινότητα Μπίλεφελντ (Bielefeld) της Γερμανίας

Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ, Griechische Gemeinde Bielefeld

Η Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ (Bielefeld) της Γερμανίας έχει μια ιστορία 60 χρόνων στην πόλη Bielefeld, όταν το 1960 ήρθαν εδώ οι πρώτοι Έλληνες για εργασία. Είναι το σημείο αναφοράς όλων των Ελλήνων μαζί με την ελληνική εκκλησία του Αγίου Παύλου και τα αμιγή ελληνικά σχολεία.

Δραστηριοποιούνται ακόμη 7 εθνικοτοπικοί σύλλογοι και δύο ποδοσφαιρικές ομάδες. Σήμερα η Ελληνική Κοινότητα έχει κάπου 700 εγγεγραμμένα μέλη και αρκετά από αυτά ενεργά στις διάφορες ομάδες της.

  • Πόσοι Έλληνες κατοικούν μόνιμα στο Μπίλεφελντ (Bielefeld) και με τι ασχολούνται

Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ, Griechische Gemeinde Bielefeld

Οι Έλληνες εδώ σήμερα υπολογίζονται γύρω στις 6.000 και ασχολούνται με όλων των ειδών τα επαγγέλματα. Τα ελληνικά εστιατόρια και σουβλατζίδικα, τα σούπερ μάρκετ, οι χονδρέμποροι με ελληνικά προϊόντα και οι καφετέριες είναι γνωστά σε όλους τους συμπολίτες μας και ξεχωρίζουν για την ποιότητα ανάμεσα σε τόσα άλλα διαφόρων εθνικοτήτων.

Τα πολλά εργοστάσια, τα νοσοκομεία και οι κλινικές, η συνοικία Bethel, οι δημόσιες υπηρεσίες, η αστυνομία, τα τρένα και πολλές εταιρίες παροχής υπηρεσιών έχουν εργαζόμενους Έλληνες.

  • Πόσο εύκολα είναι τα πράγματα να δραστηριοποιηθεί κάποιος επαγγελματικά στο Μπίλεφελντ (Bielefeld)

Συνεχώς έρχονται Έλληνες για τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αλλά και επαγγελματικής δραστηριοποίησης. Εδώ οι ευκαιρίες για εργασία σε κυνηγούν, δεν τις κυνηγάς εσύ. Όσο περισσότερα προσόντα διαθέτει κάποιος, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει. Απαραίτητος όρος όμως είναι να μιλάς τη γλώσσα ή τουλάχιστον να θεωρήσεις πρωταρχικό σκοπό με τον ερχομό σου την εκμάθηση της.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το Μπίλεφελντ (Bielefeld) και την Γερμανία, τις ομορφιές του, τους ανθρώπους του, την κουλτούρα κλπ.

Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ, Griechische Gemeinde Bielefeld

Το Μπήλεφελντ (Bielefeld) είναι μια όμορφη πόλη με κάπου 400 χιλ. κατοίκους, απλωμένη μέσα στο πράσινο σε 257,8 km², με πολλά αξιοθέατα, πολυπολιτισμικό (150 διαφορετικές εθνικότητες καταγράφονται εδώ), αλλά σχετικά ήσυχο, κατάλληλο για οικογένειες, κάτι ανάλογο με τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις της πατρίδας.

Μπήλεφελντ (Bielefeld) Γερμανία Germany

Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, τότε θα ξέρει την Αρμίνια Μπίλεφελντ (Arminia Bielefeld) την ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης από τον Otto Rehhagel και το στάδιο Schüco Arena (Bielefelder Alm). Θέατρα, Galerie, Kunsthalle, ο πύργος Sparrenburg, η λίμνη Obersee, τα πάρκα του Teutoburger Wald, Nordpark, Ravensberger Park, o ζωολογικός κήπος που είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο, η παλιά πόλη και το γνωστό παγκοσμίως εργοστάσιο Dr. Oetker και πολλά άλλα κάνουν την πόλη ελκυστική στους τουρίστες. Στο Πανεπιστήμιο που συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα τμήματα, έχει επίσης Έλληνες και Κύπριους φοιτητές από πολύ παλιά.

Μπήλεφελντ (Bielefeld) Γερμανία Germany

Το Μπήλεφελντ έχει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια κι έτσι λύνεται γρήγορα το στεγαστικό πρόβλημα των νέων μεταναστών. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πολλά, έχουμε και το “μετρό” (Stadtbahn) που συνεχώς επεκτείνεται, αλλά τα εισιτήρια είναι ακριβά. Υπάρχουν όμως προσφορές παντού, ειδικά για οικογένειες και γενικά για μια μικρή ομάδα κι όχι μόνο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ).

Εδώ στηρίζουν την οικογένεια και σέβονται τον άνθρωπο, άσχετα με το κοινωνικοοικονομικό του υπόβαθρο ή την ηλικία του. Με το που θα περπατήσεις στην πόλη, θα παρατηρήσεις αμέσως ότι θα σταθεί το αυτοκίνητο για να περάσεις στη διάβαση χωρίς φανάρι.

Οι αυτόχθονες αγαπούν τη συζήτηση για την επικαιρότητα και ποτέ δεν σε ρωτούν προσωπικά δεδομένα. Γενικά είναι ευγενικοί. Μόλις μπεις στο λεωφορείο της γειτονιάς, καλά είναι να καλημερίσεις τον οδηγό! Πολλοί συμπατριώτες την επισκέπτονται όλες τις εποχές και δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσεις στο κέντρο χωρίς να ακούσεις να μιλούν ελληνικά!

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από την
Ελληνική Κοινότητα Μπήλεφελντ (Griechische Gemeinde Bielefeld)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here