Το χωριό των φιδιών στο Βιετνάμ

Γνωστή ως “Snake Village” , στο χωριό Lệ Mật οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μια συλλογή από εστιατόρια με μενού από φίδια. Οι κάτοικοι του χωριού είναι γνωστοί από καιρό ως κυνηγοί και εξολοθρευτές φιδιών. Τώρα έχουν μετατρέψει αυτή την τεχνογνωσία σε μαγειρικό μενού.

Το χωριό Le Mat είναι ένα μικρό χωριό στο Ανόι του Βιετνάμ. Οι κάτοικοι του Le Mat ήταν διάσημοι για την παραδοσιακή τους αλίευση και την καλλιέργεια φιδιών για 900 χρόνια. Το χωριό βρίσκεται μεταξύ της εθνικής οδού 1Α και της εθνικής οδού 5 στην κοινότητα Viet Hung, περιοχή Gia Lam, περίπου 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ανόι.

Η ιστορία ξεκίνησε στη δυναστεία Ly Thai Tong (1208-1054), όταν ένας νεαρός άνδρας που ονομαζόταν Hoang στο χωριό Le Mat αγωνίστηκε γενναία εναντίον ενός θαλάσσιου τέρατος για να σώσει την κόρη του βασιλιά. Για να εκφράσει τη βαθιά του ευγνωμοσύνη στον νεαρό άνδρα, ο βασιλιάς του έδωσε πολλές πολύτιμες ιδιότητες και υψηλόβαθμο τίτλο, αλλά αυτός αρνήθηκε εκτός από μια και μόνο επιθυμία να μετακομίσουν όλοι χωρικοί του Le Mat και από τα άλλα 12 άλλα γειτονικά χωριά στο δυτικό τμήμα της Ακρόπολης Thang Long για μια νέα ζωή. Σήμερα, από τις 20-24 ημέρες του 3ου σεληνιακού μήνα κάθε χρόνο, τα 13 χωριά γιορτάζουν ένα κοινό φεστιβάλ για τον εορτασμό του προγόνου τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here