Είναι διαφορετικά να ταξιδεύεις όπως όλοι, μένοντας σε πολυτελέστατα ξενοδοχεία με πλούσιο πρωινό και άλλο να ταξιδεύεις όπως οι ντόπιοι μένοντας σε Βιετναμέζικα φτωχά σπίτια των ντόπιων. Η διαφορά είναι μεγάλη και εμπειρία τεράστια.

Ταξίδι στο Χόι Αν του Βιετνάμ

Χόι Αν, Βιετνάμ, Hoi An, Vietnam

Χόι Αν, Βιετνάμ, Hoi An, Vietnam

Το Χόι Αν είναι μία ξεχωριστή αρχαία πόλη του Βιετνάμ που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας πολύ κοντά στην θάλασσα και μόλις 28 χιλιόμετρα από το Ντα Νανγκ (Da Nang) που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά την Σαϊγκόν και την πρωτεύουσα το Ανόι.

Η αρχαία πόλη του Χόι Αν είναι ένα εξαιρετικά καλοδιατηρημένο παράδειγμα εμπορικού λιμανιού της Νοτιοανατολικής Ασίας που χρονολογείται από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα, με ένα καλοδιατηρημένο συγκρότημα κτιρίων.

Η περιοχή Cửa Đại στο Χόι Αν

Ταξίδι στο Χόι Αν του ΒιετνάμΕίχαμε την τύχη να μείνουμε και να διανυκτερεύσουμε σε ένα σπίτι από μία Βιετναμέζικη οικογένεια σε ένα παραθαλάσσιο χωριό εκτός πόλης του Χόι Αν που ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν και ζούνε τέτοιες ωραίες καταστάσεις και μπορούν να δούνε τον αληθινό τρόπο ζωής μίας φτωχής Βιετναμέζικης οικογένειας.

Κοιμηθήκαμε σε ένα κρεβάτι χωρίς στρώμα (όπως δείχνει και η φωτογραφία), μπορεί βέβαια να ήταν άβολα αλλά διαφορετικά θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία ζωής. Ξυριζόμασταν σε ένα σπασμένο καθρέπτη με απόσταση από την βρύση, πήγαινε έλα με λίγα λόγια, από το καθρέπτη στην βρύση και από την βρύση στον καθρέπτη.

Ταξίδι στο Χόι Αν του Βιετνάμ

Το Cửa Đại είναι μια ήσυχη περιοχή με την ομώνυμη παραλία της, μια λευκή αμμώδη περιοχή γνωστή για μικρά κύματα και διάφορα πεντάστερα πολυτελή ξενοδοχεία μπροστά στην παραλία του.

Vietnam Map, Βιετνάμ, pixabay

Από το κέντρο του Χόι Αν απέχει περίπου πέντε χιλιόμετρα, και ανήκει στην επαρχία Quang Nam και είναι το σημείο συνάντησης τριών ποταμών, των Thu Bon, Truong Giang και De Vong.

Είχαμε και ένα άσχημο περιστατικό στην παραθαλάσσια αυτή μεριά όπου ένας οδηγός μίνι βαν εξερχόμενος από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στον κεντρικό δρόμο, δεν κοίταξε καθόλου εάν έρχεται κάποιο όχημα.

Αποτέλεσμα ήταν να τουμπάρει το μηχανάκι το οποίο οδηγούσαμε για να μην πέσουμε πάνω του και να τραυματιστούμε. Ο οδηγός του Μίνι Βαν εξαφανίστηκε πατώντας τέρμα γκάζι, αφού το μαρσάρισμα της μηχανής του οχήματος ακουγόταν έντονα από την ταχύτητα που ανέπτυξε.

Αυτά ανήκουν στα άσχημα μιας χώρας τα οποία συμβαίνουν και δυστυχώς το Βιετνάμ είναι πρωτοπόρο στα τροχαία ατυχήματα, διότι υπάρχει ελλιπείς οδηγική συμπεριφορά και γνώσεις.

Ταξίδι στο Χόι Αν του Βιετνάμ
Το χωριό

Το χωριό ήταν εκτός πόλης του Χόι Αν επάνω σε αμμουδερή χερσόνησο με θάλασσα τριγύρω από όλες τις πλευρές του. Άλλο τοπίο, που δεν το συναντάς εύκολα αλλού. Όλο το χωριό χτισμένο επάνω σε μια αμμουδιά θαλάσσης.

Όσο περίεργο και αν φαίνεται, ήταν πρώτη φορά που συνάντησα χωριό που έχει χτιστεί επάνω σε αμμουδιά θαλάσσης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here