Το πάρκο του βούδα στο Λάος

Το πάρκο του Βούδα, επίσης γνωστό ως Xieng Khuan είναι ένα πάρκο γλυπτικής που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Βιεντιάν, την πρωτεύουσα του Λάος κοντά στον ποταμό Μεκόνγκ. Το πάρκο περιέχει πάνω από 200 ινδουιστικά και βουδιστικά αγάλματα, γιγαντιαία γλυπτά του Βούδα και ινδουιστικών θεοτήτων. Τα αγάλματα είναι τόσο εντυπωσιακά σε μέγεθος όσο και λεπτομερώς. Οι στάσεις στο πάρκο του Βούδα περιλαμβάνουν και έναν ξαπλωτό στο βάθος 40 μέτρων μήκους. Αν και δεν είναι ναός (Wat), το πάρκο περιέχει πολλές θρησκευτικές εικόνες.

Το πάρκο ιδρύθηκε το 1958 από έναν μοναχό και καλλιτέχνη γλυπτικής, τον Bunleua Sulila. Ένα από τα καλύτερα σημεία για τη φωτογραφία στο πάρκο του Βούδα είναι η κορυφή μιας δομής 3 ορόφων. Η είσοδος είναι φτιαγμένη για να μοιάζει με το στόμα ενός δαίμονα, με εσωτερική σκάλα που οδηγεί σε πανοραμική θέα στο πάρκο.

Για να φτάσετε εκεί, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο αριθμός 14 από τον κεντρικό σταθμό λεωφορείων του Βιεντιάν που ξεκινάει περίπου κάθε 40 λεπτά.

Διεύθυνση: Thanon Tha Deua, Vientiane, Laos

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here