Μπρουνέι, Νοτιοανατολική Ασία

Το Σουλτανάτο του Μπρουνέι είναι ένα μικρό κράτος που συνορεύει με την Μαλαισία και βρέχεται από την θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι οι οικονομικοί του πόροι που το έχουν κάνει πλούσιο σαν κράτος.

Επίσημα το Μπρουνέι είναι ένα ισλαμικό κράτος, πολλά όμορφα αρχιτεκτονικά τζαμιά υπάρχουν διάσπαρτα μέσα στην χώρα με κορυφαίο το τζαμί Omar Ali Saifuddien χτισμένο το 1958 στην Bandar Seri Begawan, όπως και τα περισσότερα αξιοθέατα του Μπρουνέι βρίσκονται εντός των ορίων της πρωτεύουσας.

H προέλευσή της κουλτούρας του Μπρουνέι είναι βαθιά ριζωμένη από την Μαλαισία, η γλώσσα, η αρχιτεκτονική, τα έθιμα και οι εκδηλώσεις. Αν και η επίσημη γλώσσα του Μπρουνέι είναι τα Μαλαισιανά τα αγγλικά είναι ευρέως διαδεδομένα από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και στα περισσότερα σημεία της χώρας.

Τζαμί Jame’ Asr Hassanil Bolkiah

Είναι το μεγαλύτερο τζαμί του Σουλτανάτο του Μπρουνέι κατασκευασμένο το 1992.

Masjid Jame’ Asr Hassanil Bolkiah, Brunei Darussalam

Τζαμί Omar Ali Saifuddien

Χτίστηκε το 1958. Αποτελείτε από 3,5 εκατομμύρια κομμάτι Βενετσιάνικο μωσαϊκό στον κεντρικό θόλο, ιταλικά μαρμάρινα δάπεδα, είναι το κόσμημα της πόλης.

Το χωριό του νερού του Kampong Ayer

Κτίριο Royal Regalia, Βασιλικό Μουσείο Regalia

Το μουσείο εκθέτει μια συλλογή αντικειμένων από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, από ένα τεράστιο επιχρυσωμένο καλάθι, ανεκτίμητης αξίας χρυσό και κοσμήματα…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here