Το Αρχαίο χωριό Duong Lam

Περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Ανόι του Βιετνάμ, το αρχαίο χωριό Duong Lam βρίσκεται στην πόλη Son Tay και είναι γεμάτο μύθους και θρύλους. Εκτός από την αρχαίες κατοικίες, το χωριό είναι επίσης γνωστό για την παραγωγή του ‘tuong’ (σάλτσα σόγιας του Βιετνάμ).

 

Κάθε οικογένεια στο Duong Lam έχει μερικά βάζα “tuong” στην αυλή του σπιτιού τους. Έχει γίνει ένα δημοφιλές σημείο για τα Σαββατοκύριακα του Ανόι και θεωρείται ένα μοναδικό μουσείο με αρχοντικά αρχοντικά που χρονολογούνται από πάνω από 400 χρόνια. Αν θεωρηθεί ότι η παλιά συνοικία του Ανόι είναι μουσείο αστικού τρόπου ζωής, το Duong Lam Ancient Village είναι το μουσείο της αγροτικής και γεωργικής ζωής.


Το Duong Lam είναι ένας λαβύρινθος δρόμων, στενών και ιστορικά σπίτια. Ορισμένες κατοικίες χρονολογούνται τρεις αιώνες πριν και μερικές έχουν αποκατασταθεί. Αποτελείται από 9 μικρά χωριά, όπως Mong Phu, Dong Sang, Doai Giap, Cam Thinh, Cam Lam, Phu Khang, Ha Tan, Hung Thinh και Van Mieu στον Son Tay. Είναι ένας απαραίτητος τουριστικός προορισμός στο ταξίδι της εξερεύνησης του Ανόι που προσελκύει τουρίστες που προτιμούν να ανακαλύψουν τα μοναδικά αρχαία αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here