Ελληνικό ΣτοιχείοGreeks of Canada – Έλληνες του Καναδά

Ο Καναδάς είναι μία δυνατή χώρα και το Ελληνικό στοιχείο είναι εμφανές. Το γκρούπ GREEKS of CANADA – Έλληνες του Καναδά μία ομάδα στο facebook, που δηλώνει την ύπαρξη του Ελληνισμού σε αυτή την τεράστια σε έκταση χώρα.

Τα μέλη του ξεπερνούν τις 13 χιλιάδες και όπως γράφει και ο δημιουργός του Γιάννης Μελίσσης:

Οι Έλληνες του Καναδά σήμερα ξεπερνούν τις 350,000

Οι Έλληνες του Καναδά σήμερα ξεπερνούν τις 350,000 και είναι δυναμικοί, άξιοι και δημιουργικοί στις πόλεις που ζουν. Είναι πολύ περήφανοι για την ελληνική κουλτούρα τους, την θρησκεία τους, τα ήθη και τα έθιμά και την σύγχρονη Ευρωπαϊκή πορεία της μητέρας Ελλάδας. Από την μια άκρη του Καναδά ως την άλλη, τα παιδιά τους μαθαίνουν ελληνική ιστορία, μιλάνε την ελληνική γλώσσα, χορεύουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τραγουδάνε τα δημοφιλέστερα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια.

Οργανώνονται Εθνικές παρελάσεις, δημοφιλή Ελληνικά Φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις κάθε χρόνο

Οργανώνονται Εθνικές παρελάσεις, δημοφιλή Ελληνικά Φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις κάθε χρόνο, πολιτιστικές εκδηλώσεις, πανηγυρικοί εορτασμοί στις 78 ελληνορθόδοξες εκκλησίες και αναμφίβολα υπάρχει οικογενειακή και επαγγελματική πρόοδο στον κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό χώρο όπου δραστηριοποιούνται καθημερινά. Οι Έλληνες του Καναδά έχουν πλήρως προσαρμοστεί στις τοπικές κοινωνίες όπου ζουν, χωρίς όμως να έχουν πολιτιστικά αφομοιωθεί, διατηρώντας την δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά.

Επισκεφτείτε το GREEKS of CANADA – Έλληνες του Καναδά στην εξής διεύθυνση www.facebook.com/groups/306935062747/

Δείτε επίσης: Συνέντευξη με τον Γιάννη Μελίσση, Καναδάς

Φωτογραφία είναι από το facebook από το group GREEKS of CANADA – Έλληνες του Καναδά

Greeks of Canada - Έλληνες του Καναδά

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here