Τελετή κηδείας Rambu, Toraja Funeral Ceremony

0
249
views
Τελετή κηδείας Rambu, Toraja Funeral Ceremony
Τελετή κηδείας Rambu, Toraja Funeral Ceremony

Rambu Solo Ceremony, Toraja Funeral Ceremony

Η Tana Toraja είναι διάσημη για τη μοναδική της κουλτούρα της Ινδονησίας. Μία από αυτές είναι η τελετή κηδείας που ονομάζεται Rambu Solo. Το Rambu Solo είναι κηδεία του Torajan, η οποία διαφέρει από την κοινή κηδεία. Με αυτή την τελετή κηδείας Rambu Solo, μπορεί κανείς να δει ότι οι άνθρωποι της Tana Torajan σέβονται τον πρόγονο τους σε μεγάλο βαθμό.

Στο έθιμο της Tana Toraja, πιστεύουν ότι μετά το θάνατο υπάρχει ένας άλλος κόσμος, ένας τόπος αιωνιότητας όπου το πνεύμα των προγόνων συγκεντρώνεται και ξεκουράζεται. Οι άνθρωποι του Torajan το ονόμασαν Puya, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του Tana Toraja. Σε αυτό το Puya, το πνεύμα των νεκρών θα μετατραπεί σε περιπλανώμενο πνεύμα (Bombo), ένα πνεύμα στο ίδιο επίπεδο με το θεό (Mebali Puang) ή πνεύμα που προστατεύη (Deata). Οι άνθρωποι του Torajan πίστευαν ότι η μορφή μετασχηματισμού εξαρτάται από την τελειότητα της τελετής Rambu Solo. Η τελετή συχνά ονομάζεται τελετή ολοκλήρωσης του θανάτου.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here