It's All Trip To Me

Η Κατερίνα και η Μαρία είναι παθιασμένες ταξιδιώτες και αναζητητές μοναδικών στιγμών, που ταξιδεύουν μαζί από το 2008, προσελκύοντας άλλους πολιτισμούς και ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο και μαθαίνοντας ιστορία μέσα από τα ταξίδια.

Με το It’s All Trip To Me, η Κατερίνα και η Μαρία προσφέρουν πλήρεις ταξιδιωτικούς οδηγούς καθώς και πρακτικές συμβουλές για την καλύτερη διαχείριση χρημάτων και χρόνου. Την σελίδα τους θα την βρείτε στο It’s All Trip To Me, την σελίδα τους στο facebook εδώ It’s All Trip To Me και το κανάλι τους στο YouTube εδώ: It’s All Trip To Me.

  • Πείτε µας λίγα λόγια για το It’s All Trip To Me, την θεµατολογία του κλπ.

It's All Trip To Me

Από τότε που ξεκινήσαμε να ταξιδεύουμε μαζί, οργανώναμε πάντα τα καλύτερα ταξίδια. Γι’ αυτό και οι φίλοι μας πάντα μας ζητούσαν συμβουλές για τα δικά τους ταξίδια. Επομένως, σκεφτήκαμε ότι θα μας άρεσε πολύ να κάνουμε το ίδιο όχι μόνο για τους φίλους μας αλλά για πολύ περισσότερο κόσμο.

It's All Trip To Me

Το It’s All Trip To Me γεννήθηκε μέσα από την επιθυμία μας να παρέχουμε πρακτικές συμβουλές σε άλλους ταξιδιώτες αλλά, κυρίως, για να τους εμπνεύσουμε να ταξιδεύουν όπως εμείς, δίνοντας δηλαδή έμφαση στις αυθεντικές εμπειρίες.

Μεγαλώνοντας το It’s All Trip To Me, έχει πλέον μια σημαντική για εμάς αποστολή: να προωθήσει τον υπεύθυνο τουρισμό και το σεβασμό στη διαφορετικότητα και να πολεμήσει ενάντια στην κακομεταχείριση των ζώων.

Γι’ αυτό και η θεματολογία μας στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση σιγά σιγά, χωρίς όμως να παύει να είναι πρώτα απ’ όλα ένας συνδυασμός πληροφορίας και έμπνευσης για το κοινό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει σε κάποιον από τους προορισμούς που προβάλλουμε.

  • Πείτε µας λίγο για τα ταξίδια που έχετε κάνει, κάποια µέρη που σας άρεσαν ιδιαίτερα, κάποιες κουλτούρες;

It's All Trip To Me, Sri Lanka

Κάθε ταξίδι μας είναι μοναδικό και το αγαπάμε το ίδιο, είτε είναι μια ώρα από το σπίτι με το αυτοκίνητο είτε 10 ώρες με το αεροπλάνο. Σε κάθε μας ταξίδι, προσπαθούμε να δούμε τον προορισμό μέσα από τα μάτια των ντόπιων – χωρίς βέβαια να παραβλέπουμε και τα βασικά αξιοθέατα.

It's All Trip To MeΜε ιδιαίτερη αγάπη και νοσταλγία θυμόμαστε το πρώτο μας ταξίδι στην Ασία και συγκεκριμένα στην όμορφη Σρι Λάνκα. Εκτός από τον ενθουσιασμό μας που πατήσαμε σε μια νέα ήπειρο, το ταξίδι μας στη Σρι Λάνκα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας γιατί οι άνθρωποι εκεί μας αγκάλιασαν με έναν πρωτοφανή και πολύ γλυκό τρόπο.

  • Σε πόσες χώρες έχετε ταξιδέψει συνολικά, κάποιες χώρες που σας άγγιξαν περισσότερο;

It's All Trip To Me

Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, έχουμε ταξιδέψει μαζί σε 15 χώρες. Όμως, δεν είμαστε από αυτές που ταξιδεύουμε απλά για να βάζουμε ένα ακόμη τικ στο χάρτη μας ούτε κι έχουμε φιλοδοξία να επισκεφθούμε όλες τις χώρες του κόσμου.

Για μας αυτό που μετράει είναι να γινόμαστε κομμάτι του μέρους που επισκεπτόμαστε, να μαθαίνουμε όσα πιο πολλά μπορούμε για την ιστορία και τα έθιμά του, να γευόμαστε το φαγητό του και, αν μπορούμε, να κάνουμε νέους φίλους εκεί. Όσον αφορά στους αγαπημένους μας προορισμούς, νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι ο αγιάτρευτος έρωτάς μας είναι η Ιταλία με τη dolce vita της!

  • Ασχολείστε και με την φωτογραφία, οπότε θα θέλαμε να μας πείτε και περισσότερα;

It's All Trip To Me

Η φωτογραφία είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μας. Εκτός από το κείμενο, η φωτογραφία για εμάς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του storytelling κι όχι απλά ένας τρόπος για να χωρίζουμε τις παραγράφους και να γεμίζουμε τις σελίδες.

Γι’ αυτό και φροντίζουμε να ανεβάζουμε στο site μόνο υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, πάντα από κάμερα και ποτέ από κινητό. Δυστυχώς, σε κάποια παλαιότερα άρθρα μας υπάρχουν φωτογραφίες μέτριας έως κακής ποιότητας, αλλά σιγά σιγά τις αντικαθιστούμε κι αυτές.

Η Κατερίνα ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει πάθος με τη φωτογραφία και συνεχώς εξελίσσει τις γνώσεις αλλά και τον εξοπλισμό της. Πλέον την καρδιά μας έχει κλέψει και το video. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ξεκινήσαμε το κανάλι μας στο YouTube και, παρόλο που δεν έχουμε ανεβάσει πολλά videos ακόμη, πάει πολύ καλά. Ανυπομονούμε, φυσικά, να δούμε το κανάλι μας να μεγαλώνει, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αρκετό χρόνο ώστε να… επισπεύσουμε τη διαδικασία.

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που έχετε στα σχέδια σας να επισκεφτείτε;

Σε αντίθεση με την προ-Covid εποχή, δεν κάνουμε πια πολύ μακρινά ταξιδιωτικά πλάνα. Παρόλα αυτά, πάντα κάτι έχουμε στα σκαριά, έστω και σε επίπεδο σκέψης αν όχι προγραμματισμού. Επίσης, είμαστε υπέρ του slow travel γιατί θεωρούμε ότι είναι η ιδανική μορφή τουρισμού, αφού ωφελεί όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες.

Επομένως, αποφεύγουμε πλέον τα πολύ σύντομα ταξίδια-αστραπή, εκτός φυσικά αν πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι ή για κάποια ειδική περίσταση. Προτιμάμε να κάνουμε λιγότερα μεν αλλά πιο ουσιαστικά ταξίδια. Για την ώρα, σχεδιάζουμε εντός Ευρώπης ένα ταξίδι στην Τσεχία κι ένα στην Ισπανία κι εκτός Ευρώπης ένα στην Ταϊλάνδη για το 2022. Και φυσικά σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε αρκετά κι εντός Ελλάδας, κάτι που αγαπάμε πολύ. Ό,τι άλλο προκύψει στην πορεία είναι ασφαλώς καλοδεχούμενο!

Ακολουθούν στο κάτω μέρος της σελίδας μερικά βίντεο από το κανάλι του It’s All Trip To Me στο YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here