Το Ταξίδι – Χρονικά Μοτοσυκλέτας είναι μία ιστορική εξέλιξη του μοτοσυκλετισμού στην χώρα μας που δημιούργησε ο Νίκος Αποστόλου με μια σειρά από αξιόλογα ντοκιμαντέρ στα οποία διαδραματίζεται η ιστορία της μοτοσυκλέτας με πολλές συνεντεύξεις και πολλές αναδρομές στο παρελθόν τα οποία αξίζει κάποιος να δει. Βρήκαμε τον ίδιο τον Νίκο Αποστόλου και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για όλη αυτή την ιστορική αναδρομή η οποία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

  • Λίγα λόγια για το Ταξίδι- Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Το Ταξίδι είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την ιστορική εξέλιξη του μοτοσυκλετισμού στην Ελλάδα:

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Μια ιστορία 110 χρόνων, άγνωστη τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε αυτούς που βρίσκονται μέσα στο χώρο του σύγχρονου μοτοσυκλετισμού, μέσα από την οποία ανακαλύπτουμε τον άνθρωπο πίσω από τη μηχανή και μαζί του πολύτιμα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας.

Η σειρά μας ταξιδεύει από την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα και την υιοθέτησή της ως μέσο κοινωνικής ανάδειξης, μέχρι τις αυτοσχέδιες μοτοσυκλέτες φτιαγμένες με απομεινάρια των στρατών κατοχής και το customizing, αποκαλύπτοντας το μεράκι, την ευρηματικότητα, τη νοσταλγία και κυρίως την ελευθερία που είναι βαθιά ριζωμένη στον μοτοσυκλετισμό.

Αυτό το ταξίδι, που δεν τελειώνει ποτέ και είναι γεμάτο ιεροτελεστίες, φιλίες και δρόμο, έχει στόχο να ταξιδέψει τον θεατή τόσο στον χρόνο όσο και στο χώρο, εκεί που ο ρομαντισμός δεν έχει χαθεί και που σημασία έχει ακόμα ο δρόμος και όχι ο τελικός προορισμός

  • Πως ξεκίνησε η ιδέα και ποιος ο σκοπός της;

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με αφορμή διότι κανένας δεν είχε ασχοληθεί με το συγκεκριμένο αντικείμενο, τουλάχιστον σε οπτικοακουστικό επίπεδο, υπάρχει μόνο η ιστορία του ελληνικού μοτοσυκλετισμού από τον Μιχάλη Αρβανιτόπουλο συν κάποιες έρευνες με φωτογραφικό υλικό σαν του Γιάννη Λιάπη.

  • Γίνετε αναφορά σε συγκεκριμένα μοντέλα μηχανών, θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερα γιαυτό

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Η αναφορά που γίνεται σε μοντέλα μοτοσυκλετών είναι τα κλασικά μοντέλα της εποχής μέχρι τις μέρες μας όπως κρατιούνται, τα οποία ξεκινάνε από το 1900, όπως BMW, Triumph, Norton κλπ.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Έχει να κάνει περισσότερο με Ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μοντέλα μοτοσυκλέτας.

Δεν έχει να κάνει τόσο με τα γιαπωνέζικα η οποία είναι μία μεγάλη σχολή μοτοσυκλέτας, αλλά θα θέλαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με το συγκεκριμένο τομέα μοτοσυκλέτας, για να μπορέσει να υπάρξει και ένας δεύτερος κύκλος που να έχει να κάνει με τον γιαπωνέζικο τομέα μοτοσυκλέτας.

Έτσι αναφερόμαστε περισσότερο στα Ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μοντέλα.

  • Έχετε δημιουργήσει πολύ μεγάλο υλικό από βίντεο, πείτε μας για τις εικονολήψεις αυτές, τα θέματα, τις συνεντεύξεις κλπ.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Camera Film

Όσον αφορά το υλικό που έχουμε συλλέξει μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλές συνεντεύξεις και πλάνα. Έχουμε μπει σε χώρους όπου δεν έχει μπει σχεδόν κανένας, τα οποία θα βγούνε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό και πολλοί αγνοούσαν ότι υπάρχουν με κάποιους να γνωρίζουν κάτι και κάποιους να έχουν ακούσει κάποιες ιστορίες. Έχει να κάνει με προσωπικές συλλογές, προσωπικές αποθήκες, με πράγματα τα οποία δεν ήταν στο φως για πολλά χρόνια.

Αυτό που θέλω να τονίσω ιδιαίτερα είναι ότι η σειρά αυτή των 12 επεισοδίων έχει να κάνει με τον άνθρωπο γύρω από την μοτοσυκλέτα, αν και η μοτοσυκλέτα είναι στο πρώτο πλάνο. Αλλά πιο πολύ δεν θέλουμε να ασχοληθούμε μόνο με την μοτοσυκλέτα αλλά μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος γύρω από αυτήν. Δηλαδή μιλάμε για τα πρώτα συνεργεία που στήθηκαν στην Ελλάδα, μιλάμε για ανθρώπους που ήταν εκεί όπως ο κύριος Βασίλης Παπουτσάς που είναι ένας από τους πιο παλιούς και τον έχουμε σε βίντεο να μας εξιστορεί πράγματα και καταστάσεις της εποχής.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Είναι ένα πολυσύνθετο project το οποίο έχει να κάνει με ανθρώπους. Δεν είναι μία μοτοσυκλέτα μόνο στην οποία δείχνουμε πως λύνεται, πως δένεται και τελείωσε η υπόθεση.

Είναι μία ολόκληρη παραγωγή η οποία βγάζει έξω τα εσώψυχα αυτών των ανθρώπων, σε βάζει μέσα σε αυτό το οποίο μπορεί να το παρακολουθήσει και κάποιο ο οποίος δεν έχει σχέση με την μοτοσυκλέτα.

Έτσι μπορεί να μάθει κιόλας για την μοτοσυκλέτα και μπορεί να αλλάξει γνώμη για αυτήν. Διότι μέχρι και κάποια εποχή όποιος καβαλούσε μοτοσυκλέτα ήταν και αλητάκος σύμφωνα με κάποιους. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους νοικοκύρηδες, σεβαστούς κλπ. Πολύς κόσμος το έχει παρεξηγήσει, έτσι βάζουμε κάποια πράγματα στην θέση τους.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Βέβαια όλες οι εκπομπές τρέχουν παράλληλα με τα ιστορικά δρώμενα της Ελλάδος, τα οποία έχουν να κάνουν όχι τόσο με την πολιτική αλλά με τους απλούς ανθρώπους.

Camera Film

Για παράδειγμα δεκαετία του ’60 μιλάμε για τους ανθρώπους που χρησιμοποιούνε τις μηχανές, είτε με παντέτες είτε με οτιδήποτε άλλο για την δικιά τους επιβίωση.

Όπως μετατροπές φουρκονιών, όπως ξέρουμε τα τρίκυκλα τα οποία μεγαλώσαν οικογένειες, είτε είχε να κάνει με μεταφορικά, είτε είχε να κάνει με οικοδομές κτλ. Μιλάμε για παντέτες ελληνικές που σε άλλο μέρος του κόσμου δύσκολα το βρίσκεις εκείνες τις εποχές. Δείχνουν την ευρηματικότητα του Έλληνα, και πως την βάζει μέσα στην ζωή του, αλλά και το πως αναπτύσσει όλο αυτό το πράγμα χωρίς να δείχνει πλουτισμό, ήταν καθαρά θέμα επιβίωσης.

Ο τύπος που είχε το φουρκόνι είχε από πίσω, τον μηχανικό ο οποίος το έφτιαχνε, ο τύπος που έκανε την παντέτα και έπρεπε να ταιριάξει πράγματα τα οποία δεν ήταν συμβατά μεταξύ τους, ηλεκτρολόγους, φανοποιούς κτλ. Με λίγα λόγια πρόκειται για κάτι το οποίο ήταν συνεχώς σε ένταση και κίνηση. Όλες αυτές τις ιστορίες τις έχουμε από ανθρώπους της εποχής που έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους.

Επειδή τα επεισόδια είναι πάρα πολλά και αναφερόμαστε σε πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα για την οδοποιία. Μιλάμε για αγώνες που έχουνε γίνει όπως το Τ.Τ. Ψυχικού, για αγώνες στην Καισιαριανή, για τις πρώτες λέσχες μοτοσυκλέτας που στήθηκαν όπως η ΜΟΒΕ της Θεσσαλονίκης.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Βλέπουμε αρχεία εποχής, μας μιλάνε άνθρωποι που έχουν κάνει έρευνες όπως ο Ηλίας Καφάογλου, ο Γιάννης Λιάπης και άλλοι πολλοί, και γενικώς μιλάμε για ανθρώπους που τα έχουνε ζήσει και όχι απλά ακούσει.

Το Ταξίδι - Χρονικά Μοτοσυκλέτας

Δυστυχώς κανένας δεν έχει βοηθήσει αυτή την προσπάθεια, ούτε λέσχες μοτοσυκλετιστών με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή, ούτε δημόσιοι φορείς όπως υπουργεία με τους οποίους έχουμε έρθει επίσης σε επαφή, λες και η μοτοσυκλέτα δεν είναι πολιτισμός. Κι όμως η ιστορία της μοτοσυκλέτας είναι πολιτισμός άμα το πάρουμε σε ανθρώπινο επίπεδο. Οι μοναδικοί που έχουνε σταθεί στην εκπομπή αυτή, και σε αυτή την προσπάθεια είναι η οικογένεια Παπουτσά, ο Γιώργος Τσάβος και άλλοι τους οποίους τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Clapperboard Film

Αν δεν το αγαπάς το αντικείμενο αυτό δεν μπορείς να το αγκαλιάσεις. Επιπλέον να αναφερθώ και στους συνεργάτες μου με τους οποίους είμαστε μαζί πάρα πολύ καιρό όπως ο Πέτρος Βήτας διευθυντής φωτογραφίας και ο Βαγγέλης Μαθάς διευθυντής φωτογραφίας επίσης, καθώς και ο Γιάννης Κοτρώτσης.

 

Λίστα Επεισοδίων

1. Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας

Η μοτοσικλέτα – Η γένεση – Οι πρώτες πατέντες
Η Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα
Η πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα
Η μηχανή στις αρχές του 20ου Αιώνα
Δεκαετία του 20 – η εγκαθίδρυση

2. Η μοτοσυκλέτα στον μεσοπόλεμο και την κατοχή
3. Ο εμφύλιος – η ανασυγκρότηση – η επαγγελματική χρήση της μοτοσυκλέτας
4. Συνεργεία, μάστορες και παραπαίδια
5. Συνεργεία, μάστορες και παραπαίδια Β΄Μέρος
6. Γύρος του θανάτου | Πρώτοι αγώνες (εισαγωγή)
7. Οι αγώνες
8. Μοτοσυκλέτα και τέχνες
9. Customizing: Τροποποίηση και αναβάθμιση της μοτοσυκλέτας
10. Το χθες συναντάει το σήμερα
11. Το ταξίδι ως τρόπος ζωης
12. Η μηχανή σήμερα – Επίλογος

Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here