Ταξιδέψτε με το Hellenic Moto Travelers στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε δύο ρόδες. Ο Τάσος Κυριαζής είναι ένας Έλληνας ταξιδευτής και αναβάτης από την όμορφη Θεσσαλονίκη, που έχει κάνει ωραία και σπουδαία δρομολόγια στην Ευρώπη.

  • Πες μας λίγα λόγια για το Hellenic Moto Travelers?

Hellenic Moto Travelers

Το Hellenic Moto Travelers ξεκίνησε με σκοπό να δείξει τον δρόμο και σε άλλους μοτοσυκλετιστές με την ίδια αγάπη με εμάς. Ανεξαρτήτως μοτοσικλέτας, ανεξαρτήτως κυβικών μας ενώνει μόνο το ταξίδι και ο προορισμός.

Αρχικά η ανάγκη να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και στην συνέχεια να μπορέσουμε να κάνουμε με ασφάλεια και σωστή οργάνωση ότι αγαπάμε με περισσότερους καινούργιους φίλους, μας οδήγησε να φτιάξουμε τον δικό μας χώρο στο διαδίκτυο.

  • Πες μας για τα ταξίδια που έχεις κάνει με μηχανή, χώρες, προορισμοί κάποια ιδιαίτερα μέρη που σου άρεσαν περισσότερο?

Ντουμπρόβνικ Κροατία, Dubrovnik Croatia

Οι προορισμοί λίγο πολύ γνωστοί. Κυανή Ακτή (French Riviera or Côte d’Azur), Παρίσι, Ρώμη, Φλωρεντία, Ντουμπρόβνικ και μερικές ακόμα γνωστές πόλεις. Ωστόσο τρία ήταν τα ταξίδια που ξεχώρισαν.

  • Πρώτο Ταξίδι

Το πρώτο είναι όταν φτάσαμε στο Ινβερνές (Inverness) της Σκωτίας. Απο το λιμάνι της Ανκόνας περάσαμε τις ακόλουθες πόλεις: Μιλάνο, Βασιλεία, Στρασβούργο, από το Καλαί στο Ντόβερ μέσω Eurotunnel, Λονδίνο, Εδιμβούργο και τέλος στη λίμνη του Λοχ Νες (Loch Ness).


  • Δεύτερο ΤαξίδιΒαρκελώνη

Το δεύτερο ταξίδι που ξεχώρισε ήταν σε έναν προορισμό “must” όπως η Βαρκελώνη. Φτάσαμε εκεί μετά από πέντε μέρες ταξιδεύοντας αποκλειστικά οδικώς.

Ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις στο Μαυροβούνιο στην μέση του πουθενά σε ένα μοτέλ πάνω στα βουνά, στο Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στην Τεργέστη στην Ιταλία και τέλος στον Μονπελιέ της Γαλλίας.


  • Μπούντβας (Budva)Τρίτο Ταξίδι

Το τρίτο ταξίδι την αμέσως επόμενη χρονιά μας βρήκε να επιστρέφουμε στις Δαλματικές ακτές και στον πανέμορφο κόλπο του Κότορ.

Οκτώ μηχανές και δεκατρία άτομα απολαύσαμε όλη την διαδρομή που περιλάμβανε πολλά σημεία ενδιαφέροντος με κυριότερα τα κοσμοπολίτικα παραθαλάσσια θέρετρα της Μπούντβας (Budva) και του Πέτροβατς (Petrovac).

Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τις ομορφιές της Ελλάδος. Από βορρά σε νότο και από δύση σε ανατολή όλη η οροσειρά της Πίνδου είναι ένας ατελείωτος προορισμός απείρου κάλλους. Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα σε αγαπημένους προορισμούς της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας γίνεται στο πρώτο μου μυθιστόρημα με τίτλο “Όνειρα σε δύο τροχούς” που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του ’22 απο τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

  • Έχεις κάνει το Θεσσαλονίκη – Παρίσι με σκούτερ. Θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερα γι’αυτή την μεγάλη διαδρομή. Οι δυσκολίες που προέκυψαν κλπ.

Το ταξίδι με σκούτερ στο Παρίσι. Ιδιαίτερη στιγμή. Δυσκολίες πολλές. Έφυγα από Θεσσαλονίκη με τα ρούχα που φορούσα … έτσι απλά. Κρύο βροχή και μια καμένη φλάντζα έκαναν το ταξίδι αξέχαστο … Από την Ηγουμενίτσα επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ και το σκούτερ με την οδική αλλά γεμάτος εμπειρίες και αποφασισμένος να δοκιμάσω και την επόμενη χρονιά. Από τότε άλλαξαν πολλά.

Η διαδρομή από την Ανκόνα της Ιταλίας, στο Τορίνο, στην Λυών της Γαλλίας και από εκεί στο Παρίσι

  • Θα θέλαμε να ακούσουμε διαδρομές που με μηχανή που έχεις κάνει που ήταν φανταστικές με θέα?

Scotland (Σκωτία)

Τα highlands της Σκωτίας και οι Δαλματικές ακτές είναι νομίζω δύο από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχω κάνει στο εξωτερικό. Εννοείτε ότι ο κατάλογος δεν τελειώνει και κάποια μέρη απλά μας περιμένουν.

  • Κάποιες διαδρομές με μηχανή που ήταν επικίνδυνες?

Σε γενικές γραμμές η Ευρώπη είναι ασφαλής προορισμός για οδικά ταξίδια. Λίγο περισσότερη προσοχή θα έλεγα ότι χρειάζεται κυρίως στις Βαλκανικές χώρες.

  • Λίγα λόγια για το βιβλίο

Είναι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα με έντονες περιγραφές που διαδραματίζεται σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της βορείου Ελλάδος. Ο επιβλητικός Σμόλικας, η παραδοσιακή Σαμαρίνα και τα Πανέμορφα Ζαγοροχώρια στήνουν το σκηνικό για την απαρχή ενός έρωτα που κανείς δεν θα περιμένει την κατάληξη του.

Φυσικά οι πρωταγωνιστές μας δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε ονειρευτεί. Ταξιδεύουν με τις μηχανές τους. Ερωτεύονται και κάνουν όνειρα σε δύο τροχούς.

  • Οι χώρες που έχει ταξιδέψει ο Τάσος Κυριαζής

Ευρώπη: Αλβανία, Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία), Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here