Η σιδηροδρομική γραμμή, Maeklong Railway Market (Talad Rom Hub)

Η σιδηροδρομική αγορά Mae Klong (Hoop Rom Market, κοινώς αποκαλούμενη αγορά Siang Tai που σημαίνει κίνδυνος ζωής), είναι ο πιο διάσημος σιδηρόδρομος της Ταϊλάνδης και ένας από τους πιο διάσημους του πλανήτη. Το τρένο περνάει μέσα από μία αγορά, αλλά και στην πορεία του από τον πόλη Σαμούτ Σονγκράμ προς την πόλη Σαμούτ Σακόν η γραμμή περνάει ξυστά από κατοικημένες περιοχές.

Θεωρείται ένα από τα εκπληκτικά αξιοθέατα της Ταϊλάνδης, η αγορά βρίσκεται δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό Mae Klong, στην περιοχή Mueng, στην επαρχία Samut Songkhram.

Talad Rom Hoop, Maeklong Railway Market

Οι πωλητές στην αγορά έχουν ομπρέλες για να προστατευτούν από τον ήλιο. Όταν χτυπά το σήμα της άφιξης του τρένου, οι πωλητές σπεύουν να κλείσουν τις ομπρέλες και μαζεύουν τα αγαθά τους προς στα μέσα, για να απελευθερώσουν τον χώρο μπροστά από την γραμμή του τρένου για να περάσει το ερχόμενο τρένο.

Μόλις περάσει το τρένο, οι ομπρέλες θα ξανανοιχθούν, τα αγαθά τοποθετούνται πάλι στην θέση τους. Ως εκ τούτου, η αγορά αποκαλείται αγορά Hoop Rom (ομπρέλα κλεισίματος). Οι τουρίστες θα βρουν τη σκηνή συναρπαστική σε κάθε επίσκεψη.

To Maeklong Railway Market όσο παιρνάει ο καιρός, γίνετε όλο και πιο διμοφηλές. Υπάρχουν και εκδρομές από την Μπανγκόκ που γίνονται προς τα δυτικά της πόλης προς την πλωτή αγορά Damnoen Saduak που συμπεριλαμβάνουν και Maeklong Railway Market μέσα.

Η σιδηροδρομική αγορά Maeklong υπάρχει από το 1905, ξεκίνησε ως ιδιωτική γραμμή τρένου σχεδιασμένη να μεταφέρει εμπορεύματα. Η αλιεία ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα από τα κύρια μέσα διαβίωσης των κατοίκων που ζούνε εδώ, και η αγορά ήταν ένας τρόπος για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Οι υπάλληλοι αποφάσισαν να χτίσουν έναν σιδηρόδρομο για να μεταφέρουν καλύτερα αυτά τα αγαθά από τις ακτές του Mae Klong στις επαρχίες της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ήταν τότε, και παραμένει μέχρι σήμερα, εντελώς ανεξάρτητη και αποσυνδεδεμένη από το υπόλοιπο κύριο δίκτυο τρένων που τρέχει σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η διαδρομή από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ban Laem του Samut Sakhon έως τον σιδηροδρομικό σταθμό Mae Klong είναι μία από δύο παρόμοιες γραμμές. Η άλλη από τον ποταμό Tha Chin στην επαρχία Samut Sakhon απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ban Laem τρέχει μεταξύ του σιδηροδρομικού σταθμού Mahachai και του σιδηροδρομικού σταθμού Wongwian Yai της Μπανγκόκ. Ακόμα και στη Μπανγκόκ, η γραμμή αποσυνδέεται τελείως από τις άλλες διαδρομές της κύριας γραμμής της χώρας και λειτουργούν κατά μήκος μόνο μιας διαδρομής από τον σιδηροδρομικό σταθμό Wongwian Yai Skytrain.

 

Το τρένο από τον σταθμό Maeklong καταλήγει στην επαρχία Samut Sakhon στον σταθμό Ban Laem. Μερικά βίντεο από την επαρχία Samut Sakhon και τον σταθμό Ban Laem (στην επαρχία Samut Sakhon υπάρχουν δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, ο Ban Laem απ’όπου φεύγουν τρένα για το Samut Songkhram και ο Mahachai απ’όπου φεύγουν τρένα για την Μπανγκόκ και τον σταθμό Wongwian Yai).
Αυτές οι δύο ανεξάρτητες, αυτόνομες διαδρομές δεν συνδέονται φυσικά μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η συνέχιση του ταξιδιού από το Mahachai προς το Mae Klong προϋποθέτει την αποβίβαση από το πρώτο τρένο, τη μεταφορά με πλοίο πέρα ​​από τον ποταμό και στη συνέχεια επιβίβαση σε άλλο τρένο σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αποβάθρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να κάνει κανείς το ταξίδι είναι να ξεκινήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Wongwian Yai της Μπανγκόκ, να πάρει το τρένο για τον σιδηροδρομικό σταθμό Mahachai που είναι και ο τερματικός σταθμός του τρένου.

Από τον το σιδηροδρομικό σταθμό Mahachai θα πάρει το ferry για να διασχίσει τον ποταμό και στη συνέχεια από την προβλήτα θα συνεχίσει τον κύριο δρόμο μέχρι να φτάσει στο σιδηροδρομικό σταθμό Ban Laem.

Τέλος θα πάρει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό Ban Laem μέχρι τον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό Mae Klong.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here