Τατζ Μαχάλ (Taj Mahal), το πιο δημοφιλής αξιοθέατο της Ινδίας

Το πιο δημοφιλής αξιοθέατο της Ινδίας, το λευκό μαυσωλείο Τατζ Μαχάλ, κατασκευασμένο από λευκό μάρμαρο και πολύτιμες αλλά και ημιπολύτιμες πέτρες, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι είτε την αυγή ή το σούρουπο, όταν η ατμόσφαιρα μεταβάλλεται εξαιρετικά από την αλλαγή του φωτισμού (αν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να δείτε την αντανάκλαση του Τατζ Μαχάλ από την άκρη του ποταμού Yamuna).

Χτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε τον 17ο αιώνα από τον μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. Το κυρίως κτίσμα του Μαυσωλείου αποτελεί οκταγωνικό θάλαμο με ανάγλυφες διακοσμήσεις και βρίσκεται σε μαρμάρινο βάθρο ύψους 7 μέτρων.

India’s Taj Mahal Is an Enduring Monument to Love | National Geographic

National Geographic

The Taj Mahal is widely considered one of the most beautiful buildings ever created. The exquisite marble structure in Agra, India, is an eternal testament to the artistic and scientific accomplishments of a wealthy empire.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here