Εθνικό Πάρκο Kui Buri

Το εθνικό πάρκο Kuiburi είναι το μοναδικό πάρκο της Ταϊλάνδης που είναι αποκλειστικά για την παρατήρηση της άγριας ζωής και βρίσκεται στους λόφους Tenasserim στα σύνορα με την Βιρμανία. Η είσοδος στο πάρκο επιτρέπεται μόνο με όχημα που μπορεί να νοικιάσει κάνεις στην είσοδο του. Από τα παρατηρητήρια του πάρκου μπορεί κανείς αν βέβαια είναι τυχερός να παρατηρήσει τους άγριους ασιατικούς ελέφαντες όπως και άλλα ζώα. Το εθνικό πάρκο φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς γκάουρ σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη και περίπου 320 άγριους ελέφαντες.

Kui Buri National Park, Wild Elephant Watching

Kui Buri National Park located in Prachuap Khiri Khan Province in Western Thailand

Όχημα του πάρκου με ειδικό προστατευτικό για τυχόν επίθεση από κάποιο άγριο ζώο της περιοχής.

Ασφάλεια του πάρκου με όπλο που συνήθως χρησιμοποιείται για πυροβολικό στο αέρα και εκφοβισμό. Συνήθως χρησιμοποιούν και δυναμιτακια που προκαλούν θόρυβο και απομακρύνουν με αυτόν τον τρόπο τους άγριους ελέφαντες.

Σε καμιά όμως περίπτωση δεν συγκρίνεται με τα εθνικά πάρκα της Αφρικής, αλλά θα έλεγε κανείς ότι αποτελεί μια μικρογραφία τους. Το παρατηρητήριο του εθνικού πάρκου Kuiburi που είναι και το τέρμα του χωματόδρομου. Το κέντρο επισκεπτών του εθνικού πάρκου. Μικρό σε σχέση με άλλα εθνικά πάρκα και με πληροφορίες για την άγρια ζωή της περιοχής.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here