Βιετνάμ | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Μοναστήρι και Λίμνη Tuyen Truc Lam

Το Βιετνάμ είναι η ανατολικότερη χώρα της Ινδοκίνας και ανήκει και αυτή στις χώρες τις νοτιοανατολικής Ασίας. Συνορεύει με την Κίνα, το Λάος και την Καμπότζη ενώ ανατολικά βρέχεται από την θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Vietnam Map, Βιετνάμ, pixabay

Η χώρα έχει απόσταση από τον βορρά έως τον νότο 1.650 χιλιομέτρων και είναι πεδινή, ορεινή με πολλά ενδιαφέροντα σημεία όπως την μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου, ένας από τους εκθαμβωτικούς καταρράκτες στα σύνορα με την Κίνα, το δέλτα του Μεκόνγκ με πολλά παραποτάμια κλπ. Το Βιετνάμ απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Κίνα το 938 μ.Χ.

Τουρισμός και ανάπτυξη του Βιετνάμ

Η τουριστική βιομηχανία του Βιετνάμ αναπτύσσετε ραγδαία, όλη η χώρα αναπτύσσεται σε υποδομές με καινούργιους δρόμους, αεροδρόμια, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις κλπ. Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Βιετνάμ είναι από την Κίνα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Ρωσία, την Γαλλία και τη Νότια Κορέα.

Αναμένεται ότι θα υπάρξει αύξηση των επισκεπτών από τη Ρωσία. Από το 1999 έως το 2004, ο τουρισμός αυξήθηκε κατά 63%. Το 2011, το Βιετνάμ έλαβε περίπου 6 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, σε σχέση με το 2010 που οι αφίξεις ήταν 4 εκατομμύρια.

YouTube

10 Best Places to Visit in Vietnam – Travel Video

A long, narrow country squeezed in between the South China Sea and the Laos and Cambodia borders, Vietnam is a land of striking landscapes. Ranging from the lush rice terraces and forested mountains in the north to the picturesque valleys of the Central Highlands and the fertile delta and beautiful beaches of the south. Included in the mix are booming cities, colonial towns, traditional villages and otherworldly islands. Here’s a look at the best places to visit in Vietnam.

Ανόι Hanoi Street Food, Vietnam

Το Βιετνάμ έχει αναδειχθεί σε ένα νέο τουριστικό προορισμό στη Νοτιοανατολική Ασία και τώρα εμφανίζεται και στις λίστες των τουριστικών περιοδικών σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές αεροδρόμιο της Σαϊγκόν (πόλη του Χο Τσι Μινχ) συνδέεται με 27 πόλεις και με 13 χώρες, διαθέτοντας περισσότερες από 573 διεθνείς πτήσεις την εβδομάδα.

Το νέο αεροδρόμιο της Σαϊγκόν θα έχει δυναμικότητα 80 έως 100 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως και έχει σχεδιαστεί για την αύξηση των αφίξεων των επιχειρηματιών και ταξιδιωτών, αναμένεται να φθάσει τα 82 εκατομμύρια επιβάτες μέχρι το 2020.

Το νησί Phu Quoc εξελίσσεται ως το νέο Πούκετ της περιοχής με πανέμορφες παραλίας και με πολλά σημεία κατάδυσης. Είναι ήδη αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους κατοίκους του Βιετνάμ, και η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς για την ανάπτυξη του.

Χάι Λονγκ (Hai Long bay)

Η ανάπτυξη του τουρισμού έχει βοηθήσει ώστε να αλλάξει η όψη των αστικών και αγροτικών περιοχών όπως επίσης βοήθησε και στην καταπολέμηση της φτώχειας. Οι τουριστικές δραστηριότητες έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας για περισσότερους από 234.000 υπαλλήλους που απασχολεί άμεσα και έμμεσα περίπου 510.000 εργαζόμενους.

Μέσω του τουρισμού πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία έχουν διατηρηθεί ενώ ενίσχυσε άλλους κλάδους για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση πολλών παραδοσιακών θεσμών, βιοτεχνίες..κλπ.

Βιετνάμ Χρήσιμες πληροφορίες

 • Το Βιετνάμ έχει έκταση 331.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 85 εκατομμύρια κατοίκους. Πρωτεύουσα είναι το Ανόι ενώ μεγαλύτερη πόλη είναι το Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) που ο πληθυσμός ξεπερνάει τα 8 εκατομμύρια κατοίκους.
 • Η διαφορά ώρας με την χώρα μας είναι 5 ώρες μπροστά το χειμώνα και 4 ώρες το καλοκαίρι.
 • Το νερό δεν είναι πόσιμο και ο ταξιδιώτης θα πρέπει να προμηθεύεται με εμφιαλωμένο νερό.
 • Το νόμισμα της χώρας είναι το Βιετναμέζικο Ντονγκ (VND). Το αμερικάνικο δολάριο είναι πολύ πιο γνωστό από το ευρώ στην χώρα. Συνηθίζεται πολλές φορές να ακούσετε την τιμή ενός προϊόντος σε δολάρια.
 • Η γλώσσα του Βιετνάμ είναι τα Βιετναμέζικα, ενώ ομιλούνται και τα Αγγλικά κυρίως σε τουριστικές περιοχές.
 • Το Βιετνάμ χωρίζεται κυρίως σε τρία μέρη, το Νότιο Βιετνάμ, το Κεντρικό Βιετνάμ και το Βόρειο Βιετνάμ.
 • Για την είσοδό σας στο Βιετνάμ το διαβατήριο σας θα πρέπει να έχει ισχύ 6 μηνών και απαιτείται Βίζα με δύο φωτογραφίες που θα έχετε μαζί.
 • Τα δημοφιλείς νησιά του Βιετνάμ είναι το νησί Φου Κουκ που είναι και το μεγαλύτερο και τον Κον Ντα, ενώ υπάρχουν πολλά μικρότερα σε όλη την ακτογραμμή.
 • Ο κωδικός κλήσης από χώρα του εξωτερικού είναι 0084 ή +84
 • Τα δημοφιλείς τουριστικά σημεία του Νότου είναι η πόλη του Χο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν), το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ, το νησί Φου Κουκ και τα νησιά Κον Ντάο, τα παραθαλάσσια θέρετρα Να Τρανγκ και Μού Νε (Παν Τιέν), το Βουνγκ Τάο και το Νταλάτ. Στο Κεντρικό Βιετνάμ είναι οι ιστορικές πόλεις Χουέ και Χόι Αν, η πόλη του Ντα Νανγκ και η περιοχή DMZ. Στο Βόρειο Βιετνάμ είναι η πρωτεύουσα Ανόι, η περιοχή του Σάπα και τα νησιά και κόλπος Χάλονγκ Μπέι.

YouTube

What to do in Hanoi – Overnight City Guide

For this episode of Overnight, we head off to Hanoi and explore what the city has to offer for the weekend or short stay traveller.

Long Bien Bridge Hanoi
Long Bien Bridge Hanoi

Ανόι

Το Ανόι είναι η πρωτεύουσα του Βιετνάμ και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά από την Σαϊγκόν. Η απόσταση από την Σαϊγκόν κυμαίνεται στα 1.760 χιλιόμετρα και είναι χτισμένη στις όχθες του δέλτα του κόκκινου ποταμού.

Ta Hien Street (Hanoi), Vietnam
Ta Hien Street Hanoi, Vietnam

Το Ανόι υπήρξε η πρωτεύουσα της Γαλλικής Ινδοκίνας. Έως το 1954 που αποχώρησαν οι Γάλλοι χτίστηκαν πολλοί ναοί, κυβερνητικά κτίρια, ξενοδοχεία, βίλες σε γαλλική αρχιτεκτονική, τα οποία σώζονται ως σήμερα. Οι δύο επίσης μεγάλοι καθεδρικοί ναοί της πρωτεύουσας ο St. Joseph’s και ο Cua Bac χτίστηκαν επίσης στον ίδιο ρυθμό στα τέλη του 19ο αιώνα. Η πόλη καταλήφθηκε από τους Ιάπωνες κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου το 1940 και απελευθερώθηκε το 1945, και έγινε σύντομα η έδρα της κυβέρνησης των Βιετμίνχ. Ωστόσο, οι Γάλλοι επανήλθαν και ανακατέλαβαν την πόλη το 1946. Μετά από εννέα χρόνια μάχες μεταξύ των Γάλλων και των δυνάμεων Βιετμίνχ, το Ανόι έγινε και πάλι πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους του Βόρειο Βιετνάμ το 1954.

Το Ανόι θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά κέντρα του Βιετνάμ, η πόλη φιλοξενεί τα περισσότερα μνημεία από οποιαδήποτε άλλα πόλη στο Βιετνάμ και διαθέτει πάνω από χίλια χρόνια ιστορίας. Το Ανόι διατηρεί πολλά ιστορικά αρχιτεκτονικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της παλιάς συνοικίας και πάνω από 600 ναούς και παγόδες.

YouTube

Hanoi

2019 marks the 20th anniversary of Hanoi being recognized as a ‘City for Peace’ by UNESCO. In 1999 Hanoi was the only Asia Pacific country granted this title by UNESCO. Since early this year, the city authorities have carried out numerous activities to mark the occasion, including major cultural events involving many countries worldwide. A highlight of these was the Open Hanoi Dragon Boat Racing Festival 2019 earlier this month, attracting many foreign athletes.

“We’ve taken a series of solutions to make Hanoi cleaner and greener. The city has also issued two codes of conduct for Hanoi city dwellers to preserve and promote their beautiful manners,” said Hanoi Mayor Nguyen Duc Chung.

Hanoi currently maintains friendly cooperation with more than 100 capitals and cities worldwide. The city has proved to be a global responsible member with its rising prestige at many important international forums.

Η πόλη Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν)

Ho Chi Minh City, Saigon
Ho Chi Minh City, Saigon

Η πόλη Χο Τσι Μινχ (πρώην Σαϊγκόν) είναι η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ και πρώην πρωτεύουσα του νοτίου Βιετνάμ. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σαϊγκόν περίπου 60 χιλιόμετρα από την θάλασσα της νότιας Κίνας και σε απόσταση 1760 χιλιομέτρων από την σημερινή πρωτεύουσα Ανόι.

Ο πληθυσμός της φθάνει τα 9 εκατομμύρια. Μετονομάστηκε σε Χο Τσι Μινχ (Ho Chi Minh City) προς τιμήν του μεγάλου κομμουνιστή ηγέτη, μετά την επικράτηση των Βιετκόνγκ επί των δυνάμεων του νοτίου Βιετνάμ.

Πληροφορίες

Βιετναμέζικα: Thành phố Hồ Chí Minh
Ιδρύθηκε το: 1698
Κωδικοί κλήσης: (+84 8)
Περιοχή: Νότιο Βιετνάμ

Αξιοθέατα στην πόλη του Χο Τσι Μινχ (Σαιγκόν)

 • Κου Τσι Τούνελ
 • Το παλάτι (Reunification Palace)
 • Το θέατρο (όπερα της Σαϊγκόν)
 • Ο καθεδρικός ναός
 • Το πολεμικό μουσείο
 • Το Μουσείο Καλών Τεχνών
 • Το ιστορικό μουσείο
 • Το κεντρικό Ταχυδρομείο
 • Περιοχή 7 της Σαϊγκόν
 • Πάρκo Van Thanh
 • Ζωολογικός κήπος και βοτανικοί κήποι
 • Cho Ben Thanh η μεγαλύτερη αγορά, Bến Thành Market
 • Ινδουιστικός Ναός Mariamman
 • Παγόδα The Quoc Tu, VietNam Quoc Tu Pagoda
 • Παγόδα Jade Emperor
 • Den Tuong Niem Cac Vua Hung Temple in Tao Dan Cultural Park
 • Παγόδα Vinh Nghiem
 • Παγόδα Giac Lam

YouTube

Ho Chi Minh City, Saigon

Hoi An Town Χοι Αν Βιετνάμ

Χόι Αν

Το Χόι Αν ήταν ένας σημαντικός λιμένας κατά τον 16ο και 17ο αιώνα και ένα από τα σημαντικότερα διεθνή λιμάνια της Νοτιοανατολικής Ασίας. Σήμερα είναι ένας από του δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Η παλιά πόλη του Χόι Αν είναι είναι καταχωρημένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρόκειται για μια ιστορική πόλη διατηρητέα με τα παλιά κτίρια της όλα σε χρώμα κίτρινο, στενά δρομάκια και σοκάκια, καταστήματα με σουβενίρ, μουσεία ναοί μνημεία και ιστορικά σπίτια σε κάθε γωνιά. Από την πόλη η Κινέζικη παραλία, μία από τις ωραιότερες του Βιετνάμ απέχει μόλις τέσσερα χιλιόμετρα.

Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τα λείψανα των πολιτισμών Sa Huynh και Cham. Μπορούν επίσης να απολαύσουν το όμορφο τοπίο του ρομαντικού ποταμού Hoi An, της παραλίας Cua Dai και του νησιού Cham. Τα τελευταία χρόνια, το Hoi An έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός στο Βιετνάμ.

Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στο Βιετνάμ

 • My Son Sanctuary
 • Hoi An Αρχαία πόλη
 • Ha Long Bay
 • Complex of Hué Monuments
 • Imperial Citadel of Thang Long
 • Phong Nha-Ke Bang National Park
 • Citadel of the Ho Dynasty
 • Το σπήλαιο Thiên Đường (Paradise Cave) Phong Nha-Kẻ Bàng National Park

YouTube

Hoi An

Hoi an is a beautiful town located towards the middle of Vietnam on the coast, 45 min away from the city of Da Nang, this is a must visit destination when travelling to Vietnam, DO NOT SKIP IT! Hoi an is an incredibly picturesque town and at ever turn you’ll find yourself wishing you brought your camera. the incredible ancient french architecture can be seen all over Hoi an within its buildings, and the vibrant blues and yellows of this towns walls will imprint a memory of this place that can not be forgotten.

Σιδηροδρομικό δίκτο Βιετνάμ, Ταξιδεύοντας με τρένο

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε στο Βιετνάμ είναι με το τρένο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο χρίστηκε το 1880 την εποχή της Γαλλικής αποικιοκρατίας και σήμερα έχει μήκος 2.600 χιλιόμετρα. Η κεντρική γραμμή ξεκινάει από το Ανόι και φθάνει στην Σαϊγκόν, από το Βόρειο στο Νότιο Βιετνάμ. Από το Ανόι υπάρχει και γραμμή προς την Κίνα που καταλήγει στο Πεκίνο και προς τις επαρχίες Yunnan και Guangxi, όπως επίσης και για το βορειοδυτικό Βιετνάμ και την περιοχή Σάπα.

Το δίκτυο από το Ανόι στην Σαϊγκόν περνάει από προορισμούς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, είναι ασφαλές, άνετο, δεν είναι ακριβό και σας επιτρέπει να δείτε την ύπαιθρο σε έναν ήρεμο ρυθμό. Η ιστορική πόλη και δημοφιλείς προορισμός Χόι Αν και το παραθαλάσσιο θέρετρο Μούι Νε δεν εξυπηρετούνται από σιδηροδρομικό δίκτυο. Η πιο βολική στάση για το Χόι Αν είναι το Ντα Νανγκ και από εκεί με λεωφορείο ή με ενοικιαζόμενο όχημα η πρόσβαση στην ιστορική πόλη είναι εύκολη.

Train from Da Nang to Hue: Smooth Journey with Stunning Views, Vietnam
Train from Da Nang to Hue: Smooth Journey with Stunning Views, Vietnam

Για το Μούι Νε ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Muong. Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε ένα εισιτήριο τρένου στο Βιετνάμ είναι να πάτε κατευθείαν στον σταθμό. Οι τιμές διαφέρουν όσον αφορά το κόστος ανάλογα με τον τύπο της αμαξοστοιχίας και της κατηγορίας του θέση ή κουκέτα.

Τέλος ο οργανισμός σιδηροδρόμων επίσης έχει προγραμματίσει ένα πρότυπο κατασκευής υψηλής ταχύτητας για 1.630 χιλιόμετρα από το Ανόι στην Σαϊγκόν ικανό να λειτουργεί με 250 χιλιόμετρα την ώρα.

National Geographic

Vietnam’s Ha Long Bay Is a Spectacular Garden of Islands | National Geographic

Vietnam’s Ha Long Bay, a maze of jewel-like islands, inspires wonder with its fantastical outcrops, caves, and coves.

Halong Bay Vietnam, Βιετνάμ

Χάλονγκ Μπέι (Halong Bay)

Το Χάλονγκ Μπέι (Halong Bay) ανήκει στα φυσικά θαύματα του κόσμου, θεωρείτε και από τους μοναδικούς προορισμούς τέτοιας ομορφιάς.

Τα χιλιάδες ασβεστόλιθο μένα νησάκια έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη κατά μήκος 120 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Η έκταση του φθάνει τα 1.553 τετραγωνικά χιλιόμετρα, βρίσκεται στον κόλπο Tonkin, αποτελεί θεαματικό θαλάσσιο τοπίο.

Υπάρχουν πολλά ονόματα που έχουν δοθεί στα νησιά σύμφωνα με τα σχήματα και τις μορφές τους και τα περισσότερα από αυτά είναι ακατοίκητα. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Χάλονγκ Μπέι (Halong Bay) είναι η πληθώρα των λιμνών στα μεγαλύτερα νησιά από ασβεστόλιθο, επίσης τα πολλά σπήλαια αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό και θαυμάσιο αξιοθέατο.

Μερικές από τις σπηλιές που κόβουν την ανάσα είναι: Thien Cung, Cung Tam, Sung Sot, Trinh NU και Dau Go. Μια κοινότητα από 1.600 κατοίκους ζουν στο Χάλονγκ Μπέι (Halong Bay) σε τέσσερα χωριά της αλιείας: Cua Vạn, Ba Hang, Cong Tau και Vông Viêng, οι οποίοι ασχολούνται με την αλιεία και ιχθυοκαλλιέργειας και διαμένουν σε πλωτά σπίτια.

Δημοφιλείς προορισμοί να επισκεφθείτε στο Βιετνάμ

 • Ha Long Bay με 1.600 ασβεστολιθικά νησιά. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αμέτρητα μικρά νησάκια στον κόλπο Χάλονγκ, παραλίες, σπηλιές κλπ.
 • Η ιστορική πόλη του Ανόι. Η πρωτεύουσα της χώρας. Πολλά αξιοθέατα, λίμνες κλπ.
 • Η Βασιλική Πόλη του Χουε, οι Τάφοι και η Ακρόπολη. Γνωστό για τα μνημεία του και την απαγορευμένη πόλη. Η απόσταση του με το Χόι Αν (Hoi An) είναι μόνο μερικές ώρες και συνήθως οι δύο προορισμοί πάνε πακέτο.
 • Πόλη του Χο Τσι Μιν, Σαϊγκόν. Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, διάσημη για το παλάτι της όπου κάνανε εισβολή οι Βιετκόνγκ το 1975 και τελείωσαν τον πόλεμο με τους Αμερικάνους.
 • Hoi An Old Town ένα ζωντανό μουσείο. Συνδυάζει την παλιά πόλη που είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο με πολλά μνημεία και μια μεγάλη παραλία πολλών χιλιομέτρων.
 • Sapa φυλές και ορεινά τοπία. Βουνά και χωριά στα βόρεια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Απερίγραπτα όμορφα τοπία και πολύ γνωστό για τις φυλές του.
 • Mekong Delta, ένας τεράστιος λαβύρινθος ποταμών. Πολύ γνωστό τοπίο και ποτάμι στα νότια της χώρας, γνωστό για τα τροπικά του φρούτα, τις βάρκες που σε κάνουν βόλτα στα παραποτάμια του κλπ.
 • Danang η τρίτη μεγαλύτερη πόλη
 • Dalat, πόλη λουλουδιών, καταρράκτες & βουνά. Μια πόλη που θυμίζει Ελβετία της Ασίας σε υψόμετρο 1.400 μέτρα, με πολλούς καταρράκτες, βουνά και ποτάμια.
 • Nha Trang, μια παραλιακή πόλη, παραλίες & νησιά. Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ με πολλά μικρά νησάκια τριγύρω, τουριστικά πολύ αναπτυγμένο με υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, καλωδιακό όχημα που συνδέει την ξηρά με το νησί Τρε, πολλές παραλίες βορείως και νοτίως της πόλης.
 • Νησί Phu Quoc στον Κόλπο της Ταϊλάνδης. Το μεγαλύτερο νησί του νότου πολύ κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη. Οι παραλίες του είναι θαυμάσιες και προσπαθεί να γίνει το Πουκέτ νούμερο δύο της περιοχής!
 • Phan Thiet and Mui Ne Beach Resort Town. Από τις αξιόλογες παραλίες ανάμεσα στην Σαϊγκόν και το Να Τρανγκ, πιο ήσυχη βέβαια από την δεύτερη.
 • Tam Coc, Ninh Binh, σπηλιές και ποτάμια
 • Τα νησιά Con Dao, νοτιοανατολική ακτή του Βιετνάμ. Απομακρυσμένο νησί στα νοτιοανατολικά του Βιετνάμ. Η σύνδεση του είναι αεροπορική.
 • Κοιλάδα Mai Chau στο Βόρειο Βιετνάμ.
 • Βουνγκ Τάο Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σαϊγκόν, πάνω σε μια χερσόνησο, εμπορικός λιμένας της περιοχής με επίσης αρκετά αξιοθέατα.
 • Εθνικό πάρκο Καν Τιέν Βορείως της Σαϊγκόν, γνωστό για τα πανύψηλα δέντρα του και την υπερβολική του βλάστηση.
 • Κου Τσι Περιοχή δυτικά της Σαϊγκόν προς τα σύνορα με την Καμπότζη. Γνωστή για τα τούνελ της από τα οποία πολεμούσαν τα αμερικάνικα στρατεύματα οι Βιετκόνγκ. Η περιοχή είναι προσβάσιμη από την Σαϊγκόν με μονοήμερη εκδρομή.
 • DMZ Λίγα χιλιόμετρα πάνω από το κεντρικό Βιετνάμ όπου εξελίχθηκαν οι περισσότερες σφοδρότατες μάχες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Περιοχή επίσης με τούνελ και μνημεία από τον πόλεμο.

YouTube

Halong Bay

Να Τρανγκ

Nha Trang Beach, Vietnam

Το Να Τρανγκ είναι το πιο φημισμένο παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ με αστικό χαρακτήρα, μια πόλη που ξεπερνάει τους τριακόσιους χιλιάδες κατοίκους αλλά και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες αλλά και εξίσου πολύ διάσημες. Αποτελεί άλλωστε και το πιο δημοφιλείς κέντρο καταδύσεων του Βιετνάμ.

Η πόλη του Να Τρανγκ εξελίσσεται ραγδαία με καινούργια πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία, καινούργιο αεροδρόμιο..κτλ. Το Να Τρανγκ είναι επίσης διάσημο για τα μικρά νησάκια του νότια και βόρεια της πόλης, και με ένα μεγάλο νησί το Χο Τρε όπου και βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις το Vinpearl.

Nha Trang, Vietnam

Το νησί συνδέεται με την πόλη με καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ) που είναι το μεγαλύτερο υπερθαλάσσιο σε μήκος στον κόσμο. Στο νησί το καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ) οδηγεί στις εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας του Vinpearl με ενυδρείο, Mall, παιδική χαρά, water-land κτλ.

Για τα μικρά νησάκια υπάρχουν ημερήσιες εκδρομές, ενώ στην πόλη υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα όπως οι πύργοι Po Nagar Cham από την εποχή του Χμερ, το Ωκεανογραφικό ινστιτούτο και μουσείο του Βιετνάμ που είναι επίσης από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως με πολλά είδη, ο μεγάλος λευκός Βούδας κτλ. Η παραλία διαθέτει επίσης πολλά θαλάσσια σπορ όπως τζετ σκι, θαλάσσιο αλεξίπτωτο κτλ.

Τα ψηλότερα κτίρια στο Βιετνάμ

 • Landmark 72 Hanoi 328.6 m
 • Lotte Center Hanoi 272 m
 • Bitexco Financial Tower HCMC 262.5 m
 • Keangnam Hanoi Residential Tower 1 212 m
 • Keangnam Hanoi Residential Tower 2 212 m
 • Vietcombank Tower HCMC 206 m
 • Diamond Flower Tower Hanoi 199 m
 • Saigon One Tower HCMC 195.3 m
 • Discovery Complex Residential Tower 195 m

YouTube

Nha Trang

Nha Trang is a famous beach resort in Vietnam. Except Tran Phu the seven-kilometre main beach in the city there are many more beaches in a few kilometers around the city and other beaches until 120 kilometers far, mostly north.

Κωνικό καπέλο του Βιετνάμ

Το κωνικό καπέλο έρχεται στο νου του καθενός όταν σκέφτεται το Βιετνάμ. Το κωνικό καπέλο του Βιετνάμ θα το συναντήσετε παντού. Είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Κωνικά καπέλα φορούν πολλοί άνθρωποι στο Βιετνάμ, αυτοί που δουλεύουν στις φυτείες ρυζιού, αυτοί που εργάζονται στα πλοιάρια, μικροπωλητές του δρόμου, αναβάτες ποδηλάτων, εργαζόμενοι σε τουριστικά μέρη ως παράδοση της χώρας τους, τουρίστες το χρονικό διάστημα τους στην χώρα ..κλπ.

Το κωνικό καπέλο βοηθάει στην αποφυγή των ακτίνων του ηλίου αλλά και στην προστασία από την βροχή. Συνήθως το καπέλο το φοράνε γυναίκες ενώ στο Νότιο Βιετνάμ το φοράνε και άντρες. Το κωνικό καπέλο είναι και ένα ανεπίσημο σύμβολο του Λαού του Βιετνάμ, όπως και τρόπος ζωής.

Δέλτα του Μεκόνγκ, Mekong Delta

Δέλτα του Μεκόνγκ, Mekong Delta

Ο ποταμός Μεκόνγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια του κόσμου και συγκεκριμένα το 12ο σε μήκος.

Το μήκος του φθάνει τα 4.350 χιλιόμετρα και ξεκινάει από το οροπέδιο του Θιβέτ διασχίζει την επαρχία Γιουνάν της Κίνας, την Βιρμανία (Μιανμάρ), το Λάος, την Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Βιετνάμ και καταλήγει στην νότια κινεζική θάλασσα.

Το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι το νοτιότερο σημείο της χώρας περιλαμβάνει μια έκταση 39.000 χιλιόμετρα περίπου. Είναι το ένα από τα δύο Δέλτα ποταμών του Βιετνάμ, το άλλο βρίσκεται στα βόρεια και ονομάζεται το Δέλτα του κόκκινου ποταμού. Η περιοχή του Δέλτα του Μεκόνγκ είναι εξαιρετικά καλλιεργήσιμη με παραγωγή φρούτων και λαχανικών, αλλά και ρυζιού, η μισή παραγωγή του Βιετνάμ βρίσκεται εδώ.

Το Δέλτα του Μεκόνγκ είναι επίσης ένας κορυφαίος τουριστικό προορισμός με σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, κουλτούρα, είναι ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από αυτά που συναντά κανείς στην Νοτιοανατολική Ασία.

Interesting Facts about Vietnam

 • Το Βιετνάμ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός καφέ στον κόσμο μετά τη Βραζιλία.
 • Οι Βιετναμέζοι δεν μισούν τους Αμερικανούς.
 • Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου, το Son Doong βρίσκεται στο Βιετνάμ.
 • Nguyen είναι το πιο δημοφιλές οικογενειακό όνομα στο Βιετνάμ.
 • Tet Nguyen Dan, ή απλά Tet, το Βιετναμέζικο Νέο Έτος είναι το πιο σημαντικό φεστιβάλ στο Βιετνάμ.
 • Κάθε λέξη στο Βιετνάμ έχει 1 συλλαβή.
 • Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ.
 • Οι σήραγγες Cu Chi είναι ένα εκτεταμένο υπόγειο δίκτυο σήραγγας που χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και καλύπτει περίπου 250 χιλιόμετρα.
 • Το πιο δημοφιλές άθλημα στο Βιετνάμ είναι το ποδόσφαιρο.
 • Το καλωδιακό αυτοκίνητο Vinpearl είναι μήκους 3.320 μέτρων και είναι το μακρύτερο τελεφερίκ στον κόσμο πάνω από την θάλασσα.
 • Ο πόλεμος του Βιετνάμ ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος σε διάρκεια πόλεμος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
 • Το τσάι σερβίρεται σχεδόν παντού σε όλα τα εστιατόρια όταν κάτσεις στο τραπέζι και πριν παραγγείλεις. Το Τσάι είναι πολύ δημοφιλείς στο Βιετνάμ, και πίνετε ως νερό παντού.
 • Καφέ σούντα στα βιετναμέζικα σημαίνει καφές με πάγο και γάλα. Οπότε αν θυμάστε την λέξη μπορείτε να την χρησιμοποιήστε συχνά προκειμένου να εξηγήσετε ότι θέλετε να παραγγείλετε καφέ με πάγο και γάλα.

YouTube

Mekong Delta

Σάπα

Sapa Vietnam

Η περιοχή Σάπα είναι ένα πολύ όμορφο μέρος, άγριο τοπίο στο βόρειο Βιετνάμ κοντά στα σύνορα με την Κίνα.

Το Σάπα παρεμπιπτόντως είναι και ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στην οροσειρά των βουνών Hoang Lien τα οποία ονομάζονται και Άλπεις Tonkinese, είναι εξαιρετικά διάσημο για τις ορεινές φυλές και εθνικές μειονότητες που ζουν εδώ.

Από αυτές οι πιο γνωστές είναι οι: Χμογκ, Ντάο, Τάι, Γκιάι, Μουόνγκ, Thai, Χόα (κινεζικής καταγωγής) και οι Χα Πο. Το έντονο πράσινο με τους ορυζώνες του ρυζιού στις πλαγιές των βουνών και λόφων δημιουργούν ένα τοπίο μαγευτικό στον ταξιδιώτη, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν οι ουρανοί είναι καταγάλανοι. Από αγορές στο Σάπα θα συναντήσει κανείς παραδοσιακά κεντημένα υφάσματα, αυθεντικά είδη ένδυσης από τις φυλές της περιοχής, κοσμήματα κλπ.

Το Σάπα συμπεριλαμβάνεται μέσα στις εκδρομές του Βιετνάμ, θεωρείτε must-see (πρέπει να το δεις) προορισμός και συνδυάζεται με άλλες εκδρομές στο Βόρειο Βιετνάμ όπως στο Χάλονγκ Μπέι (Halong Bay) και την πρωτεύουσα Ανόι.

Βουνά στο Βιετνάμ

 • Fansipan the highest peak in Indochina (Vietnam, Laos and Cambodia) at 3,143 metres, reaching the summit of Mount Fansipan takes 20 minutes by cable car.
 • Nui Ba Den (Black Virgin) 996 m.
 • Pu Si Lung Mountain 3,076 meters.
 • Bach Moc Luong Tu Mountain, The Roof of Border Area 3,046 meters.
 • Tay Con Linh 2,419 meters.
 • Lang Biang Mountain 2,167 meters, only about 12km from Dalat.

YouTube

Sapa

Συγκοινωνίες λεωφορεία δρομολογια, Βιετνάμ

Το πιο διαδεδομένο μέσο μεταφοράς στο Βιετνάμ είναι το λεωφορείο. Οι τιμές είναι προσιτές και επιτρέπει στον επιβάτη να σταματήσει σε οποιοδήποτε προορισμό. Όλες οι μεγάλες πόλεις στο Βιετνάμ που συνδέονται με τις υπηρεσίες των λεωφορείων.

Πολλά λεωφορεία στο Βιετνάμ ταξιδεύουν την νύχτα, ξεκινάνε τις απογευματινές ώρες από μια μεγάλη πόλη για να φθάσουν την άλλη μέρα το πρωί στον προορισμό. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η μεγάλη κίνηση και τις βροχές αργά το απόγευμα και κάνουν το ταξίδι πιο άνετο. Σε αυτά τα είδους λεωφορεία υπάρχουν κρεβάτια. Πολλά λεωφορεία επίσης παραλαμβάνουν τους ξένους επισκέπτες από τα ξενοδοχεία.

Συγκοινωνίες λεωφορεία δρομολογια, Βιετνάμ

Σημαντικό επίσης είναι ότι οι ταχύτητες των λεωφορείων στους δρόμους είναι αργές. Πολλά λεωφορεία επίσης κάνουν στάσεις σε σταυροδρόμι για να διευκολύνουν τον επιβάτη να συνεχίσει την διαδρομή του. Σε μεγάλες διαδρομές τα λεωφορεία κάνουν στάση συνήθως στα μέσα της διαδρομής για είκοσι λεπτά περίπου.

Συγκοινωνίες λεωφορεία δρομολογια, Βιετνάμ

Μπορείτε να βρείτε λεωφορεία που πηγαίνουν σε κάθε τουριστικό προορισμό. Δεν υπάρχει περιορισμός για το μέγεθος των αποσκευών. Τα λεωφορεία έχουν καλές υπηρεσίες, ποιότητα και άνετα καθίσματα. Η τιμή εξαρτάται από την απόσταση της διαδρομής. Το εισιτήριο αγοράζεται από τα πρακτορεία που βρίσκονται συνήθως εκεί που σταματάει το λεωφορείο.

Από την πόλη της Σαϊγκόν υπάρχει κατευθείαν λεωφορειακή σύνδεση με την πρωτεύουσα της Καμπότζης, Πνομ Πενχ.

Το κράνος είναι υποχρεωτικό παντού στο Βιετνάμ

Το κράνος είναι υποχρεωτικό παντού στο Βιετνάμ. Σπανίως να δείτε αναβάτη να μην φοράει κράνος. Το κράνος επίσης είναι υποχρεωτικό και για τον συνεπιβάτη! και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε το λάθος και να ανεβείτε σε μηχανάκι χωρίς πρώτα να φορέσετε το κράνος.

Ανόι – Σαϊγκόν 1724 χιλιόμετρα
Ανόι – Χάλονγκ Μπέι 165 χιλιόμετρα
Ανόι – Σάπα 380 χιλιόμετρα
Ανόι – Χουέ 658 χιλιόμετρα
Ανόι – Ντα Νανγκ 763 χιλιόμετρα

Σαϊγκόν – Να Τρανγκ 447 χιλιόμετρα
Σαϊγκόν – Νταλάτ 310 χιλιόμετρα
Σαϊγκόν – Μούι Νε 197 χιλιόμετρα
Σαϊγκόν – Χουέ 1066 χιλιόμετρα
Σαϊγκόν – Ντα Νανγκ 961 χιλιόμετρα
Σαϊγκόν – Χόι Αν 931 χιλιόμετρα

Ντα Νανγκ – Χουέ 105 χιλιόμετρα
Ντα Νανγκ – Χόι Αν 30 χιλιόμετρα

Χουέ

Hue Vietnam

Το Χουέ είναι ένας από τους δύο δημοφιλείς προορισμούς στο κεντρικό Βιετνάμ χάρη στους ιστορικούς του χώρους όπως η αυτοκρατορική πόλη, η παγόδα Thien Mu, οι βασιλικοί τάφοι και πολλοί περισσότεροι έξω από την πόλη.

Το Χουέ υπήρξε αυτοκρατορική πρωτεύουσα της δυναστείας Nguyen μεταξύ 1802 και 1945. Από τότε η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ανόι όταν δημιουργήθηκε η κομμουνιστική κυβέρνηση.

Το Χουέ βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Hong, 700 χιλιόμετρα νότια από το Ανόι και 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από την Σαϊγκόν. Το Χουέ υπέστη και πολλές ζημιές κατά την διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ειδικά το 1968 από μάχες μέσα στην πόλη.

YouTube

Hue

Αρχαίες ακρόπολεις στο Βιετνάμ

 • Thang Long Imperial Citadel, που χτίστηκε τον 11ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Δυναστείας Lý, στο Ανόι.
 • Ho Dynasty Citadel, ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που χτίστηκε από το Ho Quy Ly το 1397.
 • Quang Tri Ancient Citadel, χτίστηκε το 1824 κατά τη βασιλεία του βασιλιά Μιν Μανγκ.
 • Son Tay Ancient Citadel, στην καρδιά της πόλης Son Tay, σε απόσταση 42χλμ. από το κέντρο της πόλης του Ανόι

YouTube

Hue

Famously being one of Vietnam’s seven UNESCO World Heritage Sites, the Imperial City of Hue has long been a must-see attraction for tourists visiting a hidden charm of Vietnam. The Imperial City of Hue was actually a walled fortress and palace belonged to the ancient city of Hue which was a capital city of the Nguyen Dynasty for 140 years date back from 1805 until 1945.

Tam Cốc-Bích Động, Ninh Binh

Tam Cốc-Bích Động, Vietnam

Το Tam Coc, σημαίνει τρία σπήλαια στο Βιετνάμ και βρίσκεται μόλις 90 χλμ. από το Ανόι, έχει γίνει ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στο Βιετνάμ. Η περιοχή είναι μέρος του διάσημου συγκροτήματος Trang An Landscape Complex της UNESCO.

Το Tam Coc μοιάζει με κινηματογραφική σκηνή. Πεδία ρυζιού και βραχώδεις τοπία γύρω από τον ποταμό Ngo Dong.

Υπάρχει ένας ποταμός που περνά μέσα από αυτά και μπορεί να χρειαστεί να σκύψετε το κεφάλι ενώ περνάτε από τις σήραγγες με βάρκα, επειδή το πέρασμα είναι μόνο 2 μέτρα ψηλά. Για να δείτε πιο φυσικές σπηλιές, θα πρέπει να πάτε στο Trang An Complex που απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από το Tam Coc.

Hang Sơn Đoòng, το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου

Το σπήλαιο Son Doong βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Phong Nha Ke Bang στην επαρχία Quang Binh του Κεντρικού Βιετνάμ, κοντά στα σύνορα Λάος – Βιετνάμ. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο με υπόγειο ποταμό και πιστεύεται ότι είναι ηλικίας μεταξύ 2 και 5 εκατομμυρίων ετών.

Αυτό που είναι ακόμη πιο καταπληκτικό είναι ότι το οικοσύστημα μέσα στο σπήλαιο, έχει το δικό του μετεωρολογικό σύστημα που δημιουργεί τα δικά του σύννεφα.

Στο εσωτερικό του, θα βρείτε και τον μεγαλύτερο σταλαγμίτη, που κρέμεται σε ύψος 80 μέτρων και απολιθώματα που χρονολογούνται από εκατομμύρια χρόνια.

Τα μεγαλύτερα ποτάμια στο Βιετνάμ

 • The Mekong River, which is 4,350 km long
 • The Red River, or Song Hong, 1,149 km long
 • Thao River, which is 910 km long
 • Black River, which is 910 km long
 • Dong Nai River, originates in the Central Highlands which is 586 km long
 • Ca River, which is 513 km long
 • Ma River, which is 512 km long
 • Srepok River, which is 406 km long
 • Nam Sam River, which is 325 km long
 • Cau River, which is 288 km long

YouTube

Tam Cốc-Bích Động

Ντα Νανγκ (Da Nang)

Ba Na Hills Danang Vietnam

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ και η μεγαλύτερη πόλη του Κεντρικού Βιετνάμ, σημαντικό λιμάνι όπως επίσης μεγάλο οικονομικό κέντρο.

Στον πόλεμο του Βιετνάμ η πόλη χρησιμοποιήθηκε ως αεροπορική βάση από τα αμερικάνικα στρατεύματα και τα στρατεύματα του νότιου Βιετνάμ.

Da Nang Vietnam

Γύρω από το Ντα Νανγκ υπάρχουν βουνά ενώ βρέχεται από την θάλασσα της Κίνας. Η απόσταση του από την πρωτεύουσα Ανόι του Βιετνάμ είναι 756 χιλιόμετρα ενώ η απόσταση του από την Σαϊγκόν είναι 960 χιλιόμετρα …

Ο τουριστικός τομές είναι ζωτικής σημασίας για την πόλη, όπως επίσης η πόλη αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο για το κεντρικό Βιετνάμ. Από το Ντα Νανγκ είναι εύκολη η πρόσβαση σε σημαντικές ιστορικές πόλεις του Κεντρικού Βιετνάμ όπως είναι την ιστορική πόλη του Χόι Αν και την αυτοκρατορική πόλη του Χουέ, αλλά και σε διάφορες τοποθεσίες Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στο Ντα Νανγκ επίσης βρίσκεται το δημοφιλείς μουσείο Cham με μια μοναδική συλλογή γλυπτών.

Φεστιβάλ στο Βιετνάμ

 • Lim Φεστιβάλ τον Φεβρουαριο
 • Tet Holiday – Vietnamese Lunar New Year τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο
 • Mid-Autumn Φεστιβάλ τον Σεπτέμβριο
 • Buddha’s Birthday Φεστιβάλ το Μάιο
 • Perfume Pagoda Φεστιβάλ τον Φεβρουάριο / Μάρτιο
 • Hoi An Full Moon Lantern Φεστιβάλ κάθε μήνα
 • King Hung Temple Φεστιβάλ τον Απρίλιο
 • Phu Giay Φεστιβάλτον Μάρτιο / Απρίλιο
 • Hue Φεστιβάλ τον Απρίλιο κάθε 2 χρόνια

YouTube

Da Nang

Το νησί Φου Κο (Phu Quoc)

Το νησί Φου Κο (Phu Quoc) είναι το μεγαλύτερο νησί του Βιετνάμ. Άλλα 21 μικρά νησάκια συμπεριλαμβάνονται στην περιοχή του Φου Κο. Το μέγεθος του είναι 574 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου το ίδιο μέγεθος με το νησί Πουκέτ της Ταϊλάνδης, ενώ ο πληθυσμός του δεν ξεπερνάει τους 100.000 κατοίκους. Το νησί Φου Κο είναι πολύ γνωστό για τις παραλίες του αλλά και την θάλασσα του με τους κοραλλιογενείς ύφαλους και τα τροπικά ψάρια που συνιστά κολύμπι με αναπνευστήρα και scuba-κατάδυση.

Τα χρόνια του πολέμου του Βιετνάμ το νησί χρησιμοποιήθηκε από τους Αμερικάνους ως νησί ανεφοδιασμού καθώς και ως φυλακή για τους Βιετκόνγκ αιχμαλώτους πολέμου που φυλάσσονται στις φυλακές Cay Dua του νησιού, σημερινό μουσείο.

Για να φθάσει κανείς στο νησί έχει δύο επιλογές. Με πλοίο από τις πόλεις Rach Gia ή το Ha Tien ή με αεροπλάνο κυρίως από το αεροδρόμιο της Σαϊγκόν (πόλη του Χο Τσι Μινχ) με βιετναμέζικες αερογραμμές ή με Air Mekong.

Παραλίες στο Βιετνάμ

 • Sao Beach in Phu Quoc Island
 • Doc Let Beach in Hon Khoi Peninsula
 • Cua Dai Beach in Hoi An
 • Sandy Beach in Da Nang
 • Bai-Mon Beach in Phu Yen Province
 • Nhat Beach in Con Dao Islands
 • Tran Phu Beach in Nha Trang
 • Long Beach in Phu Quoc Island
 • Hon Gom Sandbar in Khanh Hoa Province
 • Tam Thanh Beach in Tam Ky

YouTube

Phu Quoc Island

A variety of different scenic flight view of Phú Quốc an Island in Vietnam.

Phú Quốc is a Vietnamese island off the coast of Cambodia in the Gulf of Thailand. It’s known for white-sand beaches and resorts, most of which are along the palm-lined southwest coast. More than half of the island is part of Phú Quốc National Park, which features mountains, dense tropical jungle, hiking trails and wildlife.

Μούι Νε

Μούι Νε, παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ

Το Μούι Νε ήταν και είναι ένα γραφικό ψαροχώρι, αλλά με το καιρό μετατράπηκε σε παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο. Η πόλη βρίσκεται δίπλα από την πόλη Παν Τιέν με την οποία ενώνετε. Πολλά καταστήματα κατά μήκος της παραλίας όπως καφέ και εστιατόριο ενώ πολλές ξονοδοχειακές μονάδες αναπτύχθηκαν με τον καιρό. Η παραλία του καθαρή και με πολλά επίσης θαλάσσια σπορ.

Το Μούι Νε είναι δημοφιλής τουριστικό θέρετρο στο νότιο Βιετνάμ μαζί με το Να Τρανγκ και απέχει μόλις τέσσερις ώρας από την πόλη της Σαϊγκόν (Χο Τσι Μινχ). Ένα χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι αμμόλοφοι του Μούι Νε, φαινόμενο σπάνιο που θυμίζει την έρημο της Σαχάρας, όπως επίσης και το ηλιοβασίλεμα.

Μοναδικά μέρη στο Βιετνάμ

 • Sa Pa Terraces
 • Κόκκινοι αμμόλοφοι στο Mui Ne
 • Το τρελό σπίτι στο Da Lat
 • H διάσημη σιδηροδρομική οδός του Ανόι
 • Οι σπηλιές στον ποταμό Tam Coc (Hang Ca, Hang Hai και Hang Ba)
 • Τα μικρά κανάλια στο Δέλτα του Μεκόνγκ
 • Καταρράκτης Dray Nur στο χωριό Κουόπ
 • Mai Chau Family Homestay και Πεζοπορία
 • Nam Dan Petroglyphs, αρχαίοι βράχοι
 • Ban Gioc–Detian Falls στον ποταμό Quây Sơn
 • Αγορά Bac Ha στο Βορειοδυτικό Βιετνάμ
 • Hang Son Doong το μαγελύτερο σπήλαιο στον κόσμο
 • Μαρμάρινα βουνά
 • Sa Pa Ancient Rock Field
 • Η παλιά συνοικία του Ανόι

YouTube

Mui Ne

Νταλάτ

Dalat - Νταλάτ στο Βιετνάμ, Vietnam

Το Νταλάτ βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρα στο νότιο κεντρικό Βιετνάμ. Θυμίζει κάτι από Γαλλικές Άλπεις, πολλά από τα σπίτια του είναι χτισμένα σε ευρωπαϊκό γαλλικό στυλ. Η πόλη απλώνεται πάνω σε λόφους, τους οποίους λόφους περιβάλλει πευκόδασος, πολλές λίμνες σε διάφορες αποστάσεις από την πόλη, καταρράκτες και γενικώς πράσινο τοπίο για απόδραση.

Είναι σπουδαίος τουριστικός προορισμός, με πολλά αξιοθέατα μέσα αλλά και έξω από την πόλη. Το Νταλάτ είναι διάσημο για το κρασί του, τον καφέ ενώ διαθέτει και καλωδιακό όχημα (τελεφερίκ).

Pongour Waterfall in Dalat
Pongour Waterfall in Dalat

Καταρράκτες στο Βιετνάμ

 • Giang Dien Waterfall in Dong Nai Province
 • Gia Long Waterfall in Dak Nong Province
 • Thac May Waterfall in Thanh Hoa Province
 • Prenn Waterfall in Dalat
 • Thac Bac Waterfall in Sapa
 • Ban Gioc Waterfall in Cao Bang
 • Elephant Waterfall in Dalat
 • Mu Waterfall in Hoa Binh Province
 • Pongour Waterfall in Dalat
 • Dray Nur Waterfalls (Buon Ma Thuot) in Dak Lak, one of the most amazing waterfalls in Central Highlands of Vietnam.
 • Ba Ho Waterfall in Khanh Hoa Province
 • Phu Cuong Waterfall (Tac Phu Cuong) in Pleiku
 • Suoi Tranh Waterfall in Phu Quoc Island
 • Datanla Waterfall in Dalat

YouTube

Dalat

Dalat lies in the central highlands and is surrounded with lakes, waterfalls, forests, temples, mountains and beautiful gardens. The weather in September is lovely; it’s cool but a bit chilly at night. Dalat is known as the romantic city in Vietnam and is a favourite honeymoon spot. It’s also filled with artists who set up home here and even has a miniature replica of the Eiffel tower.

Mai Châu

Mai Chau | Vietnam

Η περιοχή Mai Chau και τα κοντινά χωριά της βρίσκονται σε μια κοιλάδα περίπου 139 χλμ. από το Ανόι, 65 χλμ. από το Hòa Bình και μόλις 150 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε Mai Chau είναι τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο, διότι τις άλλες εποχές είναι αφόρητα ζεστό, ιδιαίτερα τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Η περιοχή Mai Châu είναι γνωστή για τα σπίτια της κατασκευασμένα από ξύλο, υπερυψωμένα 3 μέτρα περίπου πάνω από το έδαφος για να αποφευχθούν ζημιές από νεροπομπή. Ο τύπος των σπιτιών που κατασκευάζουν ονομάζονται Thai stilt houses και είναι κατασκευασμένα από μπαμπού και ξύλο.

Εθνικά πάρκα στο Βιετνάμ

 • Εθνικό Πάρκο Cat Ba
 • Εθνικό Πάρκο Cuc Phuong
 • Εθνικό Πάρκο Phong Nha – Ke Bang
 • Εθνικό Πάρκο Cat Tien
 • Pu Mat Εθνικό Πάρκο
 • Εθνικό Πάρκο Tam Dao
 • Ba Be Εθνικό Πάρκο
 • Εθνικό Πάρκο Bach Ma
 • Εθνικό πάρκο Yok Don
 • Εθνικό Πάρκο Phu Quoc
 • Pu Luong Nature Reserve

YouTube

Mai Châu

Αδιάβροχο σε κάθε μηχανάκι

Σε κάθε μηχανάκι υπάρχει και ένα αδιάβροχο. Και αυτό διότι η βροχόπτωση στο Βιετνάμ είναι συνηθισμένο φαινόμενο, όπως επίσης ότι στο νότιο Βιετνάμ η εποχές είναι δύο, η εποχή των βροχών και η εποχή της δροσιάς. Από την στιγμή που αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο Βιετνάμ θα πρέπει να έχετε και μαζί σας ένα αδιάβροχο ειδικά την εποχή των βροχών ή μπορείτε να αγοράσετε ένα στο Βιετνάμ σε φθηνή τιμή.

Νησιά Κον Ντάο, Νότιο Βιετνάμ

Τα νησιά Κον Ντάο είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείτε από 15 νησιά τα οποία βρίσκονται 250 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από τις ακτές του Βιετνάμ.

Πολλά από τα νησιά του Κον Ντάο έγιναν εθνικό πάρκο με το όνομα Djao για την προστασία του οικοσυστήματος της περιοχής που περιλαμβάνει και τις χελώνες Dugong που ζουν στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην ανατολική ακτή της Αφρικής.


Ha Giang

Το Ha Giang είναι μια επαρχία στο βόρειο Βιετνάμ, που συνορεύει με την Κίνα και είναι γνωστή για τα βουνά της, για την κοιλάδα Quản Bạ με καταπράσινους λόφους και σπηλιές. Οι λάτρεις της φύσης θα αγαπήσουν τον Ha Giang για την φύση του και την ποικιλομορφία των εθνοτικών μειονοτήτων που ζουν στα χωριά και στις πόλεις. Η Ha Giang έχει δύο κύριες εποχές: την εποχή των βροχών από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και την ξηρή περίοδο που ξεκινάει τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο.


Travel Guide VIETNAM – ΒΙΕΤΝΑΜ | FULL

Συνέντευξη με τον Θάνο Παπαδημητρίου

Ο Θάνος Παπαδημητρίου σας ξεναγεί στο εξωτικό Βιετνάμ ! Greek travel TV show all over the world | Κάθε Σάββατο 19:30 στο Epsilon TV | Ό,τι ταξιδεύει ανεβαίνει!

Tam Kỳ στο Κεντρικό Βιετνάμ

Tam Kỳ είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Quảng Nam, στο νότιο κεντρικό Βιετνάμ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, ήταν η κύρια βάση αμερικανικού στρατού της επαρχίας Quảng Nam. Το Tam Kỳ εξυπηρετείται από τον σιδηροδρομικό σταθμό του, ο οποίος συνδέεται με όλες τις μεγάλες πόλεις του Βιετνάμ, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Da Nang απέχει περίπου 70χλμ. Το  Tam Kỳ αν και δεν είναι τουριστικά γνωστό διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες.

Central Highlands

Η περιοχή Central Highlands (Tây Nguyên) βρίσκεται στην κεντρική περιοχή του Βιετνάμ, με μοναδική κουλτούρα από ισχυρές εθνοτικές κοινότητες και μεγάλη ποικιλία από θαύματα της φύσης. Από βορρά προς νότο, η γεωγραφική περιοχή της Central Highlands αποτελείται από 5 επαρχίες: Kon Tum, Gia Lai, Dak Lak, Dak Nong και Lam Dong.

Kon Tum

Το Kon Tum είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Kon Tum στο Βιετνάμ. Βρίσκεται στην ενδοχώρα στην περιοχή Central Highlands του Βιετνάμ, κοντά στα σύνορα με το Λάος και την Καμπότζη.

Η πόλη Kon Tum βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Dakbla με πολλά πολλά απομεινάρια της γαλλικής αποικιακής περιόδου. Υπάρχουν περίπου 650 χωριά στην επαρχία με πολλές εθνότητες όπως οι Sedang, Gieh Trieng και Rongao.

Η περιοχή Central Highlands δεν βρίσκεται σε ένα μοναδικό οροπέδιο, αντίθετα βρίσκεται σε σειρά παρακείμενων οροπεδίων, όπως το οροπέδιο Kon Tum με ύψος περίπου 500μ, οροπέδιο Kon Plong, οροπέδιο Kon Ha Nung και οροπέδιο Pleiku με ύψος περίπου 800μ , οροπέδιο Mdrak με ύψος περίπου 500 μέτρων, οροπέδιο Buon Ma Thuot με ύψος περίπου 500 μ., Οροπέδιο Mo Nong με ύψος περίπου 800-1000 μ., Οροπέδιο Lam Vien με ύψος περίπου 1500 μ. και οροπέδιο Di Linh με ύψος περίπου 900-1000 μ. Όλα αυτά τα οροπέδια περιβάλλονται από οροσειρές και ορεινούς όγκους προς τα ανατολικά (South Annamite Range).

Vietnam Travel: Dray Nur Waterfall, Central Highlands


Quy Nhon

Συνήθως θεωρείται από τους περισσότερους ως προορισμός ενδιάμεσος σταθμός μεταξύ Nha Trang και Danang (ή Hoi An). Συνορεύει με λόφους από τη μια πλευρά και τη θάλασσα της Νότιας Κίνας από την άλλη, το Quy Nhon είναι προικισμένο με γραφικά τοπία και παραλίες.

Στον νότο οι παραλίες Bai Rang και Bai Bau είναι δημοφιλείς στους ξένους επισκέπτες. Το Quy Nhơn, είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Bình Định.

Βούνγκ Τάου, Vung Tau

Το Vung Tau είναι το τουριστικό και εμπορικό κέντρο της επαρχίας Bà Rịa – Vũng Tàu. Ολόκληρη η πόλη είναι χτισμένη επάνω σε μια χερσόνησο που χωρίζεται από την ηπειρωτική χώρα από έναν ποταμό ονομαζόμενος Co May. Το Vung Tau είναι η πιο κοντινή παραλία από την πόλη του Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), εύκολα προσβάσιμη μέσω μιας διάρκειας δύο ωρών διαδρομής με λεωφορείο ή με δελφίνη από τον ποταμό Σαϊγκόν.

Drone Footage | Vung Tau – VIETNAM

Ba Be Lake – Bac Kan – Vietnam, λίμνη Ba Be

Η λίμνη Ba Be βρίσκεται στην επαρχία Bắc Kạn στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας. Περιβάλλεται από ασβεστολιθικά βράχια, τα οποία με τη σειρά τους καλύπτονται από πρωτογενή δάση. Η ίδια η λίμνη είναι στην πραγματικότητα τρεις μικρές λίμνες ενωμένες μαζί, οι Pe Lam, Pe Lu και Pe Leng.
Στη λίμνη υπάρχουν επίσης τρία νησιά, που ονομάζονται Án Mã, Khẩu Cúm και Po Gia Mải. Από τη λίμνη Ba Be, οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν γειτονικά αξιοθέατα όπως τον καταρράκτη Dau Dang, την σπηλιά Puung και το Tien Pond.
Βρίσκεται 145 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει μέσο βάθος 20-25 μέτρα.

2 COMMENTS

 1. καλησπέρα.
  μπορείτε να μου πειτε αν τέλος Οκτωβρίου είναι καλή εποχή για να ταξιδεψει κανεις στο βιετναμ?

  • Ναι ο Οκρώμβριος είναι μία καλή εποχή και είναι η εποχή που αρχίζει η σεζόν στην Νοτιοανατολική Ασία και στο Βιετνάμ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here