Μπουριράμ

Βορειοανατολικά της Ταϊλάνδης και στα σύνορα με την Καμπότζη η επαρχία Μπουριράμ διαθέτει πολλά αξιόλογα μνημεία της αυτοκρατορίας των Χμερ όπως το Πάνομ Ρουνγκ που συγκαταλέγετε στα δέκα μεγαλύτερα ιστορικά πάρκα της χώρας.

Πρωτεύουσα: Μπουριράμ
Γεωγραφική περιοχή: Βόρειο – Ανατολική Ταϊλάνδη
Συνορεύει
Βόρεια: Mε τις επαρχίες Μαχά Σαρακάμ, Κον Καέν.
Νότια: Mε την επαρχία Σα Καεό και την Καμπότζη.
Δυτικά: Mε την επαρχία Nακόν Ρατσασίμα
Ανατολικά: Mε την επαρχία Σουρίν
Απόσταση από Μπανγκόκ: 410 χλμ, Τσιάνγκ Μάι: 920 χλμ, Πουκέτ: 1272 χλμ.

Ιστορικό πάρκο Πάνομ Ρούνγκ, Phanom Rung historical park

Ένα από τα πιο όμορφα μνημεία χτισμένο τον 10ο με 13ο αιώνα την εποχή των Χμέρ, χτίστηκε μετά από το Πιμάι (Phimai) και πριν από το Ανγκόρ Βατ (Angkor Wat) της Καμπότζης. Συμπεριλαμβάνετε στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, όπως επίσης σε ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά πάρκα της Ταϊλάνδης.

Το Πάνομ Ρούνγκ είναι χτισμένο επάνω σε λόφο από όπου υπάρχει απεριόριστη θέα προς την πεδιάδα και προς τα σύνορα με την Καμπότζη. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο κυρίως πύργος με ύψος 23 μέτρα και άλλα μνημεία του χώρου, ανάγλυφα με σκηνές μάχης και αγάλματα τα οποία η αναστύλωση τους διήρκησε 16 ολόκληρα χρόνια.

Το Πάνομ Ρουνκ έχει κάθε χρόνο ένα μοναδικό φεστιβάλ του οποίου η ημερομηνία προσδιορίζετε ανάλογα με το ηλιακό γεγονός που συμβαίνει στο μνημείο. Μια ημέρα κάθε έτους ο ήλιος παρατάσσετε με τέτοιο τρόπο που η λάμψη του διαπερνά μέσα από 15 ευθυγραμμισμένες πόρτες του μνημείου.

Διεύθυνση: Phanom Rung Historical Park, Nang Rong District, Buri Ram
Ανοιχτό: 6.00 – 18.00

Πρασάτ Μουάνγκ Ταμ, Prasat Muang Tam

Το Πρασάτ Μουάνγκ Ταμ βρίσκετε στην περιοχή Prakorn Chai της επαρχίας Μπουριράμ μόλις 8 χιλιόμετρα απόσταση από το δημοφιλές Πάνομ Ρουνγκ. Είναι δεύτερο μεγάλο μνημείο της εποχής των Χμερ στην επαρχία του Μπουριράμ (Buriram) βορειοανατολική Ταϊλάνδη. Ο ναός είναι χτισμένος τον 11ο αιώνα και αφιερώθηκε στον Θεό Σίβα (Shiva).
Τύπος αξιοθέατου: Αρχαίο μνημείο, Ιστορικό πάρκο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here