Δέλτα του κόκκινου ποταμού στο Βιετνάμ

Το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού είναι μία επίπεδη πεδιάδα που σχηματίζεται από τον Κόκκινο Ποταμό και τους παραπόταμους Tha Binh στο βόρειο Βιετνάμ. Είναι μια γεωργικά πλούσια περιοχή και πυκνοκατοικημένη με το μεγαλύτερο μέρος του σε καλλιέργεια ρυζιού. Το Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ αλλά και πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο, βρίσκεται στο Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού, ένα γεγονός που καθιστά την περιοχή σημαντικό στρατηγικό σημείο στην οικονομία της χώρας. Σημαντικοί λιμένες επίσης βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή, όπως το λιμάνι Hai Phong και το διεθνές αεροδρόμιο Noi Bai.

Με μήκος περίπου 150 χιλιόμετρα το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού βρίσκεται στη δυτική παράκτια ζώνη του κόλπου Tonkin. Ο Κόκκινος Ποταμός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός στο Βιετνάμ και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους ποταμούς στην Νοτιοανατολική Ασία. Γεωφραφικά το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού χαρακτηρίζεται ως επίπεδη περιοχή με πυκνούς ποταμούς και ρυάκια, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη συστημάτων μεταφοράς και υποδομής στην περιοχή αυτή.

Ο πληθυσμός στο Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού αντιπροσωπεύει το 22% του πληθυσμού του Βιετνάμ, έχει πυκνό πληθυσμό, ο οποίος παρέχει άφθονο εργατικό δυναμικό και εμπειρία στην παραγωγή. Οι ναοί και οι παγόδες στην περιοχή είναι χτισμένοι σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον και τις αισθητικές παραδόσεις του βιετναμέζικου λαού.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here