Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Follow me on an Adventure: Δημήτρης Καρβέλης

Ο Δημήτρης Καρβέλης με καταγωγή από την Σκόπελο και μηχανικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα του, είναι ένας Έλληνας ταξιδιώτης και blogger που έχει γυρίσει διάφορες χώρες του κόσμου. Άρχισε να μοιράζεται μέσω των Social Media τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες και περιπέτειες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος του είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά στη φύση και τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με αυτήν, προκειμένου να αναζητήσουν τη μαγική πλευρά του ταξιδιού.

  • Πές μας λίγα λόγια για σένα

Δημήτρης Καρβέλης

Η καταγωγή μου είναι από την Γλώσσα Σκοπέλου το το”ψηλό χωριό” πού αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, στο διήγημα του η Νοσταλγός. Έφυγα από το νησί για την Αθήνα για σπουδές και αργότερα δουλειά. Μηχανικός τηλεπικοινωνιών στο επάγγελμα. Από μικρός αγαπούσα την φύση και τις δραστηριότητες γύρω από αυτήν. Απολάμβανα τις ώρες με τον πατέρα μου στο ψάρεμα και τους περιπάτους με τον θείο μου στο Βουνό.

Ζώντας στην Αθήνα και επηρεασμένος από τον γρήγορο ρυθμό ζωής που ζούμε κατάλαβα ότι έπρεπε να βρω διεξόδους για να μπορέσω να αντέξω ! Εκεί μπήκαν στη ζωή μου τα ταξίδια. Το 2012 έκανα το πρώτο μου ταξίδι με την παρέα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα ένιωθα τόσο “πλούσιος”  από εικόνες και αναμνήσεις και αποφάσισα να αρχίζω να μαζεύω χρήματα με σκοπό να ταξιδεύω όσον το πιο συχνά γίνετε !

  • Πώς σου γεννήθηκε η ιδέα του travel-blogging;

kdexplorer

kdexplorer

Διαβάζοντας άλλους γνωστούς Bloggers δίνοντας συμβουλές για προορισμούς ανα τον κόσμο. Σκέφτηκα να κάνω και εγώ το ίδιο μοιράζοντας εμπειρίες και εικόνες από τα ταξίδια μου βοηθώντας ταξιδιώτες και παράλληλα να εμπνεύσω τους ανθρώπους γύρω μου να έρθουν σε επαφή με την φύση, και να αναζητήσουν την μαγεία των ταξιδιών. Έτσι το 2016 δημιούργησα το προσωπικό μου ισότοπο και έκανα εγγραφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως kdexplorer. Με μεγάλη μου χαρά χρόνο με το χρόνο η ανταπόκριση είναι μεγάλη αφού οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεασμένοι από τους γρήγορους ρυθμούς της κοινωνίας μας εξορμούν όλο και περισσότερο εντός και εκτός της χώρας. Δείτε επίσης: KDEXPLORER ( Discover Greece | Explore the World) 

  • Κέρδισες πρόσφατα το βραβείο από τον Athens Voice ως το καλύτερο insta travel account για το 2019. Θα θέλαμε να ακούσουμε μερικά πράγματα γιαυτό.

Athens Voice

Κάθε τέλους του έτους η εφημερίδα Athens Voice ανακοινώνει τα όσκαρ των αναγνωστών σε διάφορες κατηγορίες. Μια από αυτές είναι οι instagrammers της χρονιάς. Ξυπνάω ένα πρωί και παρατηρώ μια κίνηση προς το προφίλ μου. Ωστόσο δεν μπορούσα να εντοπίσω την πηγή. Αργότερα βλέπω ανάρτηση διαδικτυακής φίλης blogger που ζητούσε στήριξη στην ψηφοφορία, μπαίνω να την ψηφίσω και βλέπω και μένα στην λίστα με τα προτεινόμενα αγαπημένα προφίλ στη κατηγορία Travel. Η αλήθεια είναι ότι χάρηκα πάρα πολύ γιατί ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Τελικά μετά από ένα μήνα ανοιχτής ψηφοφορίας κέρδισα το βραβείο ανάμεσα σε αγαπημένα insta acounts.

  • Πες μας για τις χώρες που έχεις ταξιδέψει.

Δημήτρης Καρβέλης

Προσπαθώ μία με δύο φορές το χρόνο να ταξιδεύω εκτός Ελλάδας. Το κριτήριο που επιλέγω τους προορισμούς είναι το φυσικό τοπίο η ιστορία και η κουλτούρα της χώρας σε συνδυασμό πάντα με low budget. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το τρίπτυχο είναι πολύ δύσκολο να το πετύχεις.

Για αυτό το λόγω η μελέτη του ταξιδιού ξεκινάει μήνες πριν την ημερομηνία αναχώρησης. Δεν μου αρέσει να λέω τον αριθμό των χωρών που έχω ταξιδέψει. Κάθε ταξίδι μου είναι τόσο μοναδικό και μαγικό που δεν χωράει σε έναν αριθμό.

Άλλωστε ταξιδεύουμε για να γλυτώσουμε από όλους αυτούς τους αριθμούς γύρω μας !! Υψηλότερα στην λίστα είναι οι χώρες με διαφορετικό τρόπο ζωής από τον δυτικό. Μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους με διαφορετική κουλτούρα, στάση ζωής και κάνοντας καινούργιους φίλους τότε ναι! Νιώθω γεμάτος από ένα ταξίδι.

  • Πες μας για τα πιο όμορφα μέρη που συνάντησες στα ταξίδια σου, τοπία, παραλίες κλπ.

Δημήτρης Καρβέλης, Follow me on an Adventure

Θα μπορούσα να μιλάω για ώρες για μέρη και τοπία. Λατρεύω να συναντώ άλλους ταξιδιώτες και με τις ώρες να μοιραζόμαστε εμπειρίες από τα ταξίδια μας. Στην Αίγυπτο και την Ιορδανία έχω δει τα πιο όμορφα τοπία.

Δημήτρης Καρβέλης, Follow me on an Adventure

Tι να πω εγώ για τις πυραμίδες άλλωστε ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου αυτό τα λέει όλα. Στην Κορυφή του Βιβλικού όρους Σινά έχω δει την πιο όμορφη ανατολή της ζωής μου. Δεν ξέρω αν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν αυτό που ένιωσα τότε.

Από την άλλη στην Ιορδανία στην φημισμένη έρημο Wadi Rum σε αυτό το σεληνιακό τοπίο το ηλιοβασίλεμα ίσως είναι μοναδικό στο κόσμο για τα χρώματα που σχηματίζονται στον ορίζοντα. Όσο περπατούσα στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας και κοιτώντας γύρω μου ήταν φορές που νόμιζα ότι πρωταγωνιστώ σε ταινία. Δεν μπορούσα να πιστέψω την ομορφιά του τοπίου. Βγάζω χιλιάδες φωτογραφίες σε κάθε ταξίδι αλλά στιγμές σαν αυτές απλά αφήνω την φωτογραφική μηχανή και απολαμβάνω την φύση γύρω μου. Ακόμη δεν έχω κολυμπήσει σε πιο γαλανά και κρυστάλλινα νερά από αυτά της χώρας μας. Νομίζω αυτό θα είναι δύσκολο επίτευγμα!

  • Τι θα πρότεινες σε νέο ταξιδιώτη;

    Δημήτρης Καρβέλης

Στις μέρες λόγω της τεχνολογίας και του διαδικτύου η πρόσβαση σε πληροφορίες είναι παιχνιδάκι. Υπάρχει η παγίδα να μπερδευτείς και πολλές φορές να μην μπορείς να καταλήξεις καν στο προορισμό.

Αυτό που θα τους πω είναι “No rules no plans get out and Explore“. Σημασία δεν έχει τόσο το που θα τα ταξιδέψεις όσο το να ζήσεις κάτι καινούργιο και μοναδικό. Κάνε την αρχή και μετά σαν σωστός ταξιδιώτης προετοιμάσου όσο θες !

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το κανάλι του Δημήτρη Καρβέλη στο YouTube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here