Χούα Χιν

0
19
views
Χούα Χιν
Χούα Χιν

Χούα Χιν

Η παραθαλάσσια πόλη του Χούα Χιν στην Ταϊλάνδη συγκαταλέγεται στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας. Από την Μπανγκόκ απέχει 220 χιλιόμετρα ή 2 1/2 ώρες περίπου με αυτοκίνητο, επίσης δημοφιλής προορισμός για Ευρωπαίους κυρίως Σκανδιναβούς. Για πολλούς Ταϊλανδούς είναι η έξοδος της Μπανγκόκ τα σαββατοκύριακα.

Θεωρείτε πλέον έναν από τους πιο ασφαλές προορισμούς της χώρας, με ελάχιστη εγκληματικότητα σχεδόν ανύπαρκτη. Επίσης έχει γίνει και μόνιμη κατοικία για συνταξιούχους ανά τον κόσμο που θέλουν να πάρουν την σύνταξη τους και να περάσουν το υπόλοιπο της ζωή τους σε ένα μέρος ασφαλές, παραθαλάσσιο και πιο φθηνό σε σχέση με την δικιά τους περιοχή.

Επίσης είναι πολύ δημοφιλές μέρος για Σκανδιναβούς και γκόλφερς μιας και διαθέτει από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ταϊλάνδη. Το Black Mountain Golf Club στο Χούα Χιν θεωρείτε από τα καλύτερα της Ασίας.

Οι παραλίες του Χούα Χιν

Το Χού Χιν είναι ένα παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο με τουρισμό κυρίως από Σκανδιναβικές χώρες (Δανία και Σουηδία) αλλά και από Βόρεια Ευρώπη και Αυστραλία. Επίσης είναι η έξοδος της Μπανγκόκ τα σαβατοκύριακα. Φημίζεται για τις παραλίες του πολλές από αυτές σε μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις από τηυν πόλη. Δείτε το βίντεο από το Χούα Χιν με τις 7 παραλίες.

Wat Khao Takiab – Ναός Βατ Κάο Τακιάμπ στην επαρχία του Πρατσουάπ Κίρι Καν

Ακριβώς στα νότια της παραλίας του Χουά Χιν εκεί που βρίσκεται και το ψηλό άγαλμα του Βούδα ξεκινάει ο λόφος Κάο Τακιάμπ. Στην κορυφή του ο ναός αλλά και μια υπέροχη θέα προς την παραλία που προσφέρεται για φωτογράφηση τοπίου και της πόλης του Χουά Χιν.

Η πόλη και η παραλία του Χούα Χιν της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν, Κεντρική Ταϋλάνδη όπως φαίνεται από τον λόφο του Βατ Κάο Τακιάμπ (Wat Khao Takiab). Η παραλία του Χούα Χιν είναι από τις δημοφιλέστερες της Ταϋλάνδης και οργανωμένες με πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή χτισμένα μπροστά στην θάλασσα. Η θέα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία είναι πανοραμική και αξίζει να ανεβείτε στον λόφο απ’όπου μπορείτε να τραβήξετε καταπληκτικές φωτογραφίες προς ένα από τα μοναδικά τοπία.

Παραλία Suan Son στην περιοχή του Χουά Χιν

Suan Son Beach – Παραλία Σουάν Σον στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων από την πόλη του Χουά Χιν στα νότια σε μια πιο απομονωμένη θέση σε σχέση με τις άλλες παραλίες που βρίσκονται κοντά στην πόλη.

Luang Pho Tuad – Το άγαλμα του Βούδα στο Χουά Χιν στην επαρχία του Πρατσούαπ Κίρι Καν

Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν που βρίσκεται πιο συγκεκριμένα 18 χιλιόμετρα δυτικά από το δημοφιλής τουριστικού θέρετρου Χουά Χιν. Η περιοχή επίσης να επισημάνουμε ότι εκτός από το όμορφο άγαλμα είναι και ένα κέντρο αναψυχής με ένα όμορφο τοπίο και εστιατόρια με γεύσεις Ταϊλάνδης.

Το μάρκετ Tamarid στο Χούα Χιν της Ταϊλάνδης

Το μάρκετ Tamarid βρίσκεται και είναι η συνέχεια από το μάρκετ Cicada. Και τα δύο βρίσκονται στην περιοχή Khao Takiab του Χούα Χιν, μία παραθαλάσσια περιοχή που με το πέρασμα του χρόνου ενώθηκε με την πόλη του Χούα Χιν.

Το μάρκετ Tamarid νεόχτιστο διαθέτει επίσης ζωντανή μουσική με πολλά μικρά εστιατόρια εκτός από την αγορά του.

Soi 88 συναυλίες και φαγητό στο Χούα Χιν της Ταϊλανδης

Στο Soi 88 (οδός 88) στο Χούα Χιν, βρίσκεται ένας μεγάλος χώρος όπου διοργανώνονται συναυλίες κάθε Παρασκευή και Σάββατο ενώ υπάρχουν με πολλά μικρά εστιατόρια γύρω γύρω με πολύ προσιτές τιμές φαγητού.

Έχει αναπτυχθεί πολύ η περιοχή τα τελευταία χρόνια και έχει γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην νυχτερινή ζωή της πόλης. Λειτουργεί από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Το Ferry από το Χούα Χιν στην Πατάγια της Ταϊλάνδης

Ξεκίνησε την λειτουργία του το 2017 και πηγαινοέρχεται Πάταγια Χούα Χιν, κόλπος της Ταϊλάνδης. Η τιμή του εισιτηρίου είναι περίπου στα 1200 μπατ η μία διαδρομή. Στο μέλλον έχει προγραμματίσει να πηγαίνει και στο νησί Κο Τσανγκ που βρίσκεται στην Ανατολική Ταϊλάνδη κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη.

Ταξιδεύοντας με την Lomprayah Catamaran από το Χούα Χιν στο Κο Σαμούι

Ταξιδεύοντας με την Lomprayah Catamaran από το Χούα Χιν στο Κο Σαμούι, το εξωτικό νησί της χώρας. Ένα ωραίο βίντεο που δείχνει βήμα βήμα όλη την διαδρομή.

Το Χούα Χιν ένα παραθαλάσσιο θέρετρο 220 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ, είναι η πρώτη στάση που κάνει το λεωφορείο της Lomprayah Catamaran. Η επόμενη στάση είναι στην επαρχία Τσουμπόν όπου οι επιβάτες έπειτα επιβιβάζονται στο Catamaran της εταιρείας με προορισμό τα νησιά του κόλπου.

Η Βενετία της Ταϊλάνδης (Ταϋλάνδη)

Και μετά την Σαντορίνη σειρά έχει η Βενετία της Ιταλίας ! Το καινούργιο Shopping Mall χτίζεται στο Χούα Χιν της Ταϊλάνδης, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το πάρκο της Σαντορίνης.

Πρόκειτε βάβαια για ένα άλλο μεγάλο εμπορικό κέντρο, που χτίζεται στην περιοχή. όπως γράφουν στην σελίδα τους: The Venezia, a new destination of Hua Hin, Cha-am. Thailand’s first and the biggest shopping complex in Venice style. A unique travel landmark and shopping experience destination.

Plearnwan σαν παλιό σινεμά δεκαετίας του 50

Το Plearnwan είναι μία αγορά και παράλληλα μία ξύλινη κατασκευή με πολλά μικρά καφέ, εστιατόρια, ξενοδοχείο, καταστήματα κλπ. Το διώροφο ξύλινο κτίριο θυμίζει την δεκαετία του 50 με παλιό σινεμά, αυτοκίνητα αντίκες, πολλές φωτογραφίες με διάσημους καλλιτέχνες της εποχής όπως οι Rolling Stones και ο Elvis Presley. Βρίσκετε στο Χούα Χιν επί της Phetkasem Road. Δείτε τα βίντεο από το Plearn Wan Vintage Village.

Hua Hin Railway Station – Σιδηροδρομικός σταθμός Χουά Χιν στην επαρχία του Πρατσουάπ Κίρι Καν, Ταϊλάνδη

Από τους παλαιότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας στην πόλη του Χουά Χιν της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν. Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Hua Hin είναι ένας από τους πιο όμορφους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας και χαρακτηρίζεται από τις λεπτομερείς λεπτομέρειες της αρχιτεκτονικής. Σχεδιασμένο με το ίδιο στυλ με το παλάτι Mrigadayavan βασικό αξιοθέατο στην πόλη.

Η αγορά του Σαββάτου του Πράνμπουρι, μοναδικό θέμα στην περιοχή

Η παλιά αγορά του Πράνμπουρί λειτουργεί κάθε Σάββατο μπροστά στον σταθμό του Πράνμπουρι στην επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν στην Δυτική Ταϊλάνδη. Εκτός από μία συνηθισμένη αγορά είναι και ένας όμορφος χώρος με παλιά ξύλινα σπίτια, εκδηλώσεις, χώρος για φωτογράφηση και άλλα. Μερικά βίντεο από την αγορά.

Ενυδρείο Waghor στην Δυτική Ταϊλάνδη

Το ενυδρείο Waghor βρίσκετε μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Prachuap Khiri Khan και αποτελεί μέρος του πάρκου Επιστημών και Τεχνολογίας της περιοχής.

Είναι επ΄σιης ένα κέντρο μάθησης για την θαλάσσια οικολογία και το περιβάλλον για τους σπουδαστές. Στο ενυδρείο υπάρχει και τούνελ όπου ο επισκέπτης μπορεί να έχει μία καλύτερη εικόνα της θαλάσσια ζωής.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here