Ο ναός της σπηλιάς του τίγρη στην Ταϊλάνδη

Ο ναός Wat Tham Sua (σπηλιά του τίγρη) είναι ένας από τους διάσημους ναούς στο Κατσανάμπουρι στην Ταϊλάνδης. Εκείνοι που έρχονται για να επισκεφτούν αυτόν τον ναό θα δουν μια όμορφη εικόνα του Βούδα από μακριά όπως έρχονται μιας και είναι η μεγαλύτερη εικόνα του Βούδα στο Κατσανάμπουρι (Kanchanaburi) που φαίνεται από μακριά.

Wat Tham Sua | Kanchanaburi Thailand | (Tiger Cave Temple)

Ο ναός Tham Sua είναι ίσως ο πιο όμορφος ναός της επαρχίας με ένα πελώριο άγαλμα του Βούδα και πολλά αξιοθέατα τριγύρω. Από την πόλη του Κατσανάμπουρι απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα, στην απέναντι πλευρά του ποταμού Κβαι.

Υπάρχει και ένα μικρό καλωδιακό όχημα που προσεγγίζει τον ναό από την είσοδο του μιας και προϋποθέτει να ανέβεις αρκετά σκαλοπάτια για να προσεγγίσεις το βασικό αξιοθέατο. Από δικιά μας άποψη είναι ένα must-see από την στιγμή που κάποιος αποφασίσει να μείνει στην πόλη του Κατσανάμπουρι.

Wat Tham Sua

Υπάρχει ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, αναμνηστικά καταστήμτα και εστιατόρια μπροστά από το ναό. Υπάρχουν 157 σκαλοπάτια που θα πρέπει να αναίβουν οι επισκέπτες προκειμένου να φθάσουν στον ναό ή διαφορετικά υπάρχει και τελεφερίκ. Η μεγάλη εικόνα του Βούδα, ονομάζεται Chin Prathanporn, χτίστηκε το 1973 και είναι περίπου 18 μέτρα ύψος και 10 μέτρα πλάτος. Η θέα από εδώ είναι εξαιρετική με τον ποταμό Mae Klong και το τοπίο. Η κινεζική παγόδα Wat Tham Khao Noi βρίσκεται δίπλα στο ναό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here