Ο χρυσός βράχος της Βιρμανίας, Παγόδα Kyaiktiyo

Ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά αξιοθέατα στη Μιανμάρ, που φαινομενικά αψηφεί τον νόμο της βαρύτητας, ο χρυσός βράχος Golden Rock ή παγόδα Kyaiktio (Kyaikhteeyoe) βρίσκεται στην κορυφή του όρους Kyaiktiyo στα 1.102 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην πολιτεία Μόν και περίπου 210 χιλιόμετρα από την πόλη της Γιανγκόν.

Η παγόδα χτίστηκε πριν από 2500 χρόνια και μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ένα από τα θαύματα του κόσμου. Οι προσκυνητές έρχονται από εδώ και πέρα για να προσκυνήσουν και να προσθέσουν φύλλα χρυσού στο βράχο. Για πολλούς επισκέπτες, ο βράχος ύψους 7,6 μέτρων και η επιχρυσωμένη παγόδα που κάθεται στην κορυφή του λέγεται ότι καλύπτουν τα μαλλιά του Βούδα. Ένας άλλος λόγος για να ταξιδέψει κανείς στο συγκεκριμένο αξιοθέατο της Βιρμανίας είναι η πανοραμική θέα 360 μοιρών στα γύρω βουνά του Μον από τον χρυσό βράχο. Είναι ο δεύτερος σημαντικότερος χώρος προσκυνητών όλων των Μυανμάρ και η σημασία του είναι αναγνωρισμένη διεθνώς.

Το Golden Rock ζυγίζει συνολικά 611 τόνους και είναι κατασκευασμένο από γρανίτη. Οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό προκλήθηκε από ένα ηφαιστειακό ατύχημα πριν από πολύ καιρό. Η Νότια περιφέρεια της Βιρμανίας  είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές της χώρας και εξακολουθεί να παραμένει ανέγγιχτη από τον μαζικό τουρισμό.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here