Αρχιτεκτονική Batak στην Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας

0
437
views
Αρχιτεκτονική Batak
Αρχιτεκτονική Batak στην Ινδονησία

Αρχιτεκτονική Batak στην Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας

Η αρχιτεκτονική Batak είναι αρχιτεκτονικές παραδόσεις και σχέδια των διαφόρων λαών Batak της Βόρειας Σουμάτρα της Ινδονησίας. Υπάρχουν έξι ομάδες Batak που μιλούν ξεχωριστές αλλά συναφείς γλώσσες, οι οποίες είναι οι: Angkola, Mandalaing, Toba, Pakpak / Dairi, Simalungun και η Karo. Το Bale το Rumah και το Sopo είναι οι τρεις κύριοι τύποι κτιρίων που είναι κοινά στις διάφορες ομάδες Batak. Από αυτά το rumah είναι παραδοσιακά μεγάλο σπίτι στο οποίο μια ομάδα οικογενειών ζουν από κοινού.

Η αρχιτεκτονική και η διάταξη των χωριών των έξι ομάδων Batak παρουσιάζουν επίσης σημαντικές διαφορές. Τα σπίτια Toba Batak, για παράδειγμα, έχουν σχήμα σκαφών με περίτεχνα χαραγμένα σκαλιά και είναι τοποθετημένα δίπλα-δίπλα μπροστά στο δρόμο. Τα σπίτια Karo Batak ανεβαίνουν σε επίπεδα. Παρόλα αυτά σήμερα οι περισσότεροι Μπατάκ ζουν σε σύγχρονα σπίτια και πολλά από τα παραδοσιακά σπίτια εγκαταλείπονται πλέον ή βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here