Η φυλή των Κάρο στην Αιθιοπία

0
282
views
Η φυλή των Κάρο στην Αιθιοπία
Η φυλή των Κάρο στην Αιθιοπία

Η φυλή των Κάρο στην Αιθιοπία

Η φυλή Karo που ζει στην περιοχή νοτιοανατολικά του ποταμού Omo στην Αιθιοπία, είναι μια ομάδα μόλις 1.000 ατόμων και ζουν με την γεωργία. Η κοιλάδα του Lower Omo στη νότια Αιθιοπία φιλοξενεί πάνω από δώδεκα διαφορετικές φυλές, που έχουν ζήσει εδώ και αιώνες. Αποτελώντας μέρος των εκτιμώμενων 200.000 αυτοχθόνων κατοίκων που κατοικούν στην περιοχή, οι Karo που έχουν πληθυσμό περίπου 1000-2000 ανθρώπους είναι η μικρότερη εθνοτική φυλή στην Αιθιοπία.

Οι Karo κατοικούν κατά μήκος των όχθων του ποταμού Omo όπως και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι που έζησαν κατά μήκος του Νείλου χιλιάδες χρόνια πριν. Επίσης ψαρεύουν και εκτρέφουν βοοειδή. Άλλες φυλές κοντά περιλαμβάνουν τους Hamar, Bana, Bashada, Nyangatom και Mursi. Οι ομάδες πάντοτε διαπραγματευόταν μεταξύ τους για ύφασμα, χάντρες, βοοειδή και τρόφιμα. Οι Karo είναι στενά συνδεδεμένα με τη φυλή Harmar, που μιλούν σχεδόν πανομοιότυπες γλώσσες.


Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here