Βόρεια Ταϊλάνδη: Μουσείο Baandam

Ένα άλλο από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα του Chiang Rai Ταϊλάνδη, σε μια πόλη με αρκετά μάλλον εκκεντρικά αξιοθέατα που βρίσκεται στην επαρχία Ban Du σε μικρή απόσταση βόρεια της πόλης. Το Baan Dam (Black House) είναι η μοναδική δημιουργία του αναγνωρισμένου καλλιτέχνη Thawan Duchanee, παραδοσιακά ταϊλανδέζικα κτίρια διάσπαρτα με παράξενα μοντέρνα σχέδια.

Baandam Museum

Γεννημένος στην επαρχία Chiang Rai το 1939, ο Thawan Duchanee συνέχισε να σπουδάζει τέχνη στη Μπανγκόκ και το Άμστερνταμ. Ορισμένες από τις πρώτες του εργασίες συγκλόνισαν ένα συντηρητικό έθνος της Ταϊλάνδης. Ευτυχώς, η τέχνη του Thawan υπερασπίστηκε από κορυφαίες προσωπικότητες στην κοινωνία της χώρας. Ο Thawan συνέχισε να προβάλλει το έργο του σε όλη την Ταϊλάνδη και σε όλο τον κόσμο. Οι τοιχογραφίες του εμφανίζονται σε εταιρείες της Ταϊλάνδης.

Τα δέρματα των ζώων, τα οστά και αγάλματα κοσμούν τα μακρά τραπέζια στην κύρια δομή του Baan Dam, χτισμένα στο παραδοσιακό στυλ Lanna, κρανία αγελάδων, οστά ζώων, όμορφη ξυλογλυπτική, περίτεχνα έργα τέχνης από γυψομάρμαρο, δέρματα κροκοδείλου, περίεργα γλυπτά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here