Εθνικό Πάρκο Khao Yai της Ταϊλάνδης

Το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πάρκου Κάο Γιάι βρίσκεται στην επαρχία Νακόν Ρατσασίμα (Nakhon Ratchasima) αλλά μέρη του περιλαμβάνονται και στις επαρχίες Νακόν Ναιόκ (Nakhon Nayok), Πρατσίνμπουρι (Prachinburi) και Σαράμπουρι (Saraburi).

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη και καλύπτει μια έκταση 2.168 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων καταπράσινα δάση, βουνά και λιβάδια. Το ύψος του κυμαίνεται ως επί το πλείστον 400 με 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

See an Elephant Grab a Snack on the Go | Nat Geo Wild

National Geographic

Ντοκιμαντέρ από το National Geographic, αμερικανικό ψηφιακής και δορυφορικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι.

An elephant from Khao Yai National Park in Thailand holds up a truck to grab a meal.

Υπάρχουν 3.000 είδη φυτών, 320 είδη πουλιών και 67 είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ασιατικών μαύρων αρκούδων, ελέφαντες της Ασίας, τίγρεις, άγριους χοίρους και άλλα.

Επίσης πολλοί καταρράκτες εκ τον οποίο τον καταρράκτη Haeo Suwat που έγινε διάσημος από την χολιγουντιανή παραγωγή με τίτλο “Η παραλία” που πρωταγωνιστούσε ο Leonardo Dicaprio. Καθιερώθηκε ως πρώτο εθνικό πάρκο της χώρας το 1962. Αποτελείτε από πολλά βουνά με υψηλότερη κορυφή το Rom Khai που αγγίζει τα 1.351 μέτρα αλλά και πολλούς καταρράκτες.

YouTube
Khao Yai National Park in Northeast Thailand

Καταρράκτης Haew Suwat

Ο καταρράκτης Χέο Σουβάτ είναι ένας από τους πιο διάσημους καταρράκτες τους εθνικού πάρκου Κάο Γιάι, τα νερά του πέφτουν από ένα απότομο βράχο ύψους 20 μέτρων. Μπορείτε να απολαύσετε τα νερά του, την περίοδο όμως των βροχών η ροή του αυξάνετε οπότε θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί εάν στέκεστε κάτω από τον καταρράκτη.

Why Did the Elephant Cross the Road? | Animals Gone Wild

National Geographic

Ντοκιμαντέρ από το National Geographic, αμερικανικό ψηφιακής και δορυφορικής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι.

Asian elephants in Khao Yai National Park, Thailand have seen enough tourists and go to the extreme to drive them out of the park.

Στον συγκεκριμένο καταρράκτη γυρίστηκε απόσπασμα από την ταινία ‘Η Παραλία’ (2000), όπου οι ηθοποιοί Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo DiCaprio) υποδυόμενος τον Richard, η γαλλίδα ηθοποιός Virginie Ledoyen υποδυόμενη την Francoise και ο γάλλος ηθοποιός Guillaume Canet υποδυόμενος τον Etienne, στέκονται διστάζοντας να πηδήξουν από την κορυφή του καταρράκτη.

Τελικά την απόφαση την παίρνει η Francoise που κάνει την αρχή και έπειτα ακολουθούν ο Richard (Λεονάρντο Ντι Κάπριο – Leonardo DiCaprio) μαζί με τον Etienne.

YouTube
Haew Suwat Waterfall, Khao Yai National Park

Καταρράκτης Ναρόκ

Από τους σπουδαίους καταρράκτες της Ταϊλάνδης και από τους μεγαλύτερους σε ύψος (ο μεγαλύτερος σε ύψος για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο Τι Λο Σου στην επαρχία Τακ, στην Δυτική Ταϊλάνδη, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Βιρμανία).

Ο καταρράκτης Ναρόκ έχει τρία επίπεδα στα οποία πέφτουν τα νερά του και δύο παρατηρητήρια. Στο πρώτο παρατηρητήριο βλέπεις τον πρώτο τμήμα του καταρράκτη (πρώτο επίπεδο), και από εκεί υπάρχει μια ανηφορική πορεία προς ένα σημείο που μπορείς να δεις τα δύο τμήματα που πέφτουν τα νερά του και σχηματίζουν μια λίμνη.

YouTube
Haew Narok Waterfall, Khao Yai National Park, THAILAND


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here