Χωριά χειροτεχνίας στην λίμνη Ινλε

Μερικά εξαιρετικά παραδοσιακά χωριά στη Μιανμάρ είναι ανοιχτά για τους τουρίστες και τους επιτρέπει να ανακαλύψουν τις όμορφες τέχνες, να αγοράσουν αναμνηστικά και να γνωρίσουν την κουλτούρα του τόπου.

Η λίμνη Inle της Μιανμάρ μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά είναι πλούσια με πολιτισμό. Οι ακτές της είναι γεμάτες με κανάλια και πλωτές οδούς που δίνουν πρόσβαση σε πόλεις και χωριά που στεγάζουν περίπου 70.000 κάτοικοι και με πολλές εθνότητες όπως οι Intha, Shan, Taungyo, Pa’O (Taungthu), Danu, Kayah (Karen), Danaw και Bamar που ζουν στα ύδατα και γύρω από τις ακτές. Ανεξάρτητα από την εθνικότητα, οι περισσότεροι από τους κατοίκους εδώ είναι αφοσιωμένοι Βουδιστές που ζουν σε μεγάλο βαθμό παραδοσιακή ζωή σε μπαμπού σπίτια σε ξυλοπόδαρα πάνω από το νερό.


Οι άνθρωποι στη λίμνη είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκεις, ζουν με την αλιεία και την καλλιέργειά τους. Το επιπλέον εισόδημα των νοικοκυριών προέρχεται από την παραγωγή και πώληση ειδών χειροτεχνίας. Η περιοχή είναι γνωστή για τα υφαντά της και τα χειροποίητα. Ένα από τα αγαπημένα πράγματα που πρέπει να κάνεται σε κάθε προορισμό είναι να επισκέπτεστε και να μιλήσετε με τους ντόπιους και να παρακολουθήσετε τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής τους.

Μερικά από τα χωριά της λίμνης ειδικεύονται σε διάφορες χειροτεχνίες. Στο παραδοσιακό βιοτεχνικό χωριό Ywama, θα βρείτε κοσμηματοπωλεία χρυσού και αργύρου, κατασκευαστές σκαφών, κυλίνδρους πούρων, εργαστήρια ύφανσης και ξυλογλυπτών. Είναι απίστευτο ότι αυτοί οι καλλιτεχνικοί χωρικοί είναι τόσο δημιουργικοί και παράγουν ένα υψηλού επιπέδου ποιοτικά προϊόντα και αναμνηστικά. Το Ywama είναι ένα τυπικό παράδειγμα ενός παραδοσιακού οικισμού της λίμνης Inle και είναι πιο διάσημο για την πλωτή του αγορά, διάφορα εργαστήρια χειροτεχνίας, ένα μοναστήρι και την Παγόδα Phaung Daw Oo, μία από τις πιο ιερές τοποθεσίες στην πολιτεία Shan, του Μιανμάρ (Βιρμανία).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here