Η γέφυρα Gokhteik στην Βιρμανία 102 μέτρα πάνω από το έδαφος

Η γέφυρα Gokhteik βρίσκεται ανάμεσα στις δύο πόλεις την Pyin Oo Lwin και το Lashio, περίπου 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Mandalay της Μιανμάρ. Μία από τους πιο εντυπωσιακές κατασκευές της Βιρμανίας που χτίστηκε πριν από 100 χρόνια από τους Βρετανούς και εξακολουθεί να παραμένει και σήμερα.

Goteik viaduct (Myanmar / Burma)

The Goteik viaduct stretches 689 metres from end to end.

Many sources have put the height of the bridge at 250 meters. This is supposedly a measurement to the river level as it flows underground through a tunnel at the point it passes underneath the trestle. The true height of the bridge as measured from the rail deck to the ground on the downstream side of the tallest tower is 102 meters. Crossing the bridge takes approximately 6 minutes by train…

Είναι η υψηλότερη γέφυρα στη Βιρμανία με μήκος 689 μέτρα και την στηρίζουν 15 πυλώνες περίπου 102 μέτρα πάνω από το έδαφος. Όταν η γέφυρα χτίστηκε πριν από εκατό χρόνια, ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα στον κόσμο.

YouTubeCrossing Gokteik Viaduct

100m above the ground on 50’s diesel train, standing on the footboard of the wagon!

Η γέφυρα φθάνει τα 689 μέτρα από την μία άκρη ως τος τέλος της και περιλαμβάνει 15 πύργους σε απόσταση 12 μέτρα ο καθένας, μαζί με ένα διπλό πύργο μήκους 24 μέτρων.


Η αμαξοστοιχία κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα κατά μήκος της γέφυρας. Αυτό το αργό πέρασμα δίνει άφθονες ευκαιρίες για φωτογραφίες και βιντεοσκόπηση της περιοχής και του βάθους της γέφυρας.

Η διαδρομή

Η διαδρομή διαρκεί περίπου 6 με 7 ώρες από την μία πόλη στην άλλη (από την Pyin Oo Lwin στο Lashio). Το τρένο αναχωρεί από την Pyin Oo Lwin περίπου στις 7:30 το πρωί. Τα τρένα είναι αρκετά παλιά και οι σιδηροδρομικές γραμμές χρειάζονται επισκευές, οπότε η διαδρομή είναι αρκετά ανώμαλη. Σε κάθε στάση, πωλητές έρχονται επί της αμαξοστοιχίας και πωλούν σνακ, μπανάνες και πολλά άλλα. Η διέλευση της γέφυρας διαρκεί περίπου 25 λεπτά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here