Φυλές ιθαγενών Μασσάι στην Κένυα και Τανζανία

Οι Μασσάι κατάγονται από το Σουδάν, ασχολούνται με την κτηνοτροφία, διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τις αγελάδες τους για να βρούνε νερό, κατοικούν στη βόρεια, κεντρική και νότια Κένυα όπως και τη βόρεια Τανζανία. Η πλειοψηφία του πληθυσμού Maasai ζει στην Κένυα. Υπάρχουν πάνω από πενήντα φυλές αυτοχθόνων στην Κένυα . Οι Maasai ήταν η κυρίαρχη φυλή στις αρχές του 20ού αιώνα. Είναι μία από τις πολύ λίγες φυλές που έχουν διατηρήσει τις περισσότερες από τις παραδόσεις τους, τον τρόπο ζωής τους και την λατρεία τους.

Οι άνθρωποι του Maasai είναι μονοθεϊστικοί και ο Θεός τους ονομάζεται Engai ή Enkai. Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων του Maasai επικεντρώνεται στα βοοειδή που αποτελούν την κύρια πηγή τροφής.

Ο πληθυμός των Maasai είναι μεγάλος σε αριθμό. Τα πιο πρόσφατα αρχεία αναφέρουν ότι υπάρχουν 840.000 από αυτούς στην Κένυα και 430.000 στην Τανζανία. Η γλώσσα Maasai που ονομάζεται «Maa» μιλιέται αλλά δεν υπάρχει γραφή.

Samburu Warriors Drink Blood in Graduation Ceremony | National Geographic

National Geographic

The Samburu moran (warriors) of northern Kenya pass through a graduation ceremony that’s only celebrated once every seven years and is rarely seen by outsiders. The moran, all male, drink cow’s blood during an important ritual moment.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here