Εθνικό Πάρκο Khao Yai, Ταϊλάνδη

0
14
views
Εθνικό Πάρκο Khao Yai, Ταϊλάνδη
Εθνικό Πάρκο Khao Yai, Ταϊλάνδη

Εθνικό Πάρκο Khao Yai της Ταϊλάνδης

Khao Yai National Park – Εθνικό Πάρκο Κάο Γιάι στις επαρχίες Νακόν Ρατσασίμα, Σαράμπουρι, Πρατσίν Μπουρί, Νακόν Ναϊόκ στην Ταϊλάνδη

Καθιερώθηκε ως πρώτο εθνικό πάρκο της χώρας το 1962 και βρίσκετε κατά ένα μεγάλο μέρος στην επαρχία Νακόν Ρατσασίμα (Κοράτ), αλλά και περιλαμβάνει τα μέρη των επαρχιών Σαράμπουρι, Πρατσίνμπουρι και Νακον Ναϊόκ. Αποτελείτε από πολλά βουνά με υψηλότερη κορυφή το Rom Khai που αγγίζει τα 1.351 μέτρα αλλά και πολλούς καταρράκτες.

YouTube
Khao Yai National Park in Northeast Thailand

Εδώ βρίσκεται και πολύ γνωστός καταρράκτης Haew Suwat στον οποίο καταρράκτη πήδηξε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (φυσικά δεν πήδηξε ο ίδιος αλλά κάποιος κασκαντέρ, αυτό έλειπε να πήδαγε ο ίδιος) στην ταινία “η Παραλία”.

YouTube
Haew Suwat Waterfall, Khao Yai National Park

Καταρράκτης Ναρόκ στο πάρκο Khao Yai

Από τους σπουδαίους καταρράκτες της Ταϊλάνδης και από τους μεγαλύτερους σε ύψος (ο μεγαλύτερος σε ύψος για όσους δεν γνωρίζουν είναι ο Τι Λο Σου στην επαρχία Τακ, στην Δυτική Ταϊλάνδη, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Βιρμανία).

Ο καταρράκτης Ναρόκ έχει τρία επίπεδα στα οποία πέφτουν τα νερά του και δύο παρατηρητήρια. Στο πρώτο παρατηρητήριο βλέπεις τον πρώτο τμήμα του καταρράκτη (πρώτο επίπεδο), και από εκεί υπάρχει μια ανηφορική πορεία προς ένα σημείο που μπορείς να δεις τα δύο τμήματα που πέφτουν τα νερά του και σχηματίζουν μια λίμνη.

YouTube
Haew Narok Waterfall, Khao Yai National Park, THAILAND


Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here