Εθνικές μειονότητες Karen της Βιρμανίας (Μιανμάρ)

Οι Karen αποτελούν περίπου το 7% του συνολικού πληθυσμού της Βιρμανίας  με περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Πολλοί Karen έχουν μεταναστεύσει στην Ταϊλάνδη, έχοντας εγκατασταθεί κυρίως στα σύνορα Ταϊλάνδης με το Μιανμάρ (κατοικούν κατά κύριο λόγο στο Kayin State, νότιο και νοτιοανατολικό Μιανμάρ). Κάποιοι Karen εγκαταστάθηκαν στα νησιά Andaman και Nicobar της Ινδίας και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ασίας.

Karen

Οι Karen συγχέονται συχνά με τη φυλή Padaung, γνωστή για τα δαχτυλίδια του λαιμού που φορούν οι γυναίκες τους, αλλά είναι μόνο μια υποομάδα οι Red Karens (Karenni), μιας από τις φυλές της Kayah στην πολιτεία Kayah του Μυανμάρ.

Ο συνολικός αριθμός των Karen είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Υπάρχουν περίπου 400.000 Karen στην Ταϊλάνδη, όπου είναι μακράν η μεγαλύτερη σε πληθυσμό κοινότητα τους. Κάποια Κάρεν έχουν αφήσει τα στρατόπεδα προσφύγων στην Ταϊλάνδη για να εγκατασταθούν αλλού, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Σκανδιναβίας. Το 2011, ο πληθυσμός της διασποράς Karen εκτιμάται ότι ήταν περίπου 67.000.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here