Μανταλέι | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Mandalay City in Myanmar

Σε σύγκριση με τις πολλές αρχαίες πρωτεύουσες που είναι διάσπαρτες στη χώρα, το Mandalay είναι στην πραγματικότητα μια σχετικά νέα πόλη, έχοντας χτιστεί το 1857 όταν ο βασιλιάς Mindon προσπάθησε να αποκαταστήσει το Βιρμανικό κύρος μετά την ήττα της χώρας στον δεύτερο αγγλο-βιρμανικό πόλεμο.

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά την Yangon. Η πόλη είναι ο οικονομικός και θρησκευτικός κόμβος το βόρειο Μυανμάρ. Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη καταλήφθηκε από τους Ιάπωνες και καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Mandalay Palace

Το βασιλικό παλάτι Mandalay είναι το τελευταίο παλάτι που χτίστηκε από τους βιρμανικούς βασιλείς. Στο μεγάλο συγκρότημα υπάρχουν δεκάδες κτήρια, όπως αίθουσες ακροατηρίων, αίθουσες θρόνου, ένα μοναστήρι, ένας πύργος παρητήρησης, βιβλιοθήκη όπου φυλάσσονταν βουδιστικές γραφές κλπ.

Sandamuni Pagoda

Η παπαντάδα Sandamuni στο Mandalay είναι γνωστή για το μεγάλο χρυσό τσέντι της, τα εκατοντάδες ιερά της που περιέχουν χαραγμένες μαρμάρινες πλάκες και τη μεγαλύτερη σιδερένια εικόνα του Βούδα στη Βιρμανία, το Sandamani, μετά το οποίο ονομάστηκε.

Kuthodaw Pagoda

Η παγόδα ονομάζεται επίσης “το μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου”, και πήρε το όνομα του από τις 729 μαρμάρινες πλάκες που είναι εγγεγραμμένες με βουδιστικές διδασκαλίες. Στη Βιρμανία είναι γνωστή ως Maha Lawka Marazein Paya, το Kuthodaw βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου Mandalay. Οι χώροι της προσφέρουν θέα προς τον λόφο Mandalay με τους πολλούς ναούς και τις παγόδες.

6 Amazing Places to See | Mandalay, Myanmar

Not only see 6 of the beautiful, exotic places to see around Mandalay, Myanmar, but also see the culture, food, sports, and dress and grooming of Myanmar.

See the U-Bein Bridge, Mandalay Palace, Mandalay Jade Market, Mandalay Hill, Maymyo, and Pyin Oo Lwin !
1: In the video you see a variety of religious buildings. All of these buildings are on the same street!
2: The smooching sound made by Timo at the restaurant is the sound made in Myanmar to call your waiters attention!
3: Chinlone or caneball is the popular game played all around Myanmar. What skill!

Mahamuni Buddha Temple

Η παγόδα του Μαχαμούνι, γνωστή επίσης ως Maha Myat Muni ή Phaya Gyi και είναι ένα από τα σημαντικότερα βουδιστικά αξιοθέατα στη Βιρμανία, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Mandalay. Ο ναός φιλοξενεί την εικόνα του Βούδα του Μαχαμούνι η οποία είναι θεωρείται ως έκφραση της εκπροσώπησης της ζωής του Βούδα. Η παγόδα χτίστηκε το 1785 από τον βασιλιά Bodawpaya της δυναστείας Konbaung.

Shwenandaw Monastery

Το μοναστήρι Shwenandaw είναι ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα παραδοσιακού ξύλινου μοναστηριού του 19ου αιώνα στην Βιρμανία. Γνωστό και ως Shwenandaw Kyaung είναι ένα ξυλόγλυπτο κτίριο από ξύλο τικ, λίγο έξω από το Mandalay.

U-Bein Bridge

U-Bein Bridge

Η γέφυρα U Bein θεωρείται η μεγαλύτερη και παλαιότερη ξύλινη γέφυρα από ξύλο τικ στον κόσμο που εκτείνεται για 1,2 χιλιόμετρα. Βρίσκεται στην παλιά αρχαία πρωτεύουσα Amarapura, στα προάστια του Mandalay περίπου 11 χιλιόμετρα νότια. Η ίδια η γέφυρα παίζει μεγάλο ρόλο στην καθημερινή ζωή των ντόπιων με εκατοντάδες προκειμένου να φτάσουν στην εργασία ή στις τοπικές αγορές και λέγεται ότι είναι η μακρύτερη του είδους της στον κόσμο. Η κατασκευή ξεκίνησε το 1849 και ολοκληρώθηκε το 1851 και διαθέτει 1.086 πυλώνες.

Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται εδώ για το ηλιοβασίλεμα και την πορτοκαλί λάμψη την οποία παίρνει. Οι καλύτερες ευκαιρίες για φωτογραφάφηση προσφέρονται με την ενοικίαση μιας βάρκας για να έχετε μια κοντινή άποψη της γέφυρας από το νερό.

YouTube
U Bein Bridge, Amarapura. A long and old teak bridge in Myanmar
U Bein bridge, at 1.3 km long and 160 years old, is the world’s oldest and longest teak bridge. Located in Amarapura, just south of the city of Mandalay, the bridge crosses Taungthaman Lake. It is a popular attraction for tourists and locals, and there a bustling souvenir market at the east end of the bridge.

 

Zay Cho Market

Shwenandaw Kyaung (Teak Temple)

Yandabo Pot Making Village

Dee Doke Waterfalls

King Galon Gold Leaf Workshop

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here