Λαλιμπέλα έντεκα μονολιθικές εκκλησίες στην Αιθιοπία

Η Λαλιμπέλα είναι μια πόλη στην περιοχή Amhara της βόρειας Αιθιοπίας γνωστή για τις ξεχωριστές εκκλησίες της, που χρονολογούνται από τον 12ο και τον 13ο αιώνα, οι οποίες είναι χώρος προσκυνήματος για τους Χριστιανούς. Διάσημη για τις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, χτισμένα εντός των βράχων της περιοχής, ενώνονται μεταξύ τους με υπόγεια τούνελ.


Η Αιθιοπική πόλη Lalibela είναι μία από τις πιο διάσημες τοποθεσίες της χώρας, αγαπημένο μέρος από τους τουρίστες και τους ορθόδοξους χριστιανούς για τη συγκέντρωση των εκκλησιών που είναι σαν ξυλόγλυπτα. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1978, το σύμπλεγμα 13 εκκλησιών είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αιθιοπίας, φέρνοντας αναγκαία έσοδα και ευκαιρίες απασχόλησης στη Lalibela.


Υπάρχουν διάφορες θεωρίες γύρω από τη δημιουργία αυτών των εξαιρετικών τόπων λατρείας. Κάποιοι πιστεύουν ότι έχουν χαραχθεί από τους ναό των Ιπποτών, χριστιανούς σταυροφόρους οι οποίοι κατά τον 13ο αιώνα, όταν δημιουργήθηκαν οι εκκλησίες βρίσκονταν στο ύψος της εξουσίας τους. Αλλά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμμετοχή τους. Η πιο ισχυρά άποψη είναι ότι κατασκευάστηκαν με τις εντολές του βασιλιά Lalibela, αυτοκράτορα της Αιθιοπίας κατά τα τέλη του 12ου και αρχές του 13ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχει επισκέφθεί την Ιερουσαλήμ το 1187 π.Χ. λίγο πριν πέσει στις μουσουλμανικές δυνάμεις. Ο βασιλιάς Lalibela έχτισε αυτές τις εκκλησίες στην Αιθιοπίας με σκοπό να καλωσορίσει τους Χριστιανούς σε μια Νέα Ιερουσαλήμ.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here