Egyptian pyramids

Οι αιγυπτιακές πυραμίδες είναι αρχαίες δομές τεκτονικής πυραμίδας που χτίστηκαν ως τάφοι για τους Φαραώ της χώρας και τους συζύγους τους κατά τη διάρκεια των περιόδων της Παλαιάς και της Μέσης Βασιλείας.

Αίγυπτος Egypt Πυραμίδες

Οι πρώτες πιο γνωστές αιγυπτιακές πυραμίδες βρίσκονται στη Σακκάρα (Saqqara), βορειοδυτικά του Memphis. Η πρώτη μεταξύ αυτών είναι η πυραμίδα του Djoser, η οποία χτίστηκε το 2630-2610 π.Χ. κατά τη διάρκεια της Τρίτης Δυναστείας, θεωρούνται οι παλαιότερες κατασκευές του κόσμου.

Οι πιο όμως γνωστές αιγυπτιακές πυραμίδες είναι αυτές που βρίσκονται στη Γκίζα, στα περίχωρα του Καΐρου. Πολλές από τις πυραμίδες της Γκίζας καταμετρούνται μεταξύ των μεγαλύτερων κατασκευών που κατασκευάστηκαν ποτέ. Η πυραμίδα του Khufu στη Γκίζα είναι η μεγαλύτερη αιγυπτιακή πυραμίδα.

Travel back in time

Travel back in time with Google Street View

Nearly 5,000 years ago, outside the ancient city of Memphis, Egyptians built pyramids as tombs for their kings. These monuments are still standing today in the city of Giza. Zoom in to explore them.

https://www.google.com/maps/about/behind-the-scenes/streetview/treks/pyramids-of-giza/

Το σχήμα των αιγυπτιακών πυραμίδων θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το αρχέγονο τύμβο από το οποίο οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι η γη δημιουργήθηκε. Το σχήμα μιας πυραμίδας θεωρείται αντιπροσωπευτικό των φθινουσών ακτίνων του ήλιου και οι περισσότερες πυραμίδες αντιμετωπίζουν γυαλισμένο λευκό αντανακλαστικό ασβεστόλιθο, για να τους δίνουν μια λαμπρή εμφάνιση όταν βλέπουν από απόσταση. Οι πυραμίδες συχνά ονομάζονταν και με τρόπους που αναφέρονται στην ηλιακή φωταύγεια.

Πυραμίδες – Τα μυστήρια

Η Γκίζα

Η Γκίζα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Αίγυπτο και βρίσκεται στη δυτική όχθη του Νείλου, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου του Καΐρου. Μαζί με το Shubra El Kheima, το Helwan και το Obour, αποτελούν τη μητρόπολη του Καΐρου (Greater Cairo metropolis).

Η Γκίζα είναι πιο γνωστή ως η τοποθεσία του οροπεδίου της μία περιοχή με τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός σύνθετου αρχαίου αιγυπτιακού βασιλικού νεκροταφείου και των ιερών δομών, όπως η Μεγάλη Σφίγγα, η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας και μια σειρά από άλλες μεγάλες πυραμίδες και ναούς. Η Γκίζα ήταν πάντα ένα σημείο εστίασης στην ιστορία της Αιγύπτου λόγω της τοποθεσίας της κοντά στο Μέμφις, την αρχαία φαραωνική πρωτεύουσα του παλαιού βασιλείου.

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι επίσης η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες στο συγκρότημα πυραμίδων της Γκίζας. Είναι το παλαιότερο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου και το μόνο που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άθικτο. Ορισμένοι Αιγυπτολόγοι πιστεύουν ότι η πυραμίδα κατασκευάστηκε έτσι ως τάφος σε περίοδο 10 έως 20 ετών γύρω στο 2560 π.Χ. Με ύψος τα 146,5 μέτρα, η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν η ψηλότερη ανθρωπογενής δομή στον κόσμο για περισσότερο από 3.800 χρόνια μέχρι που έχασε την θέση της από τον Καθεδρικό Ναό του Lincoln το 1311 μ.Χ.

Το μυστήριο της Αρχαίας Αιγύπτου

Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του αρχαίου κόσμου είναι η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η οποία ονομάζεται επίσης και ως Πυραμίδα του Χέοπα. Είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Γκίζας και θεωρείται πως κατασκευάστηκε ως τάφος (!) κατά την τέταρτη Αιγυπτιακή δυναστεία του βασιλιά Χέοπα.

Δίπλα από την Μεγάλη πυραμίδα βρίσκεται ένα άλλο μεγάλο μυστήριο της αρχαιότητος, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας, ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα..Αλλά δείτε το σημερινό μας επεισόδιο και ίσως να σας μπουν γρίφοι οι οποίοι μένουν άλητοι.

Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας

Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας είναι ένα ασβεστολιθικό άγαλμα ένα μυθικό πλάσμα με το σώμα ενός λιονταριού και το κεφάλι ενός ανθρώπου που βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζας στη δυτική όχθη του Νείλου της Αιγύπτου. Το πρόσωπο της Σφίγγας γενικά πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει τον Φαραώ Χάφρη.

Έχει μήκος 73 μέτρα από τα πόδια έως την ουρά και ύψος 20 μέτρα. Από τη βάση μέχρι την κορυφή του κεφαλιού το πλάτος είναι 19 μέτρα. Είναι το παλαιότερο γνωστό μνημειακό γλυπτό στην Αίγυπτο και θεωρείται ότι έχει χτιστεί από τους αρχαίους Αιγυπτίους κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χάφρη 2558-2532 π.Χ.

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ : Οι Άλυτοι ΓΡΙΦΟΙ Των ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ Αυξάνουν Τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ (Επιστήμη)

Υπάρχουν μυστικές απαντήσεις πάνω σε ερωτήματα που έχει θέσει ο κόσμος σχετικά με τις πυραμίδες .Υπάρχει η πεποίθηση ότι η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας χτίστηκε ως τάφος για τους πλούσιους πολίτες της αιγυπτιακής κοινωνίας που μουμιοποιούνταν και αποθηκεύονταν για πολιτιστικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι δεν βρέθηκαν ποτέ μούμιες στο εσωτερικό της αφήνοντάς μας ένα στοιχείο, επειδή ο πραγματικός σκοπός αυτής της υπερκατασκευής εξακολουθεί να είναι ένα μυστήριο πάνω στη γη.

Σακκάρα

Οι κύριες πυραμίδες που βρίσκονται εδώ περιλαμβάνουν την Πυραμίδα του Djoser, που γενικά χαρακτηρίζεται ως η παλαιότερη ουσιαστική μνημειακή δομή του κόσμου, την Πυραμίδα του Userkaf, την Πυραμίδα της Teti και την Πυραμίδα του Merikare, που χρονολογείται στην Πρώτη Ενδιάμεση Περίοδο της Αιγύπτου. Επίσης, στην Σακκάρα βρίσκεται η Πυραμίδα του Unas, η οποία είναι μία από τις καλύτερα διατηρημένες στην Αίγυπτο.

Courtesy of www.AirPano.ru

Άγνωστα Μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου

Η Αρχαία Αίγυπτος είναι εδώ. Είτε στην μεγάλη οθόνη (το trailer της Μούμιας του Τομ Κρουζ ενθουσίασε), είτε στα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας. Από τις 10 Δεκεμβρίου, πιστά αντίγραφα των ανεκτίμητων θησαυρών του Τουταγχαμών πλαισιώνουν την έκθεση “Τουταγχαμών -Ταξίδι στην Αιωνιότητα” στον “Ελληνικό Κόσμο” και οι θεοί και βασιλιάδες της Αιγύπτου έρχονται πιο κοντά.

 

Οι πυραμίδες της Γκίζας (Ντοκυμανταίρ)

Εξερεύνηση των μυστηρίων των πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη! Στο φως το μυστικό που κρύβει η Πυραμίδα του Χέοπα!

– Ένας μεγάλος εσωτερικός θάλαμος ανακαλύφθηκε στην Πυραμίδα του Χέοπα – Το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του κόσμου έχει ακόμα πολλά να “πει” στους επιστήμονες – Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος χώρος μέσα σε πυραμίδα. Μπροστά σε μια νεα ανακάλυψη που πυκνώνει ακόμα περισσότερο τα μυστήρια των Πυραμίδων βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι η Πυραμίδα του Χέοπα έχει στο βάθος της ένα κρυφό θάλαμο! Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε τι μπορεί να χρησίμευε αυτό το κενό αφού αν υπάρχει κάτι πολύτιμο να ανακαλυφθεί οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να το δουν. Ιάπωνες και Γάλλοι επιστήμονες έκαναν την ανακοίνωση μετά από δυο χρόνια ερευνών στην Πυραμίδα του Χέοπα.

Η γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα, περιέχει ένα μεγάλο εσωτερικό κενό μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, το οποίο έως τώρα ήταν άγνωστο. Μυστήριο καλύπτει το λόγο ύπαρξης αυτού του χώρου, ενώ είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος χώρος μέσα σε πυραμίδα. Η Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα, ύψους 139 μέτρων και πλάτους 230 μέτρων, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και κατασκευάσθηκε στη διάρκεια του Φαραώ Χούφου (πιο γνωστού ως Χέοπα) της 15ης δυναστείας, ο οποίος υπήρξε ηγεμόνας από το 2509 έως το 2483 π.Χ.

Οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν εξελιγμένες τεχνικές της σωματιδιακής φυσικής για να δουν στο εσωτερικό της πυραμίδας με τρόπο παρόμοιο -αλλά πολύ πιο αποτελεσματικό- με τις ακτίνες Χ που «βλέπουν» μέσα στο σώμα. – Ένας μεγάλος εσωτερικός θάλαμος ανακαλύφθηκε στην Πυραμίδα του Χέοπα – Το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του κόσμου έχει ακόμα πολλά να “πει” στους επιστήμονες – Είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος χώρος μέσα σε πυραμίδα. Μπροστά σε μια νεα ανακάλυψη που πυκνώνει ακόμα περισσότερο τα μυστήρια των Πυραμίδων βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι η Πυραμίδα του Χέοπα έχει στο βάθος της ένα κρυφό θάλαμο!

ScanPyramids 2017

 

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό σε τι μπορεί να χρησίμευε αυτό το κενό αφού αν υπάρχει κάτι πολύτιμο να ανακαλυφθεί οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμα να το δουν. Ιάπωνες και Γάλλοι επιστήμονες έκαναν την ανακοίνωση μετά από δυο χρόνια ερευνών στην Πυραμίδα του Χέοπα. Η γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα, περιέχει ένα μεγάλο εσωτερικό κενό μήκους τουλάχιστον 30 μέτρων, το οποίο έως τώρα ήταν άγνωστο. Μυστήριο καλύπτει το λόγο ύπαρξης αυτού του χώρου, ενώ είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται από εξωτερικά όργανα ένας τέτοιος χώρος μέσα σε πυραμίδα. Η μεγαλύτερη πυραμίδα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα Η Πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα, ύψους 139 μέτρων και πλάτους 230 μέτρων, είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και κατασκευάσθηκε στη διάρκεια του Φαραώ Χούφου (πιο γνωστού ως Χέοπα) της 15ης δυναστείας, ο οποίος υπήρξε ηγεμόνας από το 2509 έως το 2483 π.Χ. Οι επιστήμονες, χρησιμοποίησαν εξελιγμένες τεχνικές της σωματιδιακής φυσικής για να δουν στο εσωτερικό της πυραμίδας με τρόπο παρόμοιο -αλλά πολύ πιο αποτελεσματικό- με τις ακτίνες Χ που «βλέπουν» μέσα στο σώμα.

Συγκεκριμένα, για να διαπεράσουν τις πέτρες της πυραμίδας, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τα υποατομικά σωματίδια μιόνια, τα οποία αποτελούν υποπροϊόντα της κοσμικής ακτινοβολίας, όταν αυτή αλληλεπιδρά με τα άτομα στο ανώτερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας. Τα μιόνια -που πέφτουν συνεχώς στη Γη με ταχύτητες σχεδόν όσο του φωτός και με ρυθμό περίπου 10.000 ανά τετραγωνικό μέτρο ανά λεπτό- ακολουθούν διαφορετικές πορείες, όταν κινούνται μέσω της πέτρας ή του αέρα. Έτσι, οι επιστήμονες μπόρεσαν να διακρίνουν την κρυφή κοιλότητα μέσα στην πυραμίδα. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πέραν κάθε αμφιβολίας ότι ένας κενός χώρος μήκους άνω των 30 μέτρων βρίσκεται πάνω από τη Μεγάλη Γαλαρία, είναι σχεδόν παράλληλος και έχει μια παρόμοια διατομή με αυτήν. Προς το παρόν, η ακριβής δομή και ο ρόλος του κενού χώρου παραμένουν άγνωστα, αλλά ελπίζεται ότι μελλοντικές μελέτες θα ρίξουν περισσότερο φως στο μυστήριο. Οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν ο κενός χώρος, που ονομάσθηκε «Μεγάλο Κενό ScanPyramids» (από το όνομα της επιστημονικής αποστολής), είναι ενιαίος ή χωρισμένος σε επιμέρους διαμερίσματα, αν είναι οριζόντιος ή επικλινής.

Δεν υπάρχει ομοφωνία των επιστημόνων για το πώς ακριβώς χτίσθηκε η Πυραμίδα του Χέοπα, η οποία θεωρείται το αρχαιότερο από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το μόνο που σώζεται μέχρι σήμερα, ενώ είναι γενικότερα ένα από τα αρχαιότερα και μεγαλύτερα μνημεία στη Γη. Ο Ηρόδοτος περιγράφει την κατασκευή της πυραμίδας, αλλά το 440 π.Χ., δηλαδή ύστερα από περίπου 2.000 χρόνια. Τα μόνα κείμενα που έχουν βρεθεί από την εποχή του φαραώ Χέοπα και ανακαλύφθηκαν το 2013, οι είναι πάπυροι που αφορούν τα «λογιστικά» του έργου (π.χ. από πού και πώς μεταφέρθηκαν οι λίθοι), αλλά όχι την ίδια την μέθοδο της κατασκευής. Μέχρι σήμερα στην Μεγάλη Πυραμίδα είχαν ανακαλυφθεί τρεις θάλαμοι σε διαφορετικά ύψη: του Βασιλιά, της Βασίλισσας και ένας υπόγειος, οι οποίοι συνδέονται με διάφορους διαδρόμους, με πιο γνωστό τη λεγόμενη «μεγάλη γαλαρία», η οποία έχει μήκος σχεδόν 47 μέτρων, ύψος 8,6 μέτρων και πλάτος ενός έως δύο μέτρων.

https://www.newsit.gr/kosmos/spoudaia-arxaiologiki-anakalypsi-sto-fos-mystiko-pou-kryvei-pyramida-tou-xeopa/2276649/

Εξωγήινοι στην Αρχαία Αίγυπτο

Helicopter hieroglyphs

Ο αρχαίος κόσμος, αλλά και οι αρχαίοι πολιτισμοί, είναι γεμάτοι με αινίγματα. Ανάμεσα σε όλα τα μυστήρια που περιτριγυρίζουν τον αρχαίο κόσμο, υπάρχει και αυτό της εμφάνισης εξωγήινων στην Αρχαία Αίγυπτο. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, τα μυστήρια της Αρχαίας Αιγύπτου γίνονται ακόμα μεγαλύτερα μετά από αυτές τις νέες ανακαλύψεις. Η πιο κάτω εικόνα, τραβήχτηκε στο «Νέο Βασιλικό Ναό» στην περιοχή «Αβυδος» , που μετράει πάνω από 3000 χρόνια ζωής, και ο οποίος βρίσκεται νότια του Κάιρο και της Σφίγγας.

Abydos Helicopter

Όλος περιέργως, αυτός ο ναός ήταν αφιερωμένος στον αρχαίο Αιγυπτιακό θεό Όσιρις. Φαίνεται καθαρά ένα ελικόπτερο και ένα είδος εξελιγμένου αεροπλάνου. Υπάρχουν επίσης και άλλες εικόνες που φαίνεται να είναι είδος αεροπλάνου και γιατί όχι ένα υποβρύχιο. Τοιχογραφία που βρέθηκε στο «Νέο Βασιλικό Ναό» στην περιοχή «Αβυδος». Φαίνεται καθαρά ένα ελικόπτερο, ένα είδος εξελιγμένου αεροπλάνου, και άλλες περίεργες μηχανές. Λεπτομέρεια της παραπάνω τοιχογραφίας, στην οποία φαίνεται κάτι που μοιάζει με ελικόπτερο. ’Αξιο λόγου, είναι το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα σχέδια, εμφανίζονται μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, και πουθενά αλλού σε όλες τις πυραμίδες. Μήπως οι άνθρωποι της εποχής εκείνης είχαν σχετική απαγόρευση, έτσι ώστε να μην αποτυπώσουν πουθενά αυτά τα μηχανήματα; Φοβόντουσαν κάτι;

Ancient Aliens: Ancient Egyptians in Australia (Season 11) | History

Τι συνέβη την εποχή εκείνη; Μήπως οι κατασκευές της Αιγύπτου είχαν γίνει από κάποια ανώτερη φυλή με την χρήση των συσκευών αυτών; Μήπως ο ανώτερος αυτός πολιτισμός, ήταν κάποιος γήινος πολιτισμός ο οποίος αργότερα εξαφανίστηκε (βλέπε Ατλαντίδα); Μήπως ο ανώτερος αυτός πολιτισμός, ήταν κάποιος εξωγήινος πολιτισμός; Λεπτομέρεια της παραπάνω τοιχογραφίας, στην οποία φαίνεται κάτι που μοιάζει με αεροπλάνο. Λεπτομέρεια της παραπάνω τοιχογραφίας, στην οποία φαίνεται κάτι που μοιάζει με αεροπλάνο. Μία άλλη φωτογραφία που τραβήχτηκε στην πυραμίδα του Ptah-Hotep στην Σαχάρα, απεικονίζει κάτι πιο αποκαλυπτικό. Το βέλος δείχνει σε μία φιγούρα που μοιάζει με τους γνωστούς γκρίζους εξωγήινους!!! Λεπτομέρεια της προηγούμενης φωτογραφίας. Μήπως είναι οι γνωστοί σε όλους μας γκρίζοι εξωγήινοι;

Mortuary Temple of Seti I

Πηγές

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/blog-post_9002.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here