Έλληνες Εξωτερικού

Συνέντευξη με τον Νίκο Παππά, Βόλος

Ο Νίκος Παππάς είναι καθηγητής Αγγλικής γλώσσας και συγγραφέας, έχει σπουδάσει στην Αγγλία και παράλληλα έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες. Βρήκαμε τον Νίκο και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα.

  • Πες μας λίγα πράγματα για σένα και την επαγγελματική σου δραστηριότητα ;

Ασχολούμαι με τη διδασκαλία ως καθηγητής Αγγλικών με δικό μου φροντιστήριο και τη μουσική επένδυση (Dj) από το 2005. Είναι δουλειές που αγαπώ πολύ. Μεταφράζω επίσης οποιοδήποτε κείμενο πέσει στα χέρια μου, από επιστημονικά έως λογοτεχνικά, πάντοτε σεβόμενος τον γράφοντα του πρωτοτύπου και σε συνάρτηση με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

  • Εχεις ζήσει και σπουδάσει στην Αγγλία. Θα ήθελα να μου πεις μερικά πράγματα για την χώρα αυτή για τα χρόνια που έμεινες εκεί. Το εκπαιδευτικό σύστημα, κουλτούρα κλπ.

Το αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι πιο οργανωμένο από το δικό μας στην Ελλάδα. Μου έδωσε την ευκαιρία να μάθω την αγγλική γλώσσα μέσα από την φοίτηση στο πανεπιστήμιο University of Sunderland και έκτοτε να την εξασκώ και να την διδάσκω με αυτοπεποίθηση. Οι σπουδές μου ήταν πάνω στο αγαπημένο μου αντικείμενο, τον κινηματογράφο. Έκανα παρέα με συμφοιτητές μου, Έλληνες και Άγγλους, οπότε η εμπειρία μου εμπλουτίστηκε από διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς.

  • Πες μας λίγα λόγια για την συγγραφική σου δραστηριότητα, τα βιβλία που έχεις εκδώσει ;
Σινεφίλ 1: Εμπιστευτικό
Σινεφίλ 2: Ζωή σαν έργο τέχνης
Σινεφίλ 3: Τίτλοι τέλους
Το βιβλίο περιέχει κείμενα δοκιμιακού χαρακτήρα με αφορμή κινηματογραφικές ταινίες. Στις σελίδες του αναλύονται φιλοσοφικές έννοιες που επηρεάζουν την ανθρώπινη κατάσταση μέσα από κινηματογραφικούς χαρακτήρες που άναψαν τη φλόγα για την επινόηση τους.

Σινεφίλ 1: Εμπιστευτικό
Σινεφίλ 1: Εμπιστευτικό

Από τον Ζήκο έως τον Σκότι Φέργκιουσον, κι από την Καμπίρια έως τον Ρόκι Μπαλμπόα. Με το Σινεφίλ 3: Τίτλοι Τέλους, 2016 κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε με ενθουσιασμό (Σινεφίλ Εμπιστευτικό, 2014), συνέχισε με μελέτη (Σινεφίλ 2: Ζωή σαν έργο τέχνης 2015) για να καταλήξει στην ανάγκη για απλότητα. Τα βιβλία που θα ακολουθήσουν θα έχουν διαφορετική μορφή.

Και αυτά είναι τα γκρουπ του Νίκου Παππά στο facebook: Σινεφίλ και Avant Garde Jazz & Contemporary Music

  • Πες μας λίγα λόγια για τα ταξίδια σου, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα.
    Που αλλού στον κόσμο θα ήθελες να ταξιδέψεις ;

Μου άρεσε ιδιαιτέρως η Νότια Ισπανία την οποία γύρισα το 2012. Επίσης απόλαυσα λίγο αργότερα τη Βόρεια Ιταλία και την Κωνσταντινούπολη. Θα ήθελα να ταξιδέψω στην Ιαπωνία για να γνωρίσω από κοντά τον πολιτισμό της.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ;

Στο μέλλον ελπίζω να είμαι καλά στα μυαλά μου και την υγεία μου για να ασχολούμαι με όλα όσα με ενδιαφέρουν και αγαπώ. Τώρα ετοιμάζω το τέταρτο βιβλίο μου που δυστυχώς δεν έχει ακόμη τίτλο.

Ο συγγραφέας Νίκος Παππάς μιλάει για το τρίτο του βιβλίο “Σινεφίλ, τίτλοι τέλους”, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Ιστίο”, έναν νέο εκδοτικό οίκο που εδρεύει στην πόλη του Βόλου, μιλάει στη ραδιοφωνική του εκπομπή «Μιλάμε για το βιβλίο», στο Ράδιο 1 του Βόλου, στον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή που παρουσιάζει την εκπομπή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here