Κατσανάμπουρι | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Κατσανάμπουρι

Βρίσκεται στην δυτική Ταϊλάνδη το Κατσανάμπουρι απέχει 129 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ ή περίπου δύο ώρες από την πόλη της Μπανγκόκ που την συνδέουν δύο κεντρικές αρτηρίες διαμέσου Νακόν Πατόμ και Ρατσάμπουρι.

Η επαρχία του Κατσανάμπουρι είναι η τρίτη μεγαλύτερη επαρχία της Ταϊλάνδης με μεγαλύτερο μέρος της να περιλαμβάνει βουνά και λόφους που βρίσκονται κυρίως στο βόρειο τμήμα ενώ υπάρχουν εύφορες πεδιάδες γύρω από την συμβολή των ποταμών Kwai Noi και Kwai Yai όπου βρίσκεται και η πόλη του Κατσανάμπουρι. Φημισμένη για τα εθνικά της πάρκα, τους καταρράχτες, αλλά και πολλά μνημεία όπως το ιστορικό πάρκο Mueang Sing, την γέφυρα του ποταμού Κβάϊ κλπ.

Πρωτεύουσα: Κατσανάμπουρι
Τοποθεσία: Δυτική Ταϊλάνδη
Συνορεύει
Βόρεια: Mε την επαρχία Τάκ και το Μιανμάρ (Βιρμανία).
Νότια: Mε τις επαρχίες Νακόν Πατόμ και Ρατσάμπουρι.
Δυτικά: Mε το Μιανμάρ (Βιρμανία).
Ανατολικά: Mε τις επαρχίες Ουντάι Τάνι, Σουπάν Μπουρί.
Απόσταση από Μπανγκόκ: 130 χλμ, Τσιάνγκ Μάι: 755 χλμ, Πούκετ: 877 χλμ.

Tham Krasae Bridge, Thailand

Tham Krasae Bridge is located in Kanchanaburi, along the State Railway of Thailand’s Nam Tok line. This bridge is also called as the Wampo Viaduct. This railway used to be reached to Burma, and is known as the Death Railway, because it was constructed during the World War II under the occupation by Japan, and many war prisoners and Asian workers are deployed, and many of them lost their lives. This wooden bridges is still used today, and well maintained. Now this bridge is a major landmark as a tourist spot.

Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι

Η γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Μαε Κλονγκ ή Κβάϊ Γιάϊ στην πόλη Καντσαναμπούρι της Ταϊλάνδης, 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, έγινε γνωστή ως «Γέφυρα του Ποταμού Κβάι».

Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι

Πραγματοποιήθηκε μια μελέτη από Ιάπωνες μηχανικούς του στρατού που κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε τη Μπανγκόκ με τη Ρανγκούν στη Βιρμανία χρειάζονταν να δουλέψουν περισσότεροι από 200.000 εργάτες για τουλάχιστον 6 χρόνια.

Οι Ιάπωνες θέλησαν να προχωρήσουν με την κατασκευή της γραμμής για να δημιουργήσουν μια νέα οδό ανεφοδιασμού των ιαπωνικών στρατευμάτων στη Βιρμανία θέλοντας να υλοποιήσουν τα σχέδια τους για εισβολή στην Ινδία.

Δορυφορική Εικόνα από την Γέφυρα του Ποταμού Κβάι

Ο σιδηρόδρομος που διασχίζει την γέφυρα του ποταμού Κβαι προχωράει εξαιρετικά αργά για λόγους ασφαλείας αλλά όπως αναφέρει και ταμπέλα που βρίσκεται στην είσοδο της γέφυρας ο οργανισμός σιδηρόδρομων της Ταϊλάνδης δεν φέρει καμιά ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Οπότε από την στιγμή που βαδίζει κάποιος επάνω στην γέφυρα θα πρέπει να είναι προσεκτικός όταν την διασχίζει μια αμαξοστοιχία. Βέβαια η αμαξοστοιχία πριν διασχίσει την γέφυρα σταματάει στην είσοδος της και περιμένει μέχρι να απομακρυνθούν οι επισκέπτες στα μικρά viewpoints που υπάρχουν. Κοντά στην γέφυρα του ποταμού Κβαι υπάρχει ένα πολεμικό μουσείο, μόλις λίγα μέτρα απόσταση, ενώ από την αλλά πλευρά του ποταμού υπάρχει ένας ναός με θέα στην γέφυρα αλλά και στο ποτάμι.

Kanchanaburi, Thailand

Η κύρια εργατική δύναμη που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Γραμμής του Θανάτου» ήταν οι αιχμάλωτοι πολέμου από το μέτωπο της Νοτιοανατολικής Ασίας αλλά και Ασιάτες εργάτες από διάφορες χώρες.

Σύμφωνα με το «Ερευνητικό Κέντρο Σιδηροδρομικής Γραμμής ΤαϊλάνδηςΒιρμανίας», οι καταγεγραμμένοι αιχμάλωτοι πολέμου που εργάστηκαν για την κατασκευή της γραμμής ήταν 30.131 Βρετανοί, 17.990 Ολλανδοί, 13.004 Αυστραλοί και 686 Αμερικάνοι. Ένας στους τέσσερις θα δούλευε μέχρι θανάτου που προκαλούσαν ο υποσιτισμός, οι τροπικές ασθένειες και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Για τους Ασιάτες που χρησιμοποιήθηκαν είτε ως εργάτες, είτε ως σκλάβοι, μπορούν να γίνουν μόνο εκτιμήσεις.

YouTubeThe Bridge on the River Kwai filmed whit a drone

Υπολογίζεται ότι συνολικά εργάστηκαν περίπου 90.000 Βιρμανοί, 75.000 Μαλαισιανοί, 7.500 Ινδονήσιοι και 5.200 Σιγκαπουριανοί. Ένας στους δύο κατάφερε να επιζήσει…Οι συνθήκες εργασίας τους ήταν σε γενικές γραμμές οριακές. Η καθημερινή διατροφή τους αποτελούνταν μόνο από λίγο ρύζι και δεν περιείχε καθόλου πρωτεΐνες.

Η Γέφυρα του Ποταμού Κβάι
Φεστιβάλ στην Γέφυρα του Ποταμού Κβάι

Σε συνδυασμό με την έλλειψη υγιεινής προκάλεσαν πληθώρα ασθενειών και επιδημιών όπως ελονοσία, το μπέρι-μπέρι, η χολέρα, η δυσεντερία και οι τροπικές πληγές.

Οι Ιάπωνες είχαν ορίσει ποσοτικά την εργασία που απαιτούνταν για τον κάθε εργάτη και στην καλύτερη περίπτωση, δεν επέτρεπαν στους αιχμαλώτους να επιστρέψουν στους κοιτώνες εάν δεν την είχαν ολοκληρώσει.Οι ξυλοδαρμοί για ασήμαντους ή και ανύπαρκτους λόγους ήταν σύνηθες φαινόμενο. Χειρότερα όμως απ’ όλα αυτά ήταν τα βασανιστήρια της Κέμπετάι, της Ιαπωνικής Στρατονομίας, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία για πολλούς αιχμαλώτους.

Τον Μάιο του 1943 οι Ιάπωνες διαπίστωσαν ότι το έργο βρισκόταν αρκετά πίσω και διέταξαν την επιτάχυνση των εργασιών την περίοδο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1943 όπου την ονόμασαν «Speedo». Μια λέξη που επαναλάμβαναν οι Ιάπωνες φύλακες στους εργάτες, νυχθημερόν, πιέζοντάς τους να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη περίοδος ήταν η χειρότερη από άποψη θανάτων των αιχμαλώτων. Ένα από τα χειρότερα σημεία εργασίας κατά μήκος της «Σιδηροδρομικής Γραμμής του Θανάτου» ήταν ένας βραχώδης λόφος όπου οι Ιάπωνες προτίμησαν, αντί της χρονοβόρας κατασκευής μιας σήραγγας να φτιάξουν μια τομή.Οι αιχμάλωτοι το ονόμασαν «Πέρασμα της Κολάσεως» γιατί η εικόνα των εργατών που δούλευαν με φανάρια κατά τη διάρκεια της νύχτας, έμοιαζε από την κορυφή του λόφου με τις πύλες της κολάσεως.

Kanchanaburi – City Video Guide

This video for Kanchanaburi is one of our older productions, but we wanted to share it with you to get some feedback on how these older clips compare to the more recent travel guides we’ve shot. Below are some links to those recent videos. Feel free to compare with this clip and comment below to let us know which ones you prefer, and what else you’d love to see from Expedia on YouTube!

The lively town of Kanchanaburi straddles the Mae Klong River in northern Thailand. When you first arrive, you might be surprised by its breezy, temperate climate, particularly if you’ve just arrived from the humid coastal region. Kanchanaburi’s mountainous border keeps its temperature warm and pleasant year-round, and that can be a welcome change from the heat simmering at Thailand’s famous beaches.

This community is both a regional commercial center and within easy access of a variety of historical and natural attractions. A Kanchanaburi tour must include a stop at the night market, which is located near the train station. Purchase delicious local fare, check out the offerings from the area’s artistic community, and get to know some of the citizens of this lively town.

Η κατασκευή της γραμμής ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1943 και χρησιμοποιήθηκε από τους Ιάπωνες για τον ανεφοδιασμό του μετώπου της Βιρμανίας για περίπου 2 χρόνια, μέχρι και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τον Αύγουστο του 1945. Οι Σύμμαχοι προσπάθησαν επανειλημμένως να βομβαρδίσουν σημεία της σιδηροδρομικής γραμμής όμως οι Ιάπωνες επιδιόρθωναν γρήγορα τις ζημιές.

Μετά τον πόλεμο, οι ράγες, οι στρωτήρες, τα βαγόνια και οι ατμομηχανές πουλήθηκαν στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για πολεμικές αποζημιώσεις ατόμων αλλά και των χωρών από όπου οι Ιάπωνες είχαν αρχικά κατασχέσει τα υλικά για την κατασκευή της γραμμής.

Το κέιμενο είναι από το μέλος Dimitra στην ιστοσελίδα: http://www.travelchat.gr

Κοιμητήριο δευτέρου παγκοσμίου πολέμου Ντον Ρακ, Kanchanaburi War Cemetery – Don Rak

Βρίσκεται απέναντι από το σιδηροδρομικό σταθμό Κατσανάμπουρι στο δρόμο Saengchootoe. Εδώ είναι θαμμένοι οι 6.982 Αυστραλοί, Ολλανδοί και Βρετανοί φυλακισμένοι που έχασαν τις ζωές τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σιδηροδρόμου του θανάτου.

Οι τρεις παγόδες σύνορα Ταϊλανδης και Βιρμανίας

Οι τρεις παγόδες στο Κατσανάμπουρι βρίσκονται 240 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη πολύ κοντά στα σύνορα Ταϊλάνδης και Βιρμανίας. Τα ίδια μνημεία υπάρχουν σε ανακατασκευή στην αρχαία πόλη στο Σαμούτ Πρακάν. Τα σύνορα ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα και ξανάνοιξαν μόνο για τους Ταϊλανδούς υπήκουους.

Η διαδρομή από την πόλη του Κατσανάμπουρι στις τρεις παγόδες, σύνορα με την Βιρμανία

Στο σημείο υπάρχει και μία αγορά με πολλά προϊόντα από Βιρμανία. Πραγματοποιούνται και ημερήσιες εκδρομές για την Βιρμανία από το σημείο αυτό αλλά όπως είπαμε είναι μόνο για τους πολίτες της Ταϊλάνδης.

YouTubeThree Pagodas Pass, Kanchanaburi

Wat Baan Tham, ο χρυσός δράκος

Είναι από τους πιο όμορφους ναούς στην πόλη του Κατσανάμπουρι, στην απέναντι όχθη του ποταμού. Πρέπει να ανέβεις μια σειρά από σκαλοπάτια και ένα μικρό τούνελ με μια είσοδο από δράκο για να φθάσεις στην κορυφή. Από εκεί η θέα είναι καταπληκτική προς την πόλη και το ποτάμι. Έπειτα μπαίνοντας στο σπήλαιο υπάρχουν πολλά μεγάλα αγάλματα του Βούδα.

Εθνικό πάρκο Έραβαν, Οι καταρράκτες των επτά επιπέδων

Erawan National Park and Waterfall

Erawan National Park and Waterfall – Εθνικό πάρκο Έραβαν και καταρράκτες στην επαρχία του Κατσανάμπουρι, Ταϊλάνδη

Σπουδαίοι καταρράκτες που τοποθετούνται στην επαρχία Κατσανάμπουρι και πολύ δημοφιλείς στους ξένους επισκέπτες της χώρας.

Υπάρχουν επτά επίπεδα από καταρράκτες και ποτάμια που πρέπει να διασχίσει ο επισκέπτης για να φθάσει στον τελευταίο τον πιο μεγάλο και τον πιο εντυπωσιακό.
Διεύθυνση: Erawan National Park, P.O. Box 108 Amphur Si Sawat Kanchanaburi Thailand 71250

Erawan National Park and Waterfall

The Amazing waterfall & fantastic walk in a forest. Erawan Waterfall is recognized as one of the most beautiful waterfalls in Thailand. Located in the Tenasserim Hills in Kanchanaburi Province. The waterfalls have 7 different levels that just get better and better! The trek gets a bit more challenging the higher you go with some scrambling over rocks. The water color is so pretty, a clear aquamarine. which is great after the effort of the hike. You also get a free spa treatment with the fish that nibble on your toes! I wouldn’t believe this place exist on the earth if I wouldn’t visited here. Totally worth it!


Ο σιδηρόδρομος του Θανάτου, Wampo Viaduct

Το τρένο αφού περάσει την γέφυρα γνωστή ως Tham Kra Sae Bridge, Wampo Viaduct (Sai Yok) ερχόμενο από την πόλη του Κατσανάμπουρι, κάνει στάση στον σταθμό του Tham Krasae. Εκεί μπορεί να κατέβει κανείς και να περπατήσει στις γραμμές του τρένου μέχρι ένα μικρό viewpoint που έχει δίπλα σε μια μικρή σπηλιά.

Από αυτό το σημείο μπορεί να αποθανατίσει με την φωτογραφική του μηχανή ή κάμερα το επόμενο τρένο που θα περάσει. Υπάρχουν συχνά δρομολόγια από την πόλη του Κατσανάμπουρι προς το Νάμτοκ αλλά καλά θα έκανε κάποιος να δει τα ωράρια από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού σιδηρόδρομων της Ταϊλάνδης για να σιγουρευτεί, μιας και τα δρομολόγια αλλάζουν συχνά ανάλογα με την εποχή και την κίνηση των επιβατών.

Υπάρχει και οδικό δίκτυο το οποίο προσεγγίζει τον σταθμό Tham Krasae που έξω υπάρχει μεγάλο πάρκινγκ. Ενοικιάζονται ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα μπορεί κάποιος άνετα να φτάσει στον σταθμό. Το τρένο την ώρα που περνάει την γέφυρα πηγαίνει εξαιρετικά αργά για λόγους ασφαλείας. Το θέαμα από τα βαγόνια του τρένου προς τον ποταμό Κβάι είναι μοναδικό, απεριόριστη θέα προς το τοπίο όπως δείχνουν και τα βίντεο της σελίδας. Το αξιοθέατο επίσης είναι μοναδικό στην Ταϊλάνδη και αποτελεί το σπουδαιότερο αξιοθέατο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου του Ειρηνικού ωκεανού. Μαζί με την γέφυρα του ποταμού Κβάι και τα δύο πολεμικά μουσεία και νεκροταφεία συμπληρώνει το κομμάτι του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στην περιοχή.

Η διαδρομή από τον σταθμό του Κατσανάμπουρι στην πόλη Ναμτοκ όπου τερματίζει η γραμμή του σιδηρόδρομου του θανάτου.

Kanchanaburi Death Railway – Erawan National Park and Rock Valley Hot Springs

At the Erawan National Park, you will see the seven-tiered Erawan Waterfall and experience holistic healing in natural hot springs at Rock Valley Hot Spring.

In Kanchanaburi, WWII history enthusiasts will see the Bridge on the River Kwai, Kanchanaburi War Cemetery, the infamous Death Railway & Burma Railway Center.

Ο σιδηρόδρομος του Θανάτου στην Ταϊλάνδη, την ώρα που περνάει στο Wang Pho Viaduct

Ένα καταπληκτικό βίντεο που δείχνει τον Σιδηρόδρομο του Θανάτου που είναι ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα της Ταϊλάνδης, την ώρα που περνάει από την Krasae Cave το οποίο είναι ένα πολύ δημοφιλές σημείο της διαδρομής από την πόλη του Κατσανάμπουρι στον σταθμό Namtok. Μία διαφορετική ονομασία της περιοχής είναι Wang Pho Viaduct.

YouTubeWang Pho Viaduct


Η Ιαπωνία γνώριζε ότι χρησιμοποιώντας μέσω θάλασσας θα δέχονταν επίθεση από τις συμμαχίες, για τον λόγο αυτό, αποφάσισαν να κατασκευάσουν αυτόν τον σιδηρόδρομο. Οι Ιάπωνες ήθελαν να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Η κατασκευή ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η διαδρομή διασχίζει ζούγκλα και ανώμαλο έδαφος. Οι ποταμοί και τα φαράγγια έπρεπε να γεφυρωθούν και τμήματα των βουνών έπρεπε να αποκοπούν. Οι συμμαχικές στρατιωτικές δυνάμεις αντιμετώπισαν απάνθρωπη μεταχείριση και υπέστησαν βασανιστήρια από τις ιαπωνικές δυνάμεις. Η ημερήσια κατανομή τροφίμων περιλαμβάνει συνήθως μικρές μερίδες βρασμένου ρυζιού και αλλοιωμένου κρέατος ή ψαριού. Επιπλέον, υπήρχε έλλειψη πόσιμου νερού.

Ο σιδηρόδρομος του θανάτου ξεκινάει από τον σταθμό Nong Pladuk στο Ratchaburi προς το Kanchanaburi, διασχίζει τον ποταμό Kwai Yai προς τα δυτικά , περνώντας τον Chedi Sam-Ong με προορισμό το Thanbyuzayat στη Μιανμάρ, ο οποίος έχει συνολικά 415 χιλιόμετρα με 37 στάσεις. Αυτός ο σιδηρόδρομος ολοκληρώθηκε στις 25 Οκτωβρίου 1943.

Thai Burma Death Railway, Tham Krasae Bridge and The River Khwae, Kanchanaburi Railway Station

Το ταξίδι διάρκειας δύο ωρών ως το Nam Tok είναι μία από τις πιο γραφικές και δημοφιλής βόλτες τρένων της Ταϊλάνδης. Η πρώτη στάση του τρένου είναι το Tha Kilen (1 ώρα και 15 λεπτά περίπου), όπου υπάρχει πρόσβαση στο ιστορικό πάρκο Prasat Muang Singh. Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα ξεκινά το πιο όμορφο σημείο της διαδρομής που είναι το πέρασμα Wang Sing για περίπου έξι χιλιόμετρα επί της της οδογέφυρας Wang Po μήκους 300 μέτρων. Τριάντα λεπτά αργότερα, το τρένο φτάνει στο Nam Tok, μια μικρή πόλη που είναι και το τέλος της γραμμής.

Ιστορικό πάρκο Mueang Sing, Mueang Sing Historical Park

Μία από της σημαντικότερες αρχαιολογικές περιοχές της Δυτικής Ταϊλάνδης και ένα από τα δέκα δημοφιλέστερα ιστορικά πάρκα.
Τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Kwai Noi χρονολογούνται την εποχή των Χμέρ (Khmer) τον 12ο αιώνα.

Το ιστορικό πάρκο βρίσκετε σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από την πόλη του Κατσανάμπουρι.
Διεύθυνση: Muang Sing Historical Park, Sai Yok District, Kanchanaburi

Η αρχαία πόλη του Κατσανάμπουρι, Ancient Town of Kanchanaburi

Δεκαοχτώ χιλιόμετρα από την πόλη Κατσανάμπουρι, χτισμένη την εποχή της Αγιούταγια.

Το γιγάντειο δέντρο στο Κατσανάμπουρι

Βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας. Το ονομάζουν Giant Rain Tree.

Giant Rain Tree in Kanchanaburi

JEATH War Museum
JEATH War Museum

JEATH War Museum – Πολεμικό μουσείο JEATH

Το πολεμικό μουσείο JEATH βρίσκεται πολύ κοντά στην γέφυρα του ποταμού Κβάι και είναι ένα από τα δύο πολεμικά μουσεία που διαθέτει η χώρα για τον σιδηρόδρομο του θανάτου. Η λέξη JEATH προέκυψε από τα αρχικά γράμματα που αντιστοιχούν στις χώρες J (Japan – Ιαπωνία), E (England – Αγγλία), A (Australia – Αυστραλία), T (Thailand – Ταϊλάνδη) και H (Holland – Ολλανδία).

Εθνικό μουσείο Ban Kao

Βρίσκετε στις όχθες του ποταμού Kwai Noi περίπου 35 χιλιόμετρα από την πόλη.

Η Πύλη της πόλης του Κατσανάμπουρι – Kanchanaburi City Gate

Τα υπολέιματα της πόλης του Κατσανάμπουρι κατά την διάρκεια της βασιλείας του Rama III, στην οδό Lak Mueang.

Κατσανάμπουρι

Γενικώς το Κατσανάμπουρι θα έλεγε κανείς ότι είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ταϊλάνδης. Ίσως επειδή είναι από τις μεγαλύτερες επαρχίες κοντά στα σύνορα με την Βιρμανία που την χωρίζει με την οροσειρά Tenasserim τον ποταμό Κβάι με τα πλεουμενα μπανγκαλόου, τον φυσικό της πλούτο, τα ιστορικά της μνημεία και φυσικά την γέφυρα του ποταμού Κβάι που είναι διάσημη σε όλο τον πλανήτη. Τα εθνικά της πάρκα ξεχωρίζουν για τα αξιοθέατα τους με καταρράκτες, σπηλιές, πεζοπορίες, ομιχλώδες τοπία, βουνά και γκρεμούς. Όλα αυτά μαζί ανέδειξαν το Κατσανάμπουρι ως έναν όμορφο τουριστικό προορισμό με πολλά προσόντα και ομορφιές που έλκουν τους επισκέπτες. Μπορεί να υπάρχει θάλασσα και νησιά, υπάρχουν όμως διαφορετικά τοπία της φύσης. Η απόσταση επίσης από την Μπανγκόκ είναι σχετικά μικρή που την συνδέει μια εθνική οδό ταχείας κυκλοφορίας για μονοήμερες εκδρομές επισκεπτών από την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

Εθνικά Πάρκα στο Κατσανάμπουρι

Το Κατσανάμπουρι εκτός από τα πολεμικά του θέματα, φημίζεται και τα εθνικά του πάρκα και τοπία. Ως επαρχία είναι αρκετά μεγάλη σε έκταση, ανήκει στις μεγαλύτερες επαρχίες της Ταϊλάνδης και συνορεύει με την Βιρμανία (Μιανμάρ) αλλά και με την οροσειρά Tenasserim Hills.

Οι καταρράκτες Έραβαν που βρίσκονται κοντά στην πόλη του Κατσανάμπουρι οι οποίοι είναι και εθνικό πάρκο, κατάφεραν και γίνανε οι πιο διάσημοι καταρράκτες στην Ταϊλάνδη με πλήθους κόσμο να συρρέει εκεί τα σαββατοκύριακα αλλά και στις αργίες,  ντόπιο αλλά και πολλοί τουρίστες. Μόλις 42 χιλιόμετρα βόρεια από τους καταρράκτες Έραβαν βρίσκονται οι καταρράκτες Huay Mae Khamin οι οποίοι επίσης είναι μαγικοί και έχουν και αυτοί επτά επίπεδα. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταρράκτες σχηματίζουν πολλές μικρές λίμνες οι οποίες ενδεικνύονται για μπάνιο αν και το νερό είναι κρύο.

Εθνικά Πάρκα της επαρχίας Κατσανάμπουρι (Kanchanaburi)

  • Khao Laem National Park
  • Thong Pha Phum National Park
  • Lamklongngu National Park
  • Erawan National Park
  • Chaloem Rattanakosin National Park
  • Sai Yok National Park
  • Khaoen Sri Nakarin National Park

Ο καταρράκτης Huay Mae Khamin με τα επτά επίπεδα του

Από τους πιο γνωστούς καταρράκτες που βρίσκεται στην επαρχία Κατσανάμπουρι και περίπου 42 χιλιόμετρα μετά τους καταρράκτες Έραβαν (επίσης πολύ διάσημοι καταρράκτες της περιοχής). Το τέταρτο επίπεδο του Huay Mae Khamin είναι το πιο γνωστό και πλέον φωτογραφησμένο, αλλά είναι ένα σημείο που δεν μπορείς να κολυμπήσεις. Σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα επιτρέπεται η κολύμβηση. Το βίντεο ξεκινάει με το επίπεδο τέσσερα του καταρράκτη.

YouTubeHuay Mae Khamin Waterfall

Εθνικό πάρκο Κάο Λαέμ, Khao Laem National Park

Το εθνικό πάρκο Καο Λαεμ (Khao Laem National Park) είναι πολύ φημισμένο για την μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης, την γνωστή Mon bridge. Η γέφυρα από την πολυκαιρία έπεσε αλλά ανακατασκευάστηκε όπως ήταν πριν για να κρατήσουν  το μοναδικό αυτό αξιοθέατο. Στην λίμνη βρίσκεται και ο μοναδικός υποβρύχιος ναός της χώρας. Φυσικά ο ναός δεν χτίστηκε μέσα στην λίμνη αλλά την εποχή που χτίστηκε δεν υπήρχε το φράγμα που κατασκευάστηκε αργότερα. Αυτό είναι σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη της λίμνης και να βρεθεί ο ναός κάτω από τα νερά της.

Νοικιάζονται κάποιος μια βάρκα από το χωριό που είναι κοντά στην γέφυρα Mon μπορεί άνετα να επισκεφτεί τον ναό αλλά αυτό εξαρτάται από την εποχή που θα τον επισκεφτεί, διότι κάποιες φορές το νερό κατεβαίνει και σε άλλες εποχές η λίμνη σκεπάζει τον ναό με τα νερά του. Στο συγκεκριμένο εθνικό πάρκο υπάρχει και ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της Ταϊλάνδης (όχι όμως το μεγαλύτερο το οποίο βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Taksin Maharat της επαρχίας Τακ) το οποίο φημίζεται για τις πελώριας ρίζες του. Μικροί καταρράκτες, βουδιστικό ναοί, τοπίο με πολύ πράσινο και χωριά με πολλούς κατοίκους από διάφορες φυλές της Βιρμανίας συμπληρώνουν τα αξιοθέατα του εθνικού πάρκου. Πολλές κατασκηνώσεις επίσης κοντά στην λίμνη.

YouTubeKhao Laem National Park in Kanchanaburi Province in West Thailand

Η γέφυρα Mon η μακρύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης

Η γέφυρα Mon είναι από τις πιο γνωστές γέφυρες της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στην επαρχία Κατσανάμπουρι στο εθνικό πάρκο Khao Laem κοντά στην πόλη Sangklaburi. Τα σύνορα της Βιρμανίας είναι σχετικά κοντά. Έχει ταξινομηθεί ως η μακρύτερη ξύλινη γέφυρα της Ταϊλάνδης με μήκος 850 μέτρων και η δεύτερη μεγαλύτερη ξύλινη γέφυρα στον κόσμο μετά την γέφυρα U Bein της Βιρμανίας.

Χτίστηκε από τον Luang Phor Uttama, ηγούμενο του ναού Wang Wiwekaram και από ανθρώπους της φυλής Mon (εθνότητα της Βιρμανίας). Η γέφυρα που είναι και ένα σπουδαίο αξιοθέατο είχε την δικιά της κακιά στιγμή και κατέρευσε σε μερικά σημεία στις 28 Ιουλίου 2013. Αλλά ανακατασκευάστηκε γρήγορα, απλά δεν έχει πλέον την παλιά παραδοσιακή ξύλινη μορφή που είχε πριν.

YouTubeThe Wooden Mon Bridge at Sangklaburi in Kanchanaburi

Η διαδρομή προς το Sangkhla Buri, Kanchanaburi

Για τους λάτρεις της μηχανής η διαδρομή είναι τέλεια ανάμεσα σε βουνά προς το Sangkhla Buri που βρίσκεται προς τα βορειοδυτικά της επαρχίας Κατσανάμπουρι κοντά στα σύνορα με την Βιρμανία. Εδώ βρίσκεται και το εθνικό πάρκο Khao Laem με πολλά αξιοθέατα συμπεριλαμβανομένου και την ξύλινη γέφυρα Μον.

YouTubeOn the way to Sangkhla Buri, Kanchanaburi

Καταρράκτης Πα Τατ – Pha Tat Waterfall (Namtok Pha Tat)

Ένας μεγάλος καταρράκτης μέσα στην περιοχή του εθνικού πάρκου Khuean Srinagarindra περίπου 140 χιλιόμετρα από την πόλη του Κατσανάμπουρι.

Εθνικό πάρκο Chaloem Rattanakosin

Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Κατσανάμπουρι στην Δυτική Ταϊλάνδη, φημίζεται για τις σπηλιές του και τους καταρράκτες. Από την είσοδο μέχρι την δεύτερη και μεγάλη σπηλιά προϋποθέτει ένα περπάτημα 2,5 χλμ., από το οποίο το 1,5 χλμ. είναι άνοδος του βουνού. Η τελευταία σπηλιά είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας. Το μονοπάτι μάλιστα από την είσοδο ως την κορυφή είναι ζουγκλώδες σε πολλά σημεία με μικρά ποταμάκια και γεφυρούλες.

Το πάρκο συμπεριλήφθηκε στα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης τον Φεβρουάριο του 1980 ως το 17ο εθνικό πάρκο της χώρας και καλύπτει μία έκταση 59 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η υψηλότερη κορυφή του πάρκου είναι το βουνό Kam Paeng το οποίο φθάνει τα 1260 μέτρα.
Διεύθυνση: Chaloem Rattanakosin National Park P.O. Nongprue Amphur Nongprue Kanchanaburi 71220

Chaloem Rattanakosin


Εθνικό πάρκο Lam Khlong Ngu

Το Εθνικό πάρκο Lam Khlong Ngu βρίσκεται κοντά στο Sangkhla Buri. Φημίζεται για τον μεγάλο καταρράτη Nang Kruan και τις μεγάλες σπηλιές. Τυχαίνει και εδώ να έχουμε καταρράκτες επτά επιπέδων αλλά η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Για να φθάσει κανείς στα ανώτερα επίπεδα θα πρέπει να διασχίσει ποτάμια. Δεν υπάρχουν μονοπάτια μέσα από την πυκνή ζούγκλα. Στο εθνικό πάρκο Lam Khlong Ngu βρίσκεται και μία από τις πιο όμορφες σπηλιές της Ταϊλάνδης που φημίζεται για τον ψηλότερο σταλαγμίτη της χώρας. Η πρόσβαση είναι εφικτή μόνο με βάρκα και μόνο ορισμένες εποχές του χρόνου.

Σπήλαιο Sao Hin

Το σπήλαιο ονομάζεται Sao Hin και βρίσκεται 6 χλμ. από την προβλήτα Pare Nam στο εθνικό πάρκο Lam Khlong Ngu. Στο 62 μέτρα περίπου βρίσκεται εδώ ο ψηλότερος σταλαγμίτης που βρέθηκε ποτέ στην Ταϊλάνδη. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι θεαματικοί σταλαγμίτες και σταλακτίτες διαφορετικών μορφών μέσα στο σπήλαιο. Η προσέγγισει του σπήλαιου μπορεί να γίνει μόνο με βάρκα, η οποία προσεγγίζει την προβλήτα Pare Nam και από εκεί θα πρέπει να περπατήσουν 6 χιλιόμετρα (2 ώρες περίπου). Απαιτείται καθοδήγηση από έναν τοπικό οδηγό του εθνικού πάρκου. Φεβρουάριο με Απρίλιο είναι η κατάλληλη περίοδος για να επισκεφθείτε το σπήλαιο διότι τις άλλες εποχές που είναι η περίοδο των βροχών είναι αδύνατον η προσέγγιση του.

Lam Khlong Ngu National Park

Wat Tham Sua | Kanchanaburi Thailand | (Tiger Cave Temple)

Ο ναός Tham Sua είναι ίσως ο πιο όμορφος ναός της επαρχίας με ένα πελώριο άγαλμα του Βούδα και πολλά αξιοθέατα τριγύρω. Από την πόλη του Κατσανάμπουρι απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα, στην απέναντι πλευρά του ποταμού Κβαι.

Υπάρχει και ένα μικρό καλωδιακό όχημα που προσεγγίζει τον ναό από την είσοδο του μιας και προϋποθέτει να ανέβεις αρκετά σκαλοπάτια για να προσεγγίσεις το βασικό αξιοθέατο. Από δικιά μας άποψη είναι ένα must-see από την στιγμή που κάποιος αποφασίσει να μείνει στην πόλη του Κατσανάμπουρι.

Εθνικό Πάρκο Thong Pha Phum, κοντά στα σύνορα με την Βιρμανία (Μιανμάρ)

Το εθνικό πάρκο Thong Pha Phum λόγω του ότι βρίσκεται αρκετά μακριά και η πρόσβαση απαιτεί ανάβαση βουνού με χωματόδρομο είναι σχετικά άγνωστο. Εδώ βρίσκεται και το χωριό Pilok όπως επίσης τα σύνορα με την Βιρμανία. Το εθνικό πάρκο Thong Pha Phum είναι περισσότερο γνωστό για το ομιχλώδες τοπίο, έναν μεγάλο καταρράκτη αλλά και ένα από τα σπουδαία αξιοθέατα της Ταϊλάνδης το βουνό Chang Phueak.

Thong Pha Phum National Park located in Kanchanaburi Province in West Thailand

Khao Chang Phueak, Εθνικό Πάρκο Thong Pha Phum

Για να προσεγγίσει κάνεις το Khao Chang Phueak θα πρέπει να μείνει ένα βράδυ στο χωριό Pilok και την επόμενη το πρωί μαζί με οδηγό να φτάσει στον προορισμό του. Το Khao Chang Phueak φημίζεται για τους απότομους γκρεμούς που έχει και από τις δύο πλευρές του και περπατώντας κάποιος πάνω σε αυτό θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός και πιασμένος από τα σχοινιά κατά μήκος της διαδρομής. Κάποιοι θαρραλέοι ταξιδιώτες έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή του και ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο.

Εθνικό Πάρκο Sai Yok

Το εθνικό πάρκο Sai Yok είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ντόπιους και τους ξένους τουρίστες, γνωστό για τους καταρράκτες, τις σπηλιές, τους ιστορικούς χώρους και τα πλωτά σπίτια που κάνουν βόλτες κατά μήκος του ποταμού Kwai. Οι ορεινές περιοχές του πάρκου καλύπτεται από φυλλοβόλο και ξηρό αειθαλές δάσος. Το υψηλότερο σημείο του εθνικού πάρκου Sai Yok είναι τα 1.328 μέτρα στα σύνορα με τη Μιανμάρ (Βιρμανία). Το κέντρο επισκεπτών βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του πάρκου, 19 χλμ βόρεια του Hellfire Pass.

Πολλές σπηλιές υπάρχουν στο εθνικό πάρκο όπως η Dao Wadung Cave, Kang Kao Cave, Wang Badan Cave και η πιο δημοφιλής η Lawa Cave. Ειδικά η Lawa Cave είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές σπηλιές στο εθνικό πάρκο, 500 μέτρα βάθος με μικρή είσοδο αλλά με τεράστιους θαλάμους που περιέχουν μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Αυτό το σπήλαιο βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ποταμού, εύκολα προσβάσιμο από κοντινό ράφτινγκ ή από τα σκάφη τα γνωστά long tail boats κατά μήκος του ποταμού.
Διεύθυνση: Sai Yok National Park Moo 7, Sai Yok, Sai Yok district, Kanchanaburi 71150

YouTubeSai Yok National Park Kanchanaburi Thailand

Ναός Tham Faet

Ο ναός βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, υπάρχει μια υπέροχη σπηλιά στο κέντρο του ναό, όπως και παρατηρητήριο προς τον διάσημο ποταμό Κβάι.

YouTubeWat Tham Faet Kanchanaburi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here