Ισθμός Κρα στην Ταϊλάνδη

Ο ισθμός του Κρα είναι το στενότερο σημείο μεταξύ της Νότια Βιρμανίας και της Νότιας Ταϊλάνδης. Το μήκος του είναι περίπου 40 με 48 χιλιόμετρα. Το ποτάμι που χωρίζει την Ταϊλάνδη και την Βιρμανία σε αυτό το σημείο είναι το Pakchan που χύνεται στην θάλασσα του Ανταμάν. Η περιοχή έχει προταθεί για ένα δίκτυο αγωγών επίσης και μεταφορών για να γλιτώνετε το ταξίδι γύρω από την Σιγκαπούρη.

Ο Ισθμός Κρα (Kra Isthmus) είναι το στενότερο τμήμα της χερσονήσου της Μαλαισίας. Βρίσκεται στο Ban Thap Li, στην επαρχία Lamu, στην περιοχή Ranong (περίπου 66 χιλιόμετρα από την πόλη Ranong) και Sawi, στην επαρχία Chumphon. Στα δυτικά του ισθμού είναι ο ποταμός Kra Buri, φυσικό σύνορο μεταξύ Ταϊλάνδης και Μυανμάρ. Με πλάτος μόλις 100 μέτρων, ο ποταμός χρησιμοποιείται κάποιες φορές για να ταξιδεύουν μεταξύ των δύο χωρών οι ντόπιοι.

Η απόσταση μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής πλευράς του ισθμού είναι περίπου 50 χιλιόμετρα. Αυτή η περιοχή κυριαρχείται κυρίως από ορεινό τοπίο και έχει μόνο ένα πέρασμα. Ο Ισθμός Κρα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της επαρχίας Ranong όπου οι διερχόμενοι σταματάνε με το όχημα τους για να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες. Είναι μια άποψη όπου μπορεί κανείς να δει την όμορφη θέα του ποταμού Kra Buri, τα σύνορα μεταξύ Ταϊλάνδης και Μυανμάρ.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here