Η Ιαπωνική γέφυρα στο Χουέ του Βιετνάμ, Thanh Toan

0
315
views
Η Ιαπωνική γέφυρα στο Χουέ του Βιετνάμ, Thanh Toan
Η Ιαπωνική γέφυρα στο Χουέ του Βιετνάμ, Thanh Toan

Η Ιαπωνική γέφυρα στο Χουέ

Πρόκειται για μία μικρή γέφυρα (Thanh Toan Bridge) με κινεζικά και ιαπωνικά χαρακτηριστικά, ξυλόγλυπτα κεραμίδια με αρχαία κεραμικά η οποία βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα από την πόλη του Χουέ στο Βιετνάμ. Η γέφυρα φημολογείται ότι χτίστηκε την εποχή του αυτοκράτορα Le Hien Tong στα μέσα του 18ου αιώνα.

Σε απόσταση περίπου 8 χιλιόμετρα από την πόλη Χουέ στα ανατολικά, η γέφυρα Thanh Toan, βρίσκεται σε μια μικρή τάφρο στο χωριό Thanh Thuy, επαρχία Thua Thien στο Χουέ. Μαζί με την Ιαπωνική Γέφυρα του Χόι Αν, η καλυμμένη με κεραμίδια γέφυρα Thanh Toan χαρακτηρίζεται ως σπάνια και έχει υψηλή καλλιτεχνική αξία ως μία από τις αρχαίες γέφυρες του Βιετνάμ. Αυτή είναι μια από τις δύο γέφυρες που διατηρούν μοναδικές αρχιτεκτονικές στο Βιετνάμ σήμερα. Η γέφυρα Thanh Toan είναι ένα ιστορικό, πολιτιστικό κειμήλιο που χτίστηκε στο στυλ ενός “σπιτιού πάνω από μια γέφυρα” που είναι ακόμα άθικτο στις μέρες μας.

Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here