Πως φτιάχνει καφέ ο καφετζής της γειτονιάς

Πως φτιάχνει καφέ ο καφετζής της γειτονιάς

Πρώτα ρίχνει το γάλα, το οποίο είναι ζαχαρούχο. Έπειτα ρίχνει τον καφέ μέσα στο ποτήρι, τον οποίο τον έχει είδη έτοιμο βρασμένο, για να βγουν κάποιοι καφέδες. Έπειτα συμπληρώνει με πάγο. Και ο καφές με γάλα και πάγο είναι έτοιμος! Κουταλάκι και καλαμάκι για ανακάτεμα.

Πως φτιάχνει καφέ ο καφετζής της γειτονιάς

Βάζοντας βενζίνη στο μηχανάκι στον δρόμο, στο Μούι Νε (Mui Ne)

Στο Μουι Νε (Mui Ne) δεν μένεις ποτέ από βενζίνη διότι κατά τακτά διαστήματα υπάρχουν τα μίνι πρατήρια (όπως δείχνει και η φωτογραφία) όπου μπορείς να προμηθευτής καύσιμα για το μηχανάκι. Βέβαια η χρέωση εδώ είναι διαφορετική απ’ότι σε ένα κλασικό πρατήριο καυσίμων.

Βάζοντας βενζίνη στο μηχανάκι στον δρόμο, στο Μούι Νε (Mui Ne), Βιετνάμ

Τα φανάρια στο Βιετνάμ

Τα φανάρια στο Βιετνάμ είναι όπως φαίνονται και στην φωτογραφία. Υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα οδηγών που παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη (ειδικά στην Σαϊγκόν) γι’αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε περίπτωση που θέλετε να περάσετε απέναντι τον δρόμο.

Τα φανάρια στο Βιετνάμ
Τα φανάρια στο Βιετνάμ

Οι σηματοδότες όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες έχουν δύο συστήματα, ένα ψηλά και το άλλο χαμηλά για τους μοτοσυκλετιστές που είναι και οι μεγαλύτεροι πλειοψηφία οδηγών. όπως και σε άλλα κράτη της Ασίας, υπάρχει αρίθμηση δίπλα από τον σηματοδότη για το πότε θα ανάψει το πράσινο και για το πότε θα πιάσει κόκκινο.

Μηχανικοί στην Σαϊγκόν

Το μηχανάκι στο επέβαινα έπαθε ζημιά. Στην Σαϊγκόν δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μείνεις από μηχανικό! Σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο υπάρχουν καμιά δεκαριά! Μερικοί δολέυουν και στο πεζοδρόμιο με τα εργαλεία τους.

Μηχανικοί στην Σαϊγκόν
Μηχανικοί στην Σαϊγκόν

Ένα βιετναμέζικο κέικ, Ασιατική τέχνη

Η Ασιατική τέχνη δεν περιορίζεται μόνο στην αρχιτεκτονική των σπιτιών και στην βουδιστική τέχνη, αλλά και στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Δείτε ένα δείγμα κέικ φτιαγμένο από τα χέρια της Trang στο Danang του Βιετνάμ.

Ένα βιετναμέζικο κέικ
Ένα βιετναμέζικο κέικ
Ένα βιετναμέζικο κέικ
Ένα βιετναμέζικο κέικ

Οι Βιετναμέζοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι εξαιρετικά δημοφιλές στο Βιετνάμ όπως επίσης στις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μάλιστα γνωρίζουν πολλοί (για να πω καλύτερα όλοι) την Ελλάδα από την επιτυχία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία το 2004.

Κολλημένος με την μπάλα στην Σαϊγκόν του Βιετνάμ

Έτυχε να περνάμε με λεωφορείο από την περιοχή που βρίσκεται στα βόρεια της Σαϊγκόν και να δούμε μια τεράστια μπάλα στην κουφή ενός κτιρίου. Μόλις που προλάβαμε να φωτογραφήσουμε. Αργότερα που ρωτήσαμε περί τίνος πρόκειται μάθαμε ότι είναι κατάστημα ποδοσφαιρόφιλων της περιοχής. Το Βιετνάμ φημίζεται για ποδοσφαιρόφιλους όπως έχουμε αναρτήσει και ένα αφιέρωμα πριν από κάτι μέρες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here