Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Γρηγόρη Χριστοδούλου, Ταϊλάνδη και Αγγλία

O Γρηγόρης Χριστοδούλου έχει εργαστεί ως καθηγητής στην Ταϊλάνδη, ενώ τελευταία μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία από όπου συνεχίζει την επαγγελματική του καριέρα. Τον βρήκαμε και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για την όμορφη αυτή τροπική χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία αλλά και για τα σχέδια του.

  • Πως βρέθηκες στην Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη ;

Νησιά της περιοχής Τράνγκ στην Νότια Ταϊλάνδη

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2010 οι υπηρεσίες μου, στην τότε εργασία μου, θεωρήθηκαν ακριβές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή τη συνεργασίας με τον τότε εργοδότη μου. Στο μεταξύ μετά από αρκετά ταξίδια στην Ταϊλάνδη είχα δημιουργήσει αρκετούς φίλους και κάποιος από αυτούς μου πρότεινε να ψάξω τον τομέα της εκπαίδευσης στην Ταϊλάνδη. Δεν είχα άλλες υποχρεώσεις στην Ελλάδα οπότε και ανταποκρίθηκα στην πρόκληση.

  • Σε ποια μέρη στην Ταϊλάνδη έχεις ταξιδέψει αλλά και αλλού στον κόσμο, κάποιες παραλίες που σε άφησαν άναυδο ;

Η Μπανγκόκ συνεχίζει να είναι μια συναρπαστική εμπειρία

Πριν την Ταϊλάνδη ταξίδεψα σχεδόν σε όλες της χώρες της Ευρώπης. Έχω επισκεφθεί αρκετά μέρη στην Ταϊλάνδη εκτός από την Ανατολική ακτή στην οποία και έμενα.

Η Μπανγκόκ συνεχίζει να είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά ο βορράς και οι περιοχές από το Τσιάνγκ Μάι (Chiang Mai) και ψηλότερα είναι συναρπαστικές! Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να κάνω ένα πέρασμα από τις κοντινές χώρες Λάος, Μαλαισία, Βιετνάμ και Καμπότζη. Δεν μπορώ να πω πως κάποια μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στο θέμα της παραλίας καλώς ή κακώς μένω πιστός στις Κυκλαδίτικες ρίζες μου. Οι παραλίες της Ταϊλάνδης θα μπορούσα να πω πως μου θύμιζαν, οι περισσότερες, αυτές της Αττικής.

Συνέντευξη με τον Γρηγόρη Χριστοδούλου, Ταϊλάνδη και Αγγλία

  • Ποιος ο λόγος εγκατάστασης στην Αγγλία ;

Θεωρώ πως η Ταϊλάνδη είναι η ιδανική χώρα για άτομα που δεν έχουν υποχρέωσεις. Από τη σκοπιά το πατέρα δύο παιδιών πλέον και έχοντας ζήσει το εκπαιδευτικό σύστημα της Ταϊλάνδης από μέσα, θεωρώ πως το μεγάλωμα των παιδιών αλλά και η εκπαίδευση που λαμβάνουν στην Ταϊλάνδη δεν μέσα σε αυτό που εμείς έχουμε μάθει και επιθυμούμε με βάση τα δεδομένα του δυτικού κόσμου. Δεν επιλέξαμε την επιστροφή στην Ελλάδα γιατί δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν έχει να μας προσφέρει κάτι. Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την εποχή που έφυγα από εκεί, ίσως και χειρότερο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την εποχή που έφυγα από εκεί, ίσως και χειρότερο
  • Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον ;

Αυτή τη στιγμή είναι πολύ νωρίς για μακροπρόθεσμα σχέδια, έχω έρθει εδώ και λίγους μήνες στο Birmingham και ετοιμάζομαι να υποδεχθώ σε λίγο καιρό και την υπόλοιπη οικογένεια μου από την Ταϊλάνδη εδώ.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Όσο ήμουν στην Ταϊλάνδη όχι πολλά, πολλοί θα σου πουν το φαγητό κλπ. Μια χαρά πιάτα έχει και η Ταϊλανδική κουζίνα και αν νοσταλγήσεις κάτι ελληνικό, πολύ εύκολα και οικονομικά το μαγειρεύεις μόνος σου. Επομένως θα σου απαντήσω για τις βασικότερες ανάγκες που δεν μου κάλυψε η χώρα. Οικογένεια και φίλους και μια εκκλησία κοντά σου (έπρεπε να οδηγήσω 110 χιλιόμετρα για την κοντινότερη Ορθόδοξη Εκκλησία…).

Συνέντευξη με τον Γρηγόρη Χριστοδούλου, Ταϊλάνδη και Αγγλία

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here