Οι Ναοί Great Living Chola, Tamil Nadu στην Ινδία

0
729
views
Great Living Chola Temples, Tamil Nadu, India
Great Living Chola Temples, Tamil Nadu, India

Great Living Chola Temples, Tamil Nadu, India

Οι ναοί Great Living Chola χτίστηκαν από τους βασιλείς της Αυτοκρατορίας Chola, που απλωνόταν σε όλη τη νότια Ινδία και τα γειτονικά νησιά. Η περιοχή περιλαμβάνει τρεις μεγάλους ναούς του 11ου και 12ου αιώνα: τον Ναό Brihadisvara στο Thanjavur, τον Ναό Brihadisvara στο Gangaikondacholisvaram και τον Ναό Airavatesvara στο Darasuram. Ο ναός του Gangaikondacholisvaram, που χτίστηκε από τον βασιλιά Rajendra I, ολοκληρώθηκε το 1035.

Το 53 μέτρων vimana (τα μυθολογικά ιπτάμενα παλάτια, κατασκευή σε ναούς της Ινδίας) έχει κατακόρυφες γωνίες και μια χαριτωμένη καμπύλη προς τα πάνω, σε αντίθεση με τον ίσιο πύργο του Thanjavur. Το συγκρότημα του ναού Airavatesvara, το οποίο χτίστηκε από τον βασιλιά Rajaraja II στο Darasuram, διαθέτει ένα vimana 24 μέτρων και μια πέτρινη εικόνα του Shiva. Οι ναοί μαρτυρούν τα λαμπρά επιτεύγματα του Chola στην αρχιτεκτονική, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και τη χύτευση χαλκού.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here