Φυλές ιθαγενών Jarawas στα νησιά του Ανταμάν της Ινδίας

0
505
views
Φυλή Jarawas στα νησιά του Ανταμάν της Ινδίας
Φυλή Jarawas στα νησιά του Ανταμάν της Ινδίας

Εθνικές μειονότητες Jarawas στα νησιά του Ανταμάν της Ινδίας

Οι Jarawas είναι ένας ιθαγενής λαός των Νήσων Andaman που ανήκουν στην Ινδία. Ζουν σε τμήματα των νότιων νήσων Andaman και Middle Andaman, και ο σημερινός πληθυσμός τους υπολογίζονται σε 250-400 άτομα. Έχουν αποφύγει σε μεγάλο βαθμό την αλληλεπίδραση με τους ξένους και πολλά στοιχεία της κοινωνίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών τους είναι ελάχιστα κατανοητά.

Οι Jarawas αναγνωρίζονται ως ομάδα Adivasi στην Ινδία. Μαζί με άλλους αυτόχθονες πληθυσμούς των Ανταμάν, έχουν κατοικήσει τα νησιά για τουλάχιστον τουλάχιστον χιλιάδες χρόνια, και πιθανότατα πολύ περισσότερο. Τα νησιά Andaman είναι γνωστά στους ξένους από την αρχαιότητα, ωστόσο μέχρι πρόσφατα οι αρχές έχουν επισκεφθεί τα νησιά σπάνια και οι επαφές με τις φυλές ιθαγενών ήταν κατά κύριο λόγο σποραδικές και προσωρινές.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here