Λίμνη Χόαν Κιέμ του Ανόι στο Βιετνάμ

Η λίμνη Hoan Kiem είναι μια λίμνη γλυκού νερού, η οποία βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Ανόι την πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Η πρωτεύουσα Ανόι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο για τον κομψό συνδυασμό ομορφιάς και ιστορίας της πόλης. Η λίμνη είναι η πνευματική, πολιτιστική και εμπορική καρδιά της πόλης, ένα καλό μέρος για να αρχίσει κάποιος την εξερεύνηση του Ανόι.

Οι δρόμοι στα ανατολικά, νότια και δυτικά της λίμνης είναι το μέρος όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες, τα γραφεία αεροπορικών εταιρειών και το γενικό ταχυδρομείο, καθώς και μερικά ξενοδοχεία και κομψά εστιατόρια. Μόλις ένα τετράγωνο δυτικά της λίμνης, ο εμπορικός δρόμος Nha Tho που οδηγεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωσήφ είναι ένα ο δρόμος της μόδας. Στο βόρειο άκρο της λίμνης ξεκινάει η αρχή της Παλαιάς Συνοικίας του Ανόι, με έναν λαβύρινθο από μικρά στενά.

Ο πύργος της χελώνας Thap Rua

Η λίμνη Hoan Kiem είναι ένα τέλειο μέρος για να καθίσετε και να παρατηρήσετε τον ρυθμό της ζωής του Ανόι. Ο πύργος της χελώνας Thap Rua βρίσκεται σε ένα μικρό νησί στο νότιο άκρο της λίμνης Hoan Kiem. Είναι φωτισμένος το βράδυ και είναι μια από τις πιο διαδεδομένες εικόνες του Ανόι, με την αντανάκλαση να λάμπει στη λίμνη. Χτίστηκε τον 19ο αιώνα για να τιμήσει τον μύθο της χρυσής χελώνας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here