Χόλι, Το Φεστιβάλ των χρωμάτων στην Ινδία, Holi Festival of Colors

Το Ινδικό Φεστιβάλ Holi είναι μια εκδήλωση μία φορά το χρόνο, γνωστή για τη διασκέδαση και την πανταχού παρούσα σκόνη χρώματος. Είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να ζήσετε την Ινδία. Το Ινδικό Φεστιβάλ Holi κανονικά διαρκεί μόνο μία νύχτα και μέρα και συνήθως αρχίζει το βράδυ της πανσέληνου. Αλλά οι διαρκεια του σε ημέρες διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Η προέλευση του φεστιβάλ μπορεί να βρεθεί σε διάφορους θρύλους στην ινδουιστική μυθολογία, η οποία αναφέρει την ιστορία του Prahlada και Holika. Ένα φεστιβάλ που γιορτάζει τη νίκη του καλού πάνω από το κακό και μια γιορτή της άφιξης της άνοιξης και των συγκομιδών που έρχονται. Είναι το φεστιβάλ των χρωμάτων, των συναισθημάτων και της ευτυχίας. Τα σύννεφα χρωμάτων φέρνουν το μήνυμα αγάπης και ευτυχίας. Αν και το Holi είναι ινδουιστικό θρησκευτικό φεστιβάλ, έχει γίνει δημοφιλές μεταξύ μη Ινδουιστών σε πολλά μέρη της Νότιας Ασίας και ακόμη και εκτός Ασίας και έχει εξαπλωθεί στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια ως εορτασμό της αγάπης.

Get an Up-Close Look at the Colorful Holi Festival | National Geographic

National Geographic

See clouds of neon-colored powder envelop villages across India during Holi Festival. Each year, crowds gather to celebrate the beginning of spring with an explosion of color, traditional folk music, and more.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here