Φυλές ιθαγενών Melanesians

Οι Melanesians είναι οι κυριότεροι κάτοικοι της Μελανησίας, σε μια ευρεία περιοχή από τη Νέα Γουινέα μέχρι την ανατολική πλευρά όπως τα νησιά Βανουάτου και Φίτζι, μια περιοχή που εκτείνεται από την δυτική πλευρά του Ανατολικού Ειρηνικού, βόρεια και βορειοανατολικά της Αυστραλίας.

Οι περισσότεροι μιλούν είτε μία από τις πολλές γλώσσες της οικογένειας των Austronesian. Άλλες γλώσσες είναι η Tok Pisin, Hiri Motu, Pijin των Νήσων Σολομώντος, Bislama και τα Papuan Malay.

Οι Melanesians είναι μαύροι νησιώτες στο νότιο ειρηνικό που μετανάστευσαν πριν από χιλιάδες χρόνια. Η Μελανησία
περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα νησιά που βρίσκονται αμέσως βόρεια και βορειοανατολικά της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Παπούα Νέας Γουινέας, των Φίτζι, του Βανουάτου, του Σολομώντος και της Νέας Καληδονίας.

Οι Melanesians των Νήσων Σολομώντος είναι το σημείο ενδιαφέροντος εδώ διότι πρόκειται για ανθρώπους με μαύρο δέρμα και ξανθά μαλλιά. Τα νησιά του Σολομώντος βρίσκονται στον Νότιο Ειρηνικό, στην καρδιά της Μελανησίας, μόλις βορειοανατολικά της Αυστραλίας, μεταξύ Παπούα και Βανουάτου και είναι ένα ανεξάρτητο κράτος στο πλαίσιο της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here