Η ταινία του Τζέιμς Μποντ “Tomorrow Never Dies” του 1997 με πρωταγωνιστή τον Πιρς Μπρόσναν, γυρίστηκε στην Μπανγκόκ και στον κόλπο Phang Nga της Ταϊλάνδης.

Μερικά από τα μέρη της Μπανγκόκ όπου γυρίστηκε η ταινία “Tomorrow Never Dies” στην περιοχή Thonburi. Η ταινία βέβαια ήταν να γυριστεί στην πόλη του Χο Τσι Μινχ (Σαιγκόν) του Βιετνάμ, αλλά πιθανόν επειδή δεν πήρε την σχετική άδεια για τα γυρίσματα το συνεργείο ήρθε στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Υποτίθεται βέβαια ότι στην ταινία ο James Bond βρίσκεται στην πόλη του Χο Τσι Μινχ (Σαιγκόν) του Βιετνάμ όπου διαδραματίζονται όλες αυτές οι σκηνές με την διαφυγή της μοτοσυκλέτας από τα αυτοκίνητα με τους κακούς που τους κυνηγάνε. Στις παρακάτω εικόνες που είναι από τα Google Maps είναι μερικά από τα σημεία της Μπανγκόκ όπου χρησιμοποιήθηκαν για να κινηματογραφηθούν οι σκηνές της ταινίας.

Somdet Chao Phraya 5 Alley

Σκηνή από την ταινία στην αριστερή φωτογραφία όπου γυρίστηκε σε κάποιο σημείο της πόλης της Μπανγκόκ στην περιοχή Τόνμπουρι με την μηχανή όπου ο Τζέιμς Μποντ (James Bond) προσπαθεί να διαφύγει από τους κακούς που τον κυνηγάνε με αυτοκίνητα και ελικόπτερο. Στο κάτω μέρος από το Google Street View όπως είναι το ίδιο σημείο σήμερα και ακριβώς στο δεύτερο Google Street View ο δρόμος που οδηγεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Phithaya Sathian Bridge, Mahaphruttharam Road

Η γέφυρα Phithaya Sathian της Μπανγκόκ στην αριστερή φωτογραφία, σκηνή από την ταινία Tomorrow Never Dies όπου ο Τζέιμς Μποντ (James Bond) προσπαθεί να διαφύγει από τους κακούς. Ακριβώς από κάτω η ίδια γέφυρα η Phithaya Sathian όπως είναι σήμερα σύμφωνα με το Google Street View με φυσικά λιγότερο συνωστισμό από κόσμο. Ο κόσμος και οι πάγκοι για πώληση προϊόντων μαζεύτηκε προφανός για τα γυρίσματα της ταινίας.

Sinn Sathorn Tower

Ο ουρανοξύστης Sinn Sathorn στην αριστερή φωτογραφία, από όπου ξεκίνησε ο Τζέιμς Μποντ (James Bond) για την μεγάλη διαφυγή από τα αυτοκίνητα και το ελικόπτερο που τον κυνηγάνε. Στο ισόγειο του κτιρίου είναι που τρέχει και επιβιβάζεται στην μοτοσυκλέτα, όπως δείχνει και στην ταινία. Στο Google Street View παρακάτω το ίδιο κτίριο, η είσοδος του όπως φαίνεται από τον κεντρικό δρόμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here