Τα εντυπωσιακά σπήλαια Ellora στην Ινδία, μεγαλύτερη μονολιθική δομή

0
348
views
Τα εντυπωσιακά σπήλαια Ellora στην Ινδία, μεγαλύτερη μονολιθική δομή
Τα εντυπωσιακά σπήλαια Ellora στην Ινδία, μεγαλύτερη μονολιθική δομή

Σπήλαια Ellora

Ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους ιερούς σπηλαιώδεις ναούς του κόσμου, τα σπήλαια Ellora στην Ινδία αποτελούν μέρος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τα μνημεία της Ellora αυτή η μοναδική καλλιτεχνική δημιουργία χρονολογούνται από το 600 έως το 1000 μ.χ., φανερώνει τον πολιτισμό της αρχαίας Ινδίας.

Ένα μέρος των ινδουιστικών και βουδιστικών σπηλαίων χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Rashtrakuta, και οι σπηλιές Jain χτίστηκαν από τη δυναστεία Yadav. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί ως προς ποιες σπηλιές χτίστηκαν πρώτα. Με βάση τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν σε διάφορες τοποθεσίες συνάγεται ότι υπήρχαν ουσιαστικά τρεις μεγάλες περίοδοι κατασκευής για τις σπηλιές Ellora: πρώιμη περίοδος Ινδουϊστική από 550 έως 600 μ.χ., Βουδιστική περίοδος από 600 έως 730 μ.χ., και η τελική φάση περίοδος Jain που κυμαίνεται από 730 έως 950 μ.Χ.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here